Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκαινιάστηκαν οι φυλακές Δράμας


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέπτεται από χθες τη Δράμα, όπου σήμερα παρέστη στη τελετή παραλαβής των εγκαταστάσεων του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.
 
 
 
Τον κ. Υφυπουργό στη τελετή παράδοσης συνόδευαν η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.
 
 
 
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα κτίριο σύγχρονο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα από τα καλύτερα που διαθέτουμε ως Σωφρονιστικά Καταστήματα, ενώ επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, φιλοδοξία είναι το νέο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας να καταστεί ένα «σχολείο» για την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στο κοινωνικό σύνολο.
Στο χαιρετισμό της, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «…συνιστά ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές και την αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης, όπως και στον αναγκαίο διαχωρισμό των κρατουμένων ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος τους. […] Το νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας θα αποτελέσει το σωφρονιστικό στολίδι της Βορείου Ελλάδος και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εν γένει βελτίωση και ανάπτυξη του σωφρονιστικού συστήματος της Χώρας μας.»
 
Σημειώνεται ότι το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, με χωρητικότητα (600) ατόμων, ενώ προβλέπεται να απασχοληθούν (258) υπάλληλοι. Θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων παροχών- πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς και πολλαπλές εκπαιδευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.
 
Στην τελετή παρέστησαν ακόμα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και του ΚΙΝ.ΑΛ. κα Χαρά Κεφαλίδου, καθώς και ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.
 
 
 
Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Εισαγγελέας Εφετών Θράκης κ. Γεώργιος Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Δράμας κ. Χρήστος Χατζηκωνσταντίνου, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Δράμας κα Χρυσάνθη Λαθήρα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος και ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Καταστημάτων Κράτησης και Διαχείρισης Κρίσεων Ιωάννης Σταλίκας.
 
Από την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης και άλλοι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
 
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δράμα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέφτηκε σήμερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο.
 
Επιπλέον, χθες συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και τους Δημάρχους Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη και Νευροκοπίου κ. Γιάννη Κυριακίδη.
 
Επίσης, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε χθες  συσκέψεις:
  • με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Διευθυντές των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, όπου ενημερώθηκε για θέματα τοπικού αστυνομικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα για την επικρατούσα στον Έβρο κατάσταση, και
  • με τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, όπου ενημερώθηκε για θέματα τοπικού αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Τέλος, είχε την ευκαιρία, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τα τοπικά Σωματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και των Συνοριοφυλάκων.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια