Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας στον στρατό


Ανακοίνωση τής Επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων νέων: Με αφορμή τις σοκαριστικές καταγγελίες για τα περιστατικά σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στον χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πλήθος επιπλέον αντίστοιχων καταγγελιών από μια σειρά εργασιακούς και άλλους χώρους. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά σε βάρος νέων κυρίως γυναικών, αλλά όχι μόνο, μέσα στις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης πληθαίνουν οι καταγγελίες για καψόνια και ρατσιστικά συνθήματα μέσα στα στρατόπεδα.

            Δυστυχώς, τα δημοσιεύματα αυτά δεν μας ξενίζουν. Η βία και ο ρατσισμός έχουν βαθιές ρίζες μέσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, εκδηλώνονται με πολλές μορφές και οφείλονται σε ποικίλους παράγοντες. Η ανασφάλεια για τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας, η έλλειψη προστασίας βασικών δικαιωμάτων, η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, διαμορφώνουν το έδαφος του φόβου και της σιωπής των θυμάτων να αποκρούσουν και να καταγγείλουν τα φαινόμενα αυτά.

            Η κατάσταση μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και το στρατό είναι ακόμα πιο περίπλοκη. Εδώ η «εξουσία» που επιβάλλεται με την βία σε βάρος του θύματος, φοράει επίσημη στολή, απολαμβάνει τις ψευδεπίγραφες περγαμηνές και έχει το «ελεύθερο» του καψονιού στο όνομα της δήθεν πειθαρχίας.

            Γι’ αυτό να σταματήσουν τώρα τα φαινόμενα σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης. Να σταματήσουν τα καψόνια και τα ρατσιστικά συνθήματα όπως στη Λέσβο και αλλού. Ο φόβος και η σιωπή σπάει μέσα από τη δύναμη της συλλογικής δράσης και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων.

            Το θάρρος, η αντοχή και το σθένος για τη σύγκρουση με όλα τα φαινόμενα της σήψης, και μέσα στο στρατό, χτίζεται μέσα από τη μαχητική διαμαρτυρία και την αλληλεγγύη.

            Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων δηλώνει παρούσα! Εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή της, πρόθυμη να προσφέρει την αλληλεγγύη της με όλες τις κατάλληλες μορφές. Ελάτε σε άμεση επικοινωνία με την επιτροπή, καταγγείλτε τέτοια απαράδεκτα και καταδικαστέα φαινόμενα όπου εμφανίζονται!

 

Η Επιτροπή αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων νέων

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για την Επιτροπή                 

Ο Πρόεδρος  Άγγελος Βρεττός









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια