Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλακιωτάκης: «Δημιουργήσαμε ταχύτατα ασφαλές πλαίσιο για την κρουαζιέρα»


«Η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτητα σε σχέση με άλλα κράτη, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας και με βάση την περσινή εμπειρία αναθεωρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Τουρισμού και τους ειδικούς επιστήμονες δημιουργήσαμε ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας τόσο των μελών των πληρωμάτων όσο και των επιβατών» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου, με αφορμή  την επανέναρξη της κρουαζιέρας από το λιμάνι του Λαυρίου και την πρώτη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου CelestyalCrystal.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στο λιμάνι του Λαυρίου. Η κρουαζιέρα είναι ένας τομέας που επλήγη σημαντικά την περίοδο της πανδημίας όπως και κατ επέκταση οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στο πεδίο των λιμένων έλαβε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι τα λιμάνια έχουν έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 αναφέροντας ότι έγινε και η κατηγοριοποίηση των λιμένων, σε λιμάνια έναρξης κρουαζιέρας, σε λιμάνια ενδιάμεσων προορισμών και σε λιμάνια καταφυγής, όπου πλέον κάθε πλοίο  όταν αντιμετωπίζει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να καταφύγει.

«Δημιουργούμε ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας των μελών των πληρωμάτων και των επιβατών» υπογράμμισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης ένα σημαντικό μέρος των νησιωτών έχει εμβολιαστεί και αυτό δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους τους νησιώτες αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας.

«Θωρακίσαμε τα νησιά μας,τα μέλη των πληρωμάτων τους επιβάτες και τα λιμάνια» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που είχε το Υπουργείο Ναυτιλίας με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου.  

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του λιμανιού του Λαυρίου ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι σύντομα σε συνεργασία με το γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο θα εγκριθεί η δημιουργία επτά νέων πλωτών προβλητών στο λιμάνι του Λαυρίου όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα από 200 σκάφη αναψυχής κάτι που  θα αναβαθμίσει και το ρόλο του λιμανιού.

Είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εργασίες σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και σκάφη αναψυχής ψάχνουν χώρους φιλοξενίας. 

«Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς που εργαζόμαστε στον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα, να βλέπουμε την επιστροφή των πλοίων της Celestyal Cruises στις ελληνικές θάλασσες, αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης.

«Η επανέναρξη της κρουαζιέρας, σύμφωνα με τις νέες μας οδηγίες για τα ανανεωμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας και η ισχυρή δέσμευση προς την Ελλάδα, από τον κλάδο της κρουαζιέρας γενικότερα, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη του πόσο ανθεκτική είναι η Ελλάδα και πόσο γρήγορα μπορούμε να επαναφέρουμε μια αίσθηση κανονικότητας - ακριβώς πάνω στην ώρα για τη θερινή ταξιδιωτική περίοδο».

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της ταλαιπωρίας που  χτύπησε και την κρουαζιέρας μας. Η λέξη κλειδί είναι η ασφάλεια και η Ελλάδα κέρδισε αυτό το στοίχημα κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις» ανέφερε από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού - Σοφία Ζαχαράκη. «Δεν είναι λίγο το γεγονός ότι ο υπουργός πήγε στο Μεξικό και έφερε τη βράβευση που αποδίδεται προφανώς στους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού για την πιο ασφαλή χώρα επανεκκίνησης του τουρισμού και αυτό αφορά και την κρουαζιέρα μας με επικαιροποιημένα πρωτόκολλα» τόνισε.

Η υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις καινούργιες ευκαιρίες αξιοποίησης που διεκδικεί το λιμάνι του Λαυρίου με στόχο τη διεύρυνση του τουριστικού προιόντος, προσθέτοντας ότι «θέλουμε και αυτή η πόλη να γίνει τουριστικό προορισμός».

«Μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητικήχρονιά, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε ξανά τους επισκέπτες στο πλοίο μας αυτό το καλοκαίρι, στην πιο δημοφιλή και χαρακτηριστική μας κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, το ειδυλλιακό Αιγαίο. Δεν πρόκειται για ένα μικρό εγχείρημα, αλλά πραγματικό επίτευγμα που οφείλεται στην ακλόνητη αφοσίωση και τη συντονισμένη ομαδική προσπάθεια των ανθρώπων μας στη Celestyal, τόσο στα γραφεία μας όσο και στο πλοίο, αλλά και στην υποστήριξη από τους στρατηγικούςμας εταίρους, μεγάλους και μικρούς. Είμαστε όλοι χαρούμενοι, που καλωσορίζουμε τους επισκέπτες ξανά στο πλοίο μας για να απολαύσουν τη βραβευμένη, ζεστή και γνήσια ελληνική φιλοξενία, που μπορεί να προσφέρει μόνο η Celestyal, επιστρέφοντας πιο δυνατή από ποτέ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρις Θεοφιλίδης. 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια