Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομία των δύο κόσμων και του παράλληλου σύμπαντος - κείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού: Στην ΕΛΑΣ αυτή την χρονική περίοδο καθώς και στα περασμένα χρόνια υπάρχει ένα εξαιρετικό φαινόμενο στα πλαίσια του δημοσίου.

Υπάρχουν υπηρεσίες επιπέδου αρχηγείου που δεν οφείλουν καμία ημερήσια ανάπαυση στο προσωπικό τους, αντιθέτως σε κυνηγάνε κιόλας να στα δώσουν στα νομικά πλαίσια του ΠΔ 394/2001, καθώς επίσης σε περίπτωση που τους ζητηθεί να κάνουν και κάτι παραπάνω θα ανταμειφθουν με παραπάνω ημερήσιες αναπαύσεις ή σε άλλες περιπτώσεις θα τεθεί ο εν λόγω σε λίστα για μεταφορά του σε άλλη υπηρεσία.
Από την άλλη μεριά υπάρχουν υπηρεσίες επιπέδου τμήματος πχ στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών όπου οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις του προσωπικού συνεχώς αυξάνονται, καθώς είτε η διοίκηση παρανόμως δεν τα χορηγεί, είτε το προσωπικό δεν κινείται νομικά για να τα απαιτήσει...Σε αυτή την περίπτωση και παρά τις πολλές οχλήσεις του προσωπικού προς την διοίκηση, προφορικές και γραπτές, η διοίκηση αγνοεί την ανάγκη του προσωπικού στην ανάπαυση, καθώς και την κείμενη νομοθεσία και σχετικές εγκυκλίους του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, καθιστώντας το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές τις υπηρεσίες κωπηλάτες σε γαλέρα, ζητώντας τους να βάλουν πλάτη για την υπηρεσία και θα ανταμειφθούν στο μέλλον...το οποίο είναι ένα τραγικό ψέμα και ψευδή ελπίδα στο προσωπικό το οποίο είναι στα πρόθυρα της κατάθλιψης καθώς είναι σε μια δίνη δουλειά-σπίτι-δουλειά, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι γραπτές αναφορές, απλές και παραπόνων, προς προϊστάμενες υπηρεσίες για παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας των αστυνομικών υπαλλήλων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, τίθενται συνοπτικά στο αρχείο, χωρίς εξέταση και δικαιολογία, προς αποφυγή πειθαρχικού ελέγχου αξιωματικών διοικητών και διευθυντών διευθύνσεων.
Σε ένα παράλληλο σύμπαν υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι σε οποιαδήποτε υπηρεσία και αν υπηρετούν, δεν προσέρχονται σε αυτή, με την κάλυψη της εκάστοτε διοίκησης, είτε προσέρχονται για λίγες ώρες και αποχώρουν σαν να μην τρέχει τίποτα...Αυτό σε υπηρεσίες επιπέδου αρχηγείου δεν ενοχλεί σχεδόν καθόλου, αλλά σε υπηρεσίες του 2ου κόσμου είναι προκλητικό να υπάρχει κάποιος που δεν έρχεται για δουλειά και να πληρώνεται κανονικά και από την άλλη να έχεις ένα ή και παραπάνω σκλάβους να σου βγάζουν την δουλειά, πολλές φορές απειλώντας τους κιόλας να την κάνουν…

Όλα αυτά στην Ελληνική Αστυνομία του 21ο αιώνα, που σε υπηρεσίες αρχηγείου και διευθύνσεις υπάρχει και συνεργείο καθαρισμού, διανέμεται υγειονομικό υλικό και στις κατώτερες υπηρεσίες οι αστυνομικοί έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, χωρίς καμία παροχή, με ότι αυτό συνεπάγεται...









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Θα σε κατηγορήσουν για γκρίνια αγαπητέ συνάδελφε, με όλη την έννοια το " αγαπητέ" καθώς μπορεί να μην έχουμε ανταλλάξει καλημέρα ( σε τίποτα μέτρα ή σε κανένα αυτόφωρο στην δεε κτλ) αλλά έχεις το σεβασμό μου. Το πιο κυνικό μέρος της υπόθεσης είναι πως όσο κ να διαμαρτύρεσαι όσο και φωνάζεις κανείς δεν ακούει μέχρι το σύστημα να εμφανίσει ρωγμές.. δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, αν δε γίνει κάτι συνταρακτικό έτσι ώστε να επανιδρυθεί η ΕΛΑΣ( με νέες δομές οργανόγραμμα εξοπλισμό κ καθήκοντα) είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει με τις υπάρχουσες συνθήκες.. Είναι τέτοιες οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί από τους καρεκλοκενταυρους εντός του σώματος που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Καλή τύχη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα αδελφέ, μας έχουν διαχωρίσει ΝΤΡΟΠΗ τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και λίγα γράφει.Η ηγεσία πάντα μα πάντα ροχαλιζει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάντε υπομονή. Ο αρχηγός λέει κατά την επίσκεψη του σε κεντρικό τμήμα, υποσχέθηκε ενίσχυση με δόκιμους αστυφύλακες..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πραγματικά υπάρχουν " συνάδελφοι" , που είτε έρχονται για ολιγοωρες εμφανίσεις, είτε έρχονται οπότε θέλουν. Δηλαδή αν η υπηρεσία αναγράφει 06:00 - 14:00 και το ωράριο αυτό δεν τους εξυπηρετεί, ή δεν τους εξυπηρετεί ο προϊστάμενος της συγκεκριμένης βάρδιας, αυτοί προσέρχονται κατά τα ωράρια 14:00-22:00 , 22:00-06:00 . Συνήθως έχουν λίγα χρόνια υπηρεσία και έχουν τακιμιασει με τους νεαρούς διοικητές και αξιωματικούς κολλητούς τους, κάνοντας παρεούλα και εκτός υπηρεσίας . Δεν μας αφορά τι κάνουν στην ζωή τους εκτός υπηρεσίας, αλλά στην υπηρεσία πρέπει να αντιμετωπίζονται , όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ας πάνε μαζί με τους διοικούντες, στην Μύκονο ή όπου αλλού θέλουν, εμείς οι άλλοι , οι κωπηλάτες και οι τυπικοί μέχρι κεραίας , τι φταίμε να νιώθουμε ως κορόιδα και να τραβάμε και το κουπί. Στην υπηρεσία μου, αυτά τα άτομα τα αποκαλούμε κολητηριδες ( από τα παιδιά του Καραγκιόζη) . Δυστυχώς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Στην προκειμένη περίπτωση φταίνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ των υπηρεσιών ή οι ασκώντας εποπτεία αξιωματικοί. Ας μην ξεχάσω ότι όταν οι " συνάδελφοι " της συγκεκριμένης βάρδιας είναι πρωινοι ή απογευματινοι , κλέβει η διοίκηση κάνα 2ωρακι για καφεδάκι σε κάποιο κατάστημα ( παρεούλα βέβαια). Στο δε νυχτερινό, παίζει να σκάσει η διοίκηση για κάνα 3ωρακι στο τμήμα για μπριζολιδια και ουισκακια. Παρεάκι γίναμε πλέον. Δεν μιλάμε για την εμφάνιση τους. Αξύριστοι, πολιτικά μπλουζάκια, πολύχρωμα καλτσακια ( ναι, με στολή) και φυσικά τηλε- εργασία μέσω κινητού τηλεφώνου !!!!