Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξιχνιάστηκαν δεκάδες κλοπές από οχήματα στη Νίκαια – Συνελήφθησαν δύο άτομα


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη μετά τις συλλήψεις γυναικών που εμφανίζονταν ως αποκλειστικές στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και είχαν πλαστές βεβαιώσεις covid, προχώρησαν στην εξιχνίαση δεκάδων περιπτώσεων κλοπών από σταθμευμένα οχήματα oι οποίες έγιναν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή.

Ως εγκέφαλος φέρεται ένας άνδρας που έχει ταυτοποιηθεί και καταζητείται. Έδινε εντολές, εκπαίδευε τους συνεργούς και στη συνέχεια μοίραζε τη λεία.

Πήγαιναν στο 3ο κοιμητήριο στη Νίκαια και επόπτευαν τους εξωτερικούς χώρους. Στοχοποιούσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών που μετέβαιναν στο κοιμητήριο.

Παρατηρούσαν τα οχήματα και έβλεπαν αν στο εσωτερικό υπήρχαν τσάντες και πολύτιμα αντικείμενα. Αμέσως μετά έκαναν τις διαρρήξεις.

Τα κινητά τηλέφωνα τα έδιναν στο μισό της αξίας τους σε έναν αλλοδαπό ο οποίος στη συνέχεια τα πωλούσε στο κατάστημα που διατηρεί στην Ομόνοια.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν έκλεψαν μία τσάντα από σταθμευμένο όχημα στο κοιμητήριο όμως οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές και ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ. Πέταξαν την τσάντα κοντά στο κοιμητήριο και έκρυψαν το κινητό στη λεωφόρο Σχιστού. Στη συνέχεια έκαναν άλλη κλοπή από όχημα στην ίδια περιοχή όμως αμέσως μετά εντοπίστηκαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένα σφυρί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο, τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται σε τουλάχιστον 25 κλοπές.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται ο άνδρας που φέρεται ως εγκέφαλος, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και άλλοι τρεις συνεργοί. 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια