Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια: Τρεις προσαγωγές για τους βομβιστές του Εδιμβούργου


Σε τρεις προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, διερευνώντας το ενδεχόμενο ύποπτων επαφών τους με το ζευγάρι Ελλήνων αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετανία, ως συμμετέχοντες στην βομβιστική επίθεση μικρής ισχύος σε κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία στις 11 Ιανουαρίου 2018.

Οι τρεις προσαχθέντες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, φαίνεται να διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις με τους συλληφθέντες, με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να διερευνούν πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα στενότερης συνεργασίας μεταξύ τους.

Οι προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν στην κατάσχεση πολλών ψηφιακών πειστηρίων, όπως ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, σκληρών δίσκων και usb, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνησή τους. Στη συνέχεια οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και εξερεύνηση των πειστηρίων.

Οι συλληφθέντες στη Μ. Βρετανία είναι ένας άνδρας 35 χρόνων και μία 32χρονη γυναίκα που διαμένουν στο Εδιμβούργο και διατηρούσαν επαφές με αντιεξουσιαστές στην Ελλάδα. Η εν λόγω βομβιστική επίθεση στη Σκωτία με την διεθνή οργάνωση "ακτιβιστών" ITS (Ατομικιστές που Τείνουν στο Άγριο-Individualidades Tendiendo a lo Salvaje), ένα κίνημα στη Χιλή, που έχουν προχωρήσει σε αιματηρές ενέργειες σε πολλές χώρες του κόσμου.

Έχουν στο ενεργητικό τους δολοφονίες, βομβιστικές και εμπρηστικές ενέργειες. Σχετικά πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Ευρώπη, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας.

"Είμαστε μια ομάδα Ατομικιστών παρανόμων και Μηδενιστών Τρομοκρατών, αφοσιωμένων στην επίθεση με κάθε πιθανό τρόπο για την εκδίκηση και την ακραία υπεράσπιση της Άγριας Φύσης και αρνούμενοι του τεχνο-βιομηχανικού συστήματος, της κοινωνίας του, της τεχνητής ζωής, εν τέλη του ίδιου του πολιτισμού, των αξιών και της ηθικής του" γράφουν σε ένα από τα κείμενά τους.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας η ονομασίες "Εικονοκλαστική Σέχτα" και "Νυχτερινοί Κυνηγοί", είναι τα ελληνικά "παραρτήματα" του ITS. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο "πυρήνας" των ελληνικών παραρτημάτων αποτελείται από 3-4 άτομα. Οι "γιορτινοί τρομοκράτες" όπως χαρακτηρίστηκαν γιατί συνηθίζουν να χτυπούν σε εορταστικές περιόδους εμφανίζοντας εμμονή κατά του καταναλωτισμού, επιχείρησαν την θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου τον Δεκέμβριο του 2019 με μία βόμβα-σωλήνα με… καρφιά που δεν εξερράγη.

Τα μέλη αυτών των επωνυμιών έχουν προβεί σε πέντε ενέργειες. Βόμβα-σωλήνα, η οποία δεν είχε εκραγεί τοποθετήθηκε στις 7η Απριλίου 2018 στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Τον μηχανισμό είχε βρει ο φύλακας της σχολής και είχε ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ.. Τον Ιανουάριο του 2019, έγινε γνωστό ότι η προηγούμενη ενέργεια ήταν έργο της ομάδας "Εικονοκλαστική Σέχτα", όταν ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι, στις 27 Δεκεμβρίου 2018. Το κείμενο είχε δημοσιευθεί σε ισπανόγλωσση ιστοσελίδα.

Σε άλλα κείμενα, με τον ίδιο τρόπο αποστολής, η "Εικονοκλαστική Σέχτα" και οι "Νυχτερινοί Κυνηγοί" αναλάμβαναν την ευθύνη τριών ακόμα εμπρηστικών επιθέσεων που είχαν πραγματοποιήσει στις 3 Ιανουαρίου 2018 με τα μέλη της ομάδας να καταστρέφουν μία κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Βάρκιζας.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 6 Ιανουαρίου 2018 είχαν πραγματοποιήσει διπλό χτύπημα ενεργοποιώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στα Ιλίσια και σε "τυχαία σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Καισαριανή", ενώ στις 17 Ιουλίου 2018 τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε πύργο τηλεπικοινωνιών στο Καματερό.

Οι "Ατομικιστές που τείνουν στο άγριο - ITS", δρουν από το 2011 στην Λατινική Αμερική πριν… διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό και βρουν "αντιπροσώπους" στην Ευρώπη.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

https://www.thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια