Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας


Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκαν
σήμερα, 13 Ιουνίου 2020, τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, του Δήμου Αγράφων, στο νομό Ευρυτανίας.
Το Κλιμάκιο θα εδρεύει εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Γρανίτσας και για τη λειτουργία του παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Αγράφων. Η ίδρυση του Κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση, αφού καλύπτει τομέα ευθύνης ο οποίος είναι απομακρυσμένος από τις πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Επίσης καλύπτει μια μεγάλη περιοχή δασικής έκτασης, με αναπτυγμένη την κτηνοτροφική δραστηριότητα, όπου μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η επισκεψιμότητα από περιπατητές και φυσιολάτρες.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Απεραντίων πατήρ Νικόλαος Ζαχαράκης.
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της λειτουργίας του νέου Κλιμακίου δεδομένου ότι, «….ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των φορέων της περιοχής, αφού το εν λόγω Κλιμάκιο είχε ιδρυθεί στα χαρτιά από το 2009 αλλά ουδέποτε είχε προχωρήσει η δημιουργία και η λειτουργία του…» συνεχίζοντας ανέφερε ότι «…σήμερα, γίνεται πράξη αυτό το αίτημα, ιδρύεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας και στελεχώνεται με προσωπικό, με απώτερο σκοπό της θωράκιση αυτής της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες γεωμορφολογικές και δασικές συνθήκες που καθιστούσαν αναγκαία την ενίσχυσή της  με πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θωρακιστεί έναντι φυσικών απειλών, ιδίως στον τομέα της δασοπυρόσβεσης»,  ενώ έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος: καλή δύναμη στους πυροσβέστες που θα αναλάβουν το επιχειρησιακό πεδίο του κλιμακίου, διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής ότι στο εξής μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς».
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης τόνισε ότι, «…το ιδρυθέν εδώ Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Πολιτείας και για τον τόπο αυτό. Με τη νέα αυτή πυροσβεστική υπηρεσία, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενισχύουμε τα πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύουμε τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους. Οι προσπάθειες που καταβάλουμε, δε σκοπεύουν μόνο στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, αλλά αποβλέπουν στην ευημερία, την πρόοδο και την κοινωνική αλληλεγγύη της περιοχής». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ότι, «θα ήθελα να σας εγγυηθώ, ότι όλοι οι πυροσβέστες, ένα μόνο σκοπό έχουν, να σας περιφρουρούν από πλήθος κινδύνων και να σας βοηθούν με όλα τα μέσα και την εμπειρία που διαθέτουν. Δείξτε τους λοιπόν την εμπιστοσύνη , την αγάπη και τη στήριξή σας, ώστε να έχουν ψυχική δύναμη για να τη δίνουν περίσσεια.  Είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορείτε να τους προσφέρετε ως ενθάρρυνση στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν…»
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θεοφάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης και ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογιώργος. λαμβάνοντας το λόγο ανέφεραν με τη σειρά τους ότι, η ίδρυση του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέδραμαν στην δημιουργία του και ευχήθηκαν στους πυροσβέστες που θα το στελεχώσουν καλή επιτυχία στο έργο τους.
Στην τελετή παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία Υποστράτηγος Π.Σ. Μάριος Αποστολίδης, ο Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Σωτήριος Κορέλας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ευρυτανίας Σταύρος Φακίτσας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου Αντιπύραρχος Στέργιος Φυσέκης, πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια