Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα Σμύρνη: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του 30χρονου - Τι λέει ο δικηγόρος του


Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο αποκαλούμενος και «Ινδιάνος» στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού.

Η 13η ανακρίτρια, που απέρριψε την προσφυγή του κρατούμενου, επισημαίνει στη διάταξή της ότι δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο βιντεοληπτικό υλικό. «Ακόμη και στην περίπτωση που πράγματι το άτομο που εμφαίνεται να εισέρχεται στις 18:20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκαν ο χρόνος και το σημείο αναχώρησής του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18:20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιον λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβασή του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση σημειώνει ότι εκκρεμούν η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του, η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από πλήθος καταστημάτων γύρω από το σημείο της επίθεσης, τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και κλήση μαρτύρων. Τα επίμαχα πορίσματα από τις ανακριτικές πράξεις, όπως τονίζει, «θα φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα για την περαιτέρω διερεύνηση της αλήθειας».


Υπέρ της αποφυλάκισης του κρατούμενου είχε ταχθεί ο εισαγγελέας κρίνοντας ότι «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείται. Ειδικότερα, η εμπλοκή του στηρίζεται κυρίως στις ένορκες καταθέσεις του Γ.Α., εν διαστάσει συζύγου της αδελφής του κατηγορουμένου. (...) Σημειωτέον ότι τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η αδερφή του ισχυρίστηκαν ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους, παρά την άρνησή τους, δημιουργώντας επεισόδια και απειλώντας τους, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στον κατηγορούμενο για την απομάκρυνσή του από την οικία».

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, «από την κατ΄ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατηγορουμένου μόλις 4 ώρες μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, δεν βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, δηλαδή σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας». Μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος είχε δώσει λίγες ημέρες αργότερα συνέντευξη λέγοντας πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και πως δεν είχε δει ποτέ τον κατηγορούμενο στη Νέα Σμύρνη.

«Όλα τα ανωτέρω γεγονότα καταδεικνύουν πως η μαρτυρία του δεν είναι αξιόπιστη και τα κίνητρά του είναι διαφορετικά από αυτά που αφορούν τις καταθέσεις της ουσιαστικής αλήθειας. Προς τούτο συντείνει και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της ψεύδους καταγγελίας όταν είχε τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση για να ενημερώσει πως στον Χολαργό έχει γίνει επίθεση αναρχικών σε αστυνομικό εταιρείας security».

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κρατούμενου αναφέρει:

«Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Παύλος Σαράκης. 

https://www.zougla.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια