Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυρία ανάκριση με καταγγελλόμενο για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος αδελφών έναν 62χρονο


Για την 11η Μαΐου 2021 προσδιορίστηκε χθες από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου η κυρία ανάκριση εις βάρος ενός 62χρονου ημεδαπού κατηγορούμενου για τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, όπου ο ανήλικος συμπλήρωσε τα 12 και τα 14 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση όπου ο ανήλικος δεν συμπλήρωσε τα 12 και τα 14 έτη.
Ο 62χρονος βρέθηκε υπόλογος για τα ως άνω αδικήματα μετά από καταθέσεις δύο αδελφών, που τον κατήγγειλαν για σεξουαλικά αδικήματα και έχει ήδη ασκήσει μήνυση εις βάρος τους για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», οι δύο αδελφές ηλικίας σήμερα 19 και 24 ετών, ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα των αρρωστημένων σεξουαλικών ορέξεων, συντοπίτη τους, σε δημοτική κοινότητα της ανατολικής πλευράς του νησιού, επί 6ετία.
Η πρώτη από ηλικία 9 έως 12 ετών και η δεύτερη από ηλικία 6 έως 12 ετών.
Ο μηνυόμενος, όπως ισχυρίζονται οι μηνύτριες, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των γονέων τους, καθώς υπήρξε στενός οικογενειακός τους φίλος, τις έπαιρνε βόλτα με το αυτοκίνητό του, σε αγρόκτημά του, ακόμη και σε μια οικοδομή αλλά και στην οικία του και εκεί ασελγούσε εις βάρος τους.
Η μια διατείνεται ότι ξεκίνησε να την προσεγγίζει από ηλικία 6 ετών με δήθεν παιχνίδι και προχώρησε σταδιακά σε φρικαλέα σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος της.
Φέρεται να δελέαζε τα παιδιά με δώρα, ενώ, όπως κατήγγειλαν, χρησιμοποίησε και τον γιο του σε σεξουαλικές ακρότητες, παρακολουθώντας τους.
Αποφάσισαν πλέον με την αδελφή τους, όπως λένε, να τον καταγγείλουν, καθώς διαπίστωσαν και οι δύο ότι υπήρξαν θύματά του διότι δεν είχαν εκμυστηρευθεί η μια στην άλλη τα πάθη τους ως σήμερα.
Ο καταγγελλόμενος τόνισε εξεταζόμενος ότι τα όσα κατέθεσαν εις βάρος του οι καταγγέλλουσες υπερβαίνουν τα όρια ακόμα και της νοσηρής φαντασίας. Εξέθεσε ότι η μητέρα του γνώριζε την οικογένεια των καταγγελλουσών και τους βοηθούσε καθώς βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση αγοράζοντάς τους διάφορα τρόφιμα. Στις αρχές του θέρους του 2001 ξεκίνησαν να αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις και κουμπαριά, ενώ τους επισκεπτόταν στο εξοχικό τους. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να καταλαβαίνει πως η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Ετσι με την γυναίκα του συχνά προσέφεραν τρόφιμα και πολλές φορές χρήματα.
Το 2003 τους έδωσε το ποσό των 3.500 € για να τους βοηθήσει και δεν του επιστράφηκε ποτέ. Η οικογενειακή φιλία συνεχίστηκε παρότι υπήρξαν αφερέγγυοι.
Κατά τα έτη 2010 – 2011 η μητέρα των καταγγελλουσών καθώς και τα αδέλφια της είχαν κατηγορηθεί σε ποινική υπόθεση και εκείνος και η σύζυγός του, αποφάσισαν, όπως είπε, να αποστασιοποιηθούν χωρίς ωστόσο να σταματήσουν εντελώς οι επαφές τους, που περιορίστηκαν σε τυχαίες συναντήσεις στο δρόμο.
Συγγενείς τους όμως, όπως κατέθεσε, του ζητούσαν συχνά οικονομική βοήθεια.
Ο καταγγελλόμενος κατέθεσε ότι είναι αδύνατον να συμβαίνουν τα όσα τραγικά αναφέρουν οι φερόμενες ως παθούσες κατά τα έτη 2002 και 2009 και να αποφασίσουν να τα αναφέρουν για πρώτη φορά το 2021 αλλά και να μην αναφέρει τουλάχιστον η μία στην άλλη τι έχει συμβεί ή στην μητέρα τους. Τονίζει ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τα όσα τραγικά αναφέρουν σχετικά με τις ασελγείς πράξεις ακόμα και στην αυλή του σπιτιού του, παρουσία μάλιστα του παιδιού του και της συζύγου του, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει δώσει ποτέ αφορμή σε συνάνθρωπό του να τον κατηγορήσει για οτιδήποτε.
Οι καταγγέλλουσες αναφέρουν, όπως επεσήμανε, ότι οι ασελγείς πράξεις έγιναν για την μεν πρώτη στην χρονική περίοδο από το 2002 έως το 2008 για την δε δεύτερη από το έτος 2011 έως το 2014, δεν αναφέρουν όμως τίποτα οι καταγγέλλουσες για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, ούτε κάποιο λόγο, εξαιτίας του οποίου σταμάτησε.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κκ. Κώστας Σαρής και Στέλιος Αλεξανδρής, ενώ ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρίσταται η δικηγόρος κ. Μύριαμ Τομαρά.


Δαμιανός Αθανασίου
 Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια