Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελίες της ΕΑΚΠ Ηπείρου για το προεδρείο του σωματείου


Δημοσιεύουμε καταγγελία της ΕΑΚΠ: Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου (7 Μαρτίου στην Πάργα), είχε καταγγέλλει
τις παράτυπες ενέργειες του απερχόμενου προεδρείου για τη διαδικασία της σύγκλησης, της διεξαγωγής και των αποφάσεων της Συνέλευσης, που  έγιναν σε πλήρη αντίθεση με όσα ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας και η νομοθεσία που ισχύει για τον συνδικαλισμό (νόμος 1264/1982).

Ανάμεσα στις παράτυπες και αντικαταστατικές αποφάσεις που πάρθηκαν μετά από πρόταση του απερχόμενου προεδρείου, ήταν να συνεχιστούν και μετά τη λήξη της Συνέλευσης, οι εγγραφές των νέων μελών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου.
Η Ε.Α.Κ.Π. εξέφρασε τις ενστάσεις της και την πλήρη αντίθεσή της και για αυτή την απόφαση.
Το Σάββατο 16 Μαΐου συνεδρίασε στα Ιωάννινα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του σωματείου μας, που έχει την ευθύνη για να διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Μαΐου 2020.
Εξαιτίας των παράτυπων αποφάσεων και διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης, η Εφορευτική Επιτροπή είχε επιφορτιστεί και με τον έλεγχο της εγκυρότητας των νέων αιτήσεων εγγραφής των συναδέλφων ως μέλη του σωματείου.
Η Ε.Α.Κ.Π. προκειμένου να συμβάλλει στη ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, εξέδωσε ανακοίνωση στις 14 Μαΐου (βλέπε site eakp.gr) και ενημέρωσε την Εφορευτική επιτροπή για τα ισχύοντα και τις νόμιμες διαδικασίες που διασφαλίζουν την εγκυρότητα των εγγραφών των νέων μελών.
Γνωστοποιήσαμε στην Επιτροπή τις διατάξεις του άρθρου 7 του νόμου 1264/1982 και τις αντίστοιχές διατάξεις του καταστατικού μας, που ορίζουν ότι οι συνάδελφοι που αιτούνται την εγγραφή τους θα πρέπει να μην είναι μέλη σε κανένα άλλο συνδικαλιστικό σωματείο. Σε περίπτωση που είχαν εγγραφεί παλαιότερα ως μέλη σε άλλο σωματείο, πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτηση διαγραφής από αυτό, πριν να εγγραφούν στο σωματείο μας.
Με την ενημέρωσή μας αυτή θέλαμε να διασφαλίσουμε την ορθή διαδικασία, για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα διπλοεγγεγραμμένων η διπλοψηφισάντων σε διαφορετικά σωματεία.
Με το ίδιο σκεπτικό, ενημερώσαμε για τη διαδικασία των νέων εγγραφών και εκπροσώπους του Γενικού Συμβουλίου και του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής και ενημέρωσαν για τις επισημάνσεις και τις ομόφωνες αποφάσεις της Επιτροπής Πιστοποίησης του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου, στο οποίο ανήκει το σωματείο μας και η πανελλήνια Ομοσπονδία των πυροσβεστών. Τις αποφάσεις αυτές είμαστε υποχρεωμένοι να τις τηρούμε και να εξασφαλίζουμε την εγκυρότητα των εκλογικών μας διαδικασιών.
Οι εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που είναι εκλεγμένοι με τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.), επισήμαναν και ανέλυσαν πλήρως όλα εκείνα τα σημεία, που είχε αναφέρει και η Ε.Α.Κ.Π. στην ενημέρωσή της προς την Εφορευτική Επιτροπή.
Οι διαδικασίες του ελέγχου των αιτήσεων εγγραφών νέων μελών από την Εφορευτική Επιτροπή ξεκίνησαν κανονικά και συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες, μέχρι τη στιγμή που τα 2 μέλη του απερχόμενου προεδρείου ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην ταμίας (του ψηφοδελτίου ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ) που παρευρίσκονταν στη διαδικασία, άλλαξαν γνώμη. Αρνήθηκαν να γίνουν οι εγγραφές με τον προβλεπόμενο τρόπο και έβαλαν εμπόδια με προφάσεις και αστείες δικαιολογίες, που δεν στηρίζονταν σε κανένα καταστατικό η νομοθετικό πλαίσιο.  
Δεν ήθελαν να τηρηθεί η σωστή διαδικασία που θα διασφαλίζει ότι οι συνάδελφοι θα εγγραφούν στο σωματείο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό και ο νόμος. Δεν ήθελαν οι συνάδελφοι να δηλώνουν, ότι δεν είναι διπλοεγγεγραμμένοι σε άλλο σωματείο. Παραβίασαν τη διαδικασία και αγνόησαν πλήρως τις αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.   
Διέκοπταν συνεχώς τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. όταν τοποθετούταν για τη διαδικασία και του επιτέθηκαν φραστικά με απειλές και χυδαίο υβρεολόγιο πεζοδρομίου.
Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι πρακτικές τους και η πρωτοφανής απαράδεκτη συμπεριφορά τους, καταδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι οι άνθρωποι αυτοί που παριστάνουν τους συνδικαλιστές και που «υποτίθεται ότι θα ενδιαφερθούν» για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πυροσβεστών της περιφέρειας, δεν έχουν επιχειρήματα θέσεις και αρχές για να αντιπαρατεθούν απέναντι στις θέσεις, την τεκμηριωμένη κριτική και τις καταγγελίες της Ε.Α.Κ.Π. και γι αυτό επιλέγουν τις βωμολοχίες, τις συκοφαντίες και τις ύπουλες επιθέσεις.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
Η έκρυθμη κατάσταση και το τεταμένο κλίμα έντασης που είχε δημιουργηθεί, εξανάγκασαν τα 2 παρόντα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, να παραιτηθούν από τη διαδικασία της διενέργειας των εκλογών του σωματείου. Υπέστησαν πολύ μεγάλη πίεση, από τη συνολική στάση και την απαράδεκτη συμπεριφορά των μελών του απερχόμενου προεδρείου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ όλα αυτά που έγιναν εν αγνοία των συναδέλφων μας, εξευτελίζουν τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και επιχειρούν να σαμποτάρουν τη δυναμική του σωματείου μας.
                                  Συνάδελφοι γίνεται όλο και πιο  ξεκάθαρο πλέον! 
Το απερχόμενο προεδρείο έχει επιλέξει με σωρεία αντικαταστατικών ενεργειών, συκοφαντίες και τραμπουκισμούς  απέναντι στις κρυστάλλινες θέσεις και την αγωνιστική αξιοπρεπή στάση της Ε.Α.Κ.Π., να διαμορφώσει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να συνεχίσει χωρίς εμπόδια να βάζει πλάτη στις αντεργατικές πολιτικές που έχουν ήδη ψηφιστεί και πρέπει πάση θυσία να εφαρμοστούν χωρίς  αντιδράσεις.   
Μην τους το επιτρέψετε!
ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους μέλη της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου, να απαιτήσουν να συγκληθεί άμεσα νέα Γενική Συνέλευση:
Για να παρθούν αποφάσεις να διεξαχθούν οι εκλογές στο σωματείο μας, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται. Να πραγματοποιηθούν και οι εγγραφές των νέων μελών με τη σωστή διαδικασία.
Να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερα μέλη του σωματείου, για να συζητήσουμε και να αναδείξουμε όλα τα προβλήματα των πυροσβεστών και της υπηρεσίας, που θα πολλαπλασιαστούν μέσα στην αντιπυρική περίοδο (ξεσπίτωμα με μεταθέσεις  - αποσπάσεις, επιφυλακές σε μόνιμη τακτική βάση, ελλείψεις σε προσωπικό - μέσα - εξοπλισμό  και όλες οι αρνητικές συνέπειες που θα φέρει ο νόμος της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας).
Να πάρουμε αποφάσεις προς όφελος όλων μας, να οργανώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θα συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια για να μετατραπεί το σωματείο μας σε πολύτιμο εργαλείο προς όφελος των πυροσβεστών και όχι εναντίον τους όπως έχει καταντήσει να λειτουργεί σήμερα.
Με αυτό το κριτήριο θα αγωνιστούμε και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, για να διασφαλίσουμε την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του σωματείου μας και τις δημοκρατικές διαδικασίες που το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει κατακτήσει με αγώνες εδώ και χρόνια.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους μας, να στηρίξουν μαζικά την προσπάθεια που καταβάλλουμε για ένα σωματείο μαχητικό στο πλευρό του πυροσβέστη και όχι σωματείο νεροκουβαλητή αντεργατικών πολιτικών σε βάρος του, όπως δυστυχώς το κατάντησαν χρόνια τώρα οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια