Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συλλήψεις και προσαγωγές κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στο Πυρί Θηβών


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021) το πρωί στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευρυτανίας και Φωκίδας, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού.

Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί - μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη ανήλικοι ημεδαποί συνεργοί τους.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μία ακόμη ημεδαπή, κηδεμόνες των ανωτέρω ανήλικων μελών της σπείρας, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στην τέλεση των εγκληματικών τους ενεργειών.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, το χρονικό διάστημα από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 έως και χθες (03-03-2021), ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά (1) ληστείας, (8) κλοπών, καθώς και σε (3) απόπειρες κλοπών.

Σύμφωνα με την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, θύματα των ανωτέρω εγκληματικών ενεργειών, αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ μετά το πέρας των παράνομων ενεργειών τους, διέφευγαν πεζοί από το σημείο, με κατεύθυνση τον παρακείμενο Οικισμό, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα), τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (5.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του ενήλικου μέλους της εγκληματικής ομάδας, εκκρεμούσαν Ένταλμα βίαιης προσαγωγής για ζωοκλοπή, καθώς και Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, περί ανάκλησης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και έκτισης του υπολοίπου της ποινής του, για το αδίκημα της ληστείας.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (78) άτομα και (9) οχήματα, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προσήχθησαν (21) άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον (4) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης (15) μηνών, για αντίσταση και απείθεια. Επίσης κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, διότι στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, καθώς και για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
(2) ημεδαπές, για ρευματοκλοπή και έκθεση υπολοίπων σε κίνδυνο .
Ημεδαπός, για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλήθηκε συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., το οποίο προέβη σε διακοπή παράνομης ηλεκτροδότησης, προς κατοικίες στο εσωτερικό του Οικισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές, οι οποίες είναι στοχευμένες και εκπονούνται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια