Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης με την ηγεσία της ΓΑΔΘ για την επίλυση ζητημάτων


Αντιπροσωπεία του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, χθες Παρασκευή 19/3/2021, ως συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός, επίσκεψη με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ σχετικά με κάποια σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ).

Από αυτά τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ήταν τα κάτωθι δύο (2), για τα οποία δόθηκε άμεση λύση με τις ενέργειες της φυσικής ηγεσίας της περιοχής μας και ειδικότερα του κ. Γενικού:

Α) Οι συνθήκες εκτέλεσης υπηρεσίας στο Ωραιόκαστρο, στις αποθήκες φύλαξης των εμβολίων για τον ιό Covid - 19, όπου δεν υπήρχε τουαλέτα, καθώς και λοιπά θέματα της ιδιαιτερότητας της φύσης της υπηρεσίας εκεί, την οποία δεκάδες συνάδελφοί μας εκτελούν καθημερινά 24ώρες το 24ωρο. Από πλευράς μας ζητήθηκε η μείωση του αριθμού των Αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία εκεί.

Β) Οι έκτακτες ανάγκες λειτουργίας του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης, καθόσον λόγω έκτακτων και αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και ενόψει θερινής περιόδου, χρήζει άμεσης ενίσχυσης σε προσωπικό, αφού η παρούσα δύναμη είναι πολύ μικρή, καθώς και της στέγασής του, λόγω της συστέγασης με τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και σε συνδυασμό με τη λειτουργία του νέου (νέου) Αεροδρομίου Μακεδονία Θεσσαλονίκης.

Άμεσα εντός της ίδιας ημέρας δόθηκαν οδηγίες και εντολές ώστε στο Α' ζήτημα σήμερα, Σάββατο 20/3/2021, τοποθετήθηκε πλαστική τουαλέτα στον χώρο φύλαξης των εμβολίων στο Ωραιόκαστρο και θα εξευρεθούν και άλλες περαιτέρω λύσεις από άποψη υποδομών εκεί, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης θα ενισχυθεί με προσωπικό και θα απαλλαχθεί από ορισμένες υπηρεσίες ενίσχυσης σε σκοπιές και σε αστυνομικά μέτρα που διαθέτει εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, εκτός δηλαδή της περιοχής ευθύνης του και της αρμοδιότητάς του ως Υπηρεσία Τροχαίας.

Επίσης, από πλευράς μας τέθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα, όπως τα ειδικά ωράρια εργασίας των Ομάδων Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, η παράτυπη μη χορήγηση των αδειών ειδικού σκοπού σε ορισμένες Υπηρεσίες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ενίσχυση των Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ που έχουν έλλειψη προσωπικού βάσει του ισχύοντος Οργανογράμματος, ειδικά σε πολλά Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, η πιστή τήρηση των διατάξεων του ωραρίου εργασίας του π.δ. 394/2001 κλπ.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό - συναδελφικό κλίμα και αποδεικνύεται πως η συνδικαλιστική δράση με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες θέσεις, τις πιο πολλές φορές έχει θετική έκβαση, υπέρ της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων μας, που ειδικά αυτή τη χρονική συγκυρία έχουν δυσκολέψει αρκετά. Πάντα θα προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα του κάθε συναδέλφου μας.

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2021

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

 









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τα "ειδικά " ωράρια των ομάδων Επιχειρησιακής ετοιμότητας όμως δε διάβασα ούτε βλέπω να αλλάζει κάτι . Τρεις εβδομάδες συνεχόμενα, πρωί - απόγευμα και απόγευμα- πρωί . Το πρώτο δεκαήμερο χωρίς ρεπό . Είναι νόμιμο αυτό ;
Σχεδόν 10ωρες υπηρεσίες και ούτε 8 ώρες ξεκούρασης . Υπάρχει καταστρατήγηση των διατάξεων των οργανικών νόμων . Συνεχώς την "πληρώνουμε" εμείς που συγκροτούμε αυτές τις ομάδες και οι υπόλοιποι κανονικά στα ωράρια και στα ρεπό τους . Εμείς χωρίς ρεπό και χωρίς νυχτερινά ,με καθημερινές μετακινήσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Hi
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η απόσπαση της απόσπαση ω απόσπαση...αυτή είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη...δεν πειράζει τα τηλέφωνα να εξυπηρετούνται και όλα καλά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλά τα λες συνάδελφε. Τηλέφωνα και αποσπάσεις ανά την Ελλάδα χωρίς σωστή και πραγματική διαχείριση και τοποθέτηση του προσωπικού. Μάλλον είναι πολλοί οι συνδικαλιστές και οι φίλοι τους που μένουν ανατολικά και μας τα έχουν πρήξει με το αεροδρόμιο. Αυτό είναι το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, την έσκισαν πάλι την γάτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στους συναδέλφους που ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης που είναι πολλά!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια επιτέλους είχαμε και κάτι καλό από σοβαρούς συνδικαλιστές!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι οι αποσπασμένοι στην έδρα τους και θα δείτε πως θα λυθεί το πρόβλημα...αλλά...πρέπει να εξυπηρετήσουμε και κανέναν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο σας αντε ειδαμε και κατι καλό για την Θεσ/νίκη!
Γιατί ρε παιδιά να κάνεις συνδικαλισμό με χρήματα από τις συνδρομές με διάφορες δωρεές, που κανονικά έπρεπε τα υλικά αυτά να μας τα χορηγει η υπηρεσία, αυτό δεν είναι ούτε σωστό, και δεν πρέπει ο συνδικαλισμός να λειτουργεί σαν πολιτιστικό σωματείο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετά τις αποσπάσεις στην οεπτα τώρα ζητάνε ενίσχυση εν όψη καλοκαιριού! Γελάει ο κόσμος με τον συνδικαλισμό σας.