Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μετά την αστυνομία του covid και άλλων ΕΛΑΣ, η αστυνομία των ΑΕΙ - Πόσες ποια αστυνομίες;


Ανακοινώθηκε σχεδόν κι επίσημα. Η αστυνομία των πανεπιστημίων βρίσκεται ante portas μετά την αδιαμφισβήτητα επονείδιστη και βδελυρή -μόνο κατ' όνομα- διαπόμπευση του κ. πρύτανη. Το έχουμε εξηγήσει πως σε καμία περίπτωση δεν διαπομπεύθηκε ο πανεπιστημιακός δάσκαλος. Διαπομπεύθηκαν κι εξέθεσαν την ανοησία τους οι εμπμνευστές της ανάλγητης πράξης.

Ακολούθησε η προκήρυξη και τώρα η αστυνομία των πανεπιστημίων. Μια αστυνομία που βρίσκεται στον αστερισμό της πυρηνικής διάσπασης. Αστυνομία για το τάδε, αστυνομία για το δείνα, λες και η κοινωνική αντικοινωνικότητα είναι πολυμερές στοιχείο με επιβεβλημένες ιδιώνυμες στρατηγικές διαχείρισης και όχι ένα συμπαγές σύνολο που απαιτεί και προαπαιτεί ολιστικό σχέδιο συνολικής κι όχι επιμεριστικής προσέγγισης.

Τέτοιου είδους πράξεις, φανερώνουν ανάγλυφα στρατηγική αδυναμία συνολικού σχεδίου και ανά διαστήματα ανακαθοριζόμενου στα σημεία ως απόρροια μιας συμπαγούς τακτικής αστυνόμευσης και όχι αθυρματικής και καθοριζόμενης από την συγκυρία.
 
Άλλο ζήτημα βέβαια και φυσικά με βάση τα δεδομένα της ουσίας επουσιώδες, είναι πού θα βρεθεί αυτή η οργανική δύναμη για τη στελέχωση της αστυνομικής πανεπιστημιακής force και από ποιο αποσπαματικό τομέα εφήμερης επικέντρωσης ενδιαφέροντος που κι αυτό το καθόρισε λίγο πριν η επικαιρότητα, θ' αναρπαστεί το προσωπικό.
 
 Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Και η ασφάλεια του πολίτη; Μη ζητάμε και πολλά. Όταν η εγκληματικότητα οργιάσει, θα δούμε τί θα κάνουμε και μ' αυτήν. Μέχρι τότε, ας παραδοθούν υπεύθυνοι κι ανεύθυνοι στον ενύπνιο της αποσπασματικής μεταρσίωσης.
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ
 








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ ευστοχο το αρθρο σας κυριε Καραιβαζ , αστυνομια για οτιδηποτε μα οτιδηποτε κατσει καθε φορα , να καλυπτει η αστυνομια την ανεπαρκεια του συνολου των δημοσιων υπηρεσιων (αστυνομια για την πανδημια , για την πυρασφαλεια , για την προστασια των συνορων , για το μεταναστευτικο , για οπου εμφανιστει ο καθε ρουβικωνας να πεταξει τρικακια και μπογιες , για φυλαξη μεσα σε ενα οχημα εξω απο το σπιτι οποιου δημοσιογραφου η αλλου δημοσιου προσωπου ιδιωτη ερθει σε κοντρα με την ακροαριστερα η ακροδεξια , για φυλαξη σε οποιον ιδιοκτητη ομαδας τσακωθηκε με τους οπαδους της ομαδας , για την ανεπαρκεια των δημων να λυσουν το θεμα με τα αδεσποτα ζωα , για την ελλειψη ασθενοφορων , για την διαχειριση ατομων που χρηζουν ψυχιατρικης εξετασης και την μεταφορα τους αν ειναι δυνατον απο ενστολους με περιπολικο σε ψυχιατρεο , για παροχη βοηθειας σε ηλικιωμενα ατομα επειδη οι κοινωνικες υπηρεσιες εργαζονται συγκεκριμενες ωρες καταστηματων , για επιδοση δικαστικων εγγραφων , για ελεγχο αυθαιρετης δομησης και για πολλα πολλα πολλα ακομη ... και εννοειται πως για καθε νεα ιδεα οπως η δημιουργια των διας δελτα αμυγδαλεζα hot spot και οτι κατσει οι αστυνομικοι προερχονται απο την αποψιλωση των τμηματων ασφαλειας ταξης και τροχαιας που αποτελουν το κυτταρο της αστυνομιας και που ο πολιτης ερχεται σε αμεση επαφη για το προβλημα του αλλα υπαρχει αντικειμενικη αδυναμια απο το λιγοστο εναπωμειναν προσωπικο να ανταπεξελθει γιατι και αυτο απασχολειται σε αλλοτρια καθηκοντα και οχι για την ασφαλεια ταξη και εξυπηρετηση του πολιτη ... ομως να υπαρχει αποσπαση αστυνομικων βολεμενων απο τα υπεραριθμα επιτελεια και τις διευθυνσεις και κατι υπηρεσιες τυπου μουσικη μπαντα αστυνομιας και υπηρεσια φυσικης αγωγης δεν γινεται συζητηση καν...