Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Αγραφιώτης: Ο Χρυσοχοϊδης μετά την “επιτυχία” στα Εξάρχεια, πήγε να «καθαρίσει» και την Κρήτη!


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρέθηκε προχτές στο Ηράκλειο, μετά τα περιστατικά που παρατηρούνται σε περιοχές της Κρήτης και περιλαμβάνουν βία, 
συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.


Βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία οι πολεμοχαρείς του πληκτρολογίου, με πηχυαίους τίτλους να αναφέρονται ακόμη και… σε «πόλεμο»  στην εγκληματικότητα κήρυξε ο Χρυσοχοϊδης στην Κρήτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επαφές με τους διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης, εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών ενώσεων, ενώ συνάντησε τον περιφερειάρχη και δημάρχους του νησιού και με ένα αυστηρό και αποφασιστικό μήνυμα (γράφουν οι πολεμοχαρείς)  σε ότι αφορά τα περιστατικά που παρατηρούνται σε περιοχές της Κρήτης και περιλαμβάνουν βία,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε: Η δημοκρατία έχει νόμους. Η ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται και στο εξής με τον απόλυτα αυστηρό τρόπο, μέσα από την ανασύνταξη των επιχειρησιακών μας δυνάμεων με σχέδια επιχειρησιακά τα οποία θα εφαρμοστούν προς κάθε κατεύθυνση» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμπληρώνοντας ότι η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους.

 

Προφανώς  ο έμπειρος υπουργός με την παρουσία του στο νησί,  δεν πήγε να δώσει κατευθύνσεις στους αστυνομικούς,  αφού αυτοί λογικά γνωρίζουν και κάνουν  τη δουλειά τους... Εκτός αν δεν τη γνωρίζουν ή δεν την κάνουν καλά,  και πήγε να τους τραβήξει το αυτάκι… Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνουν τα λόγια του… και οι νόμοι εφαρμόζονται και στο εξής με τον απόλυτα αυστηρό τρόπο. Που υποδηλώνουν ότι,  μέχρι σήμερα οι νόμοι δεν εφαρμόζονταν αυστηρά, και η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της.

 

Το πρόβλημα στην Κρήτη δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομικά μέτρα, τουλάχιστον αυτά που ευαγγελίζεται ο κ Χρυσοχοϊδης.

Όποτε η αστυνομία πήγε να επιβάλει τους νόμους με αυστηρότητα,  έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο… Αστυνομικοί πιάστηκαν όμηροι και υπήρξαν διαπραγματεύσεις για να αφεθούν ελεύθεροι… Αστυνομικοί δολοφονήθηκαν (5.11.2007  Στάθης Λαζαρίδης έμεινε 8 χρόνια σε άγρυπνο κόμμα και πέθανε το 2015)  και οι οικογένειές  τους,   τους στερήθηκαν, Ανατίναξαν το σπίτι του πρώην νομάρχη κ Λίτινα, Μια φορά πήγε η ΕΚΑΜ με ελικόπτερο να πάρει «το αίμα της» πίσω,  και ξεγύμνωσαν και έδειραν «μαυροπουκαμισάδες»  στην πλατεία του χωριού κλπ κλπ. Και έτσι ανοίγει βεντέτα των Κρητικών με τους αστυνομικούς.

 

Στις 6.11.2007 (13 χρόνια πριν), γράφει ο δημοσιογράφος Άγγελος Στάγκος στο Reporter.gr:  Ολοι οι αρμόδιοι γνώριζαν ότι εκεί (Επαρχία Μυλοποτάμου) παράγεται το περισσότερο χασίς στην Ελλάδα, όπως γνώριζαν ότι συμμορίτες της περιοχής έχουν γαζώσει κατά καιρούς αστυνομικά τμήματα στο Πέραμα (άλλο χωριό της περιοχής), στο Ρέθυμνο, ακόμη και στο Ηράκλειο. Από εκεί ξεκίνησαν επίσης και εκεί κρύβονται οι ληστές που με διάφορους τρόπους, ακόμη και με τρακτέρ, έχουν ληστέψει ΑΤΜs τραπεζών. Και στο Μυλοπόταμο έχουν το άντρο τους οι νονοί που ελέγχουν τη νύχτα στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, πουλώντας ταυτόχρονα προστασία. Είναι τέλος γνωστό ότι ποτέ δεν επέτρεψαν στη συγκεκριμένη επαρχία ελεγκτές να καταμετρήσουν τα ζώα και τις ελιές για τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για ένα παράξενο λόγο, οι λιγοστές προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη στο Μυλοπόταμο, υπονομεύθηκαν, είτε μέσα από την ίδια την αστυνομία, είτε με πολιτικές παρεμβάσεις.

Επιπλέον η Κρήτη συμπεριλαμβάνεται στα σημαντικότερα σημεία εισόδου και τροφοδοσίας, όλης της Ελλάδας, με παράνομα όπλα και πυρομαχικά.

Δεν το γνωρίζουν αυτό στην αστυνομία ;

Δεν το γνωρίζει ο κ Χρυσοχοϊδης ;

Αυτό λοιπόν το θέμα (της παρανομίας όπλων και όχι μόνο) αντιμετωπίζεται με αστυνομικά μέτρα, πρόληψης και καταστολής, εφόσον υπάρξει πολιτική απόφαση και εάν εξοπλιστεί το λιμενικό με σκάφη και «μηχανήματα»  και υπάρξει επαρκές δίκτυο πληροφοριών που προϋποθέτει και συνεργασία υπηρεσιών, κομματάκι δύσκολο…

 

 

Το παράνομο έθιμο των μπαλωθιών και τα συχνά ατυχήματα με νεκρούς που υπάρχουν, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και έχουν να κάνουν με την παράδοση των Κρητικών,  και το έθιμο που θέλει σε όλες τις χαρές τους,  να «παίζουν» μερικές…χιλιάδες σφαίρες!

Για να αντιμετωπιστεί το έθιμο της Κρήτης κ  Χρυσοχοϊδη δεν αντιμετωπίζεται ούτε με επιβολή των νόμων, ούτε με  ανασύνταξη των επιχειρησιακών σας δυνάμεων και με σχέδια επιχειρησιακά τα οποία θα εφαρμοστούν προς κάθε κατεύθυνση.

Απαιτείται συνδυασμός κινήσεων με «χειρουργικές επεμβάσεις» και όχι επίδειξη ισχύος, αφού η δράση φέρνει αντίδραση.

Θα πρότεινα  συνεργασία ΕΛ.ΑΣ – Τοπικής Κοινωνίας – Σχολικής κοινότητας -  Εκκλησίας - Κοινωνιολόγων – Ψυχολόγων,  και το κυριότερο απαιτείται χρόνος ώστε να επιτευχθεί  αλλαγή νοοτροπίας και κατανόησης του προβλήματος που δημιουργείται, από τον υπερήφανο  λαό της Κρήτης, τα αποτελέσματα των οποίων (ενεργειών) θα φανούν μετά από μια 15ετία τουλάχιστον.

 

Όπως λέει συχνά πυκνά και ο πρωθυπουργός σας κ Χρυσοχοϊδη,  πρέπει να ακούτε τους ειδικούς. Και ΚΑΝΕΝΑΣ ειδικός δεν πρόκειται να σας πει πως το έθιμο της οπλοφορίας-οπλοχρησίας στην Κρήτη,  αντιμετωπίζεται με επιβολή!

Όπως αναφέρω πιο πάνω, το πρόβλημα είναι διτό και απαιτεί διαφορετικούς και ανάλογους χειρισμούς.

Με την επιβολή που θέλετε, και αναφέρατε, θα ανοίξετε πόλεμο και τα θύματα θα είναι και από τις δύο πλευρές…

Μην πάτε να ανοίξετε βεντέτα…

 

 

 

Άγγελος Αγραφιώτης

Σύμβουλος Διαχείρισης Κινδύνου

www.ak-riskmanagment.gr  

 

 Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια