Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ζηνοβία»: Σε ψυχρό κλοιό όλη η χώρα


Την κεντρική και νότια Ελλάδα έπληξε η κακοκαιρία «Ζηνοβία» με χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες βροχοπτώσεις.

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία», που ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τα χιόνια στην κεντρική και νότια Ελλάδα και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην Αττική από το βράδυ του Σαββάτου χιόνιζε στα βόρεια του νομού (Πεντέλη, Ιπποκράτειο Πολιτεία κ.α.), ενώ σε αρκετές περιοχές σημειώνονταν καταιγίδες αλλά και χιονόνερο. Στο μεταξύ, χιόνια έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στις κορυφές των βουνών της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, τα ορεινά της Σέττας έχουν ντυθεί στα λευκά.


Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, απαγορεύτηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής η κίνηση των φορτηγών στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από τον κόμβο Σχηματαρίου, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω χιονόπτωσης, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας, από το 5ο χιλιόμετρο, στη Μάνδρα, στο ρεύμα προς Θήβα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απαγορεύτηκε προληπτικά από το Σχηματάρι και πάνω, καθώς υπήρχε κίνδυνος να κλείσει ο δρόμος αν ακινητοποιηθεί κάποιο μεγάλο όχημα. Η κίνηση έχει ήδη αποκατασταθεί με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να επιχειρούν συνεχώς για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Από το βράδυ του Σαββάτου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω στο ρεύμα προς καζίνο, στην περιφερειακή Πεντέλης -  Νέας Μάκρης από το ύψος της Ανατολής έως το στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως τον Άγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην κυκλοφορία και στα οδικά δίκτυα Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδας. 

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ώρες πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις απεγκλωβισμών πολιτών από τα οχήματά τους σε Θήβα, Καλάβρυτα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Επιπλέον, χιονίζει και στον κεντρικό δρόμο Χαλκίδας Αιδηψού από τον Παγώντα προς τον Άγιο, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ το «έχει στρώσει» στη Στενή Ευβοίας.

Χιονόπτωση σημειώνεται από το βράδυ του Σαββάτου σχεδόν σε όλο το Πήλιο, σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων, από την Πορταριά μέχρι και την ανατολική πλευρά του όρους.

Την ίδια στιγμή, χιονόπτωση σημειώνεται και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ το «έχει στρώσει»  στο Οροπέδιο του Ομαλού στη Βιάννο Ηρακλείου.


Οι υπηρεσίες της χώρας είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν το κύμα κακοκαιρίας και καλούν όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Πηγή: protothema.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια