Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Ευρυτανίας: Δεν θα γίνουμε θύματα κανενός


Η ανακοίνωση της Ένωσης γίνεται με αφορμή το γεγονός ότι διατάχθηκαν να φυλάνε αιολικό πάρκο


ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ SECURITY ΚΑΝΕΝΟΣ - ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ


          Σας ενημερώνουμε ότι εδώ και μία εβδομάδα, οι Αστυνομικοί της Δ.Α. Ευρυτανίας έχουν εγκλωβιστεί, ύστερα από διαταγή του Αρχηγείου στην καθημερινή εικοσιτετράωρη σταθερή φύλαξη του υπό κατασκευή ιδιωτικών συμφερόντων αιολικού πάρκου, στα βουνά των Αγράφων Ευρυτανίας στα σύνορα με Καρδίτσα.

          Στην αρχή οι διαταγές ανέφεραν για 24ωρη φύλαξη του σημείου από έξι αστυνομικούς με δύο οχήματα σε 8ωρη αλλαγή. Στη συνέχεια οι έξι αστυνομικοί έγιναν τέσσερεις, επισημαίνοντας ότι η Δ.Α. Ευρυτανίας αριθμεί περίπου εβδομήντα πέντε (75) Αστυνομικούς. Το σημείο που επελέγη για την παραμονή των Αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται ογδόντα (80)!!!! χλμ μακριά από την πόλη του Καρπενησίου από όπου προέρχονται κυρίως οι Αστυνομικές δυνάμεις καθώς και σαράντα (40)!!!! χλμ. από το Α.Τ. Αγράφων. Η ανωτέρω απόσταση από την πόλη του Καρπενησίου καλύπτεται σε δυόμιση!!!! ώρες περίπου να πας και δυόμιση !!!!! να γυρίσεις καθότι τα 24 χλμ. είναι πολύ κακός χωματόδρομος, μέσα στο βουνό, με επικίνδυνες πέτρες,γκρεμούς,ρέματα,λακούβες κ.α. με ότι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο ενός μοιραίου ατυχήματος. Συνοψίζοντας στην Δ.Α. Ευρυτανίας καθημερινά είκοσι εκ των εβδομήντα πέντε Αστυνομικών που υπάρχουν μετακινούνταν με δύο οχήματα στην περιοχή Καμάρια Αγράφων διανύοντας κυρίως ογδόντα χλμ με πολύ κακό οδικό δίκτυο και δουλεύοντας συνολικά δεκατρείς (13)!!!! ώρες ημερησίως.

         Η Ένωσή μας, άμεσα αντέδρασε στα ανωτέρω και την 26-09-2019 στην Λαμία πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα, με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας όπου του τέθηκαν τα εξής θέματα :

α) Γιατί να υπάρχει 24ωρη φύλαξη από Αστυνομικές δυνάμεις ενός έργου ιδιωτικών συμφερόντων;

β)  Δεν είναι δυνατόν καθημερινώς είκοσι εκ των εβδομήντα πέντε Αστυνομικών που υπάρχουν στην Δ.Α. Ευρυτανίας, να μετακινούνταν με δύο οχήματα στην περιοχή Καμάρια Αγράφων, διανύοντας κυρίως ογδόντα χλμ με πολύ κακό οδικό δίκτυο και δουλεύοντας συνολικά δεκατρείς (13)!!!! ώρες ημερησίως. Πως είναι δυνατόν ένας συνάδελφος να είναι ικανός στις έξι η ώρα το πρωί μετά από νυχτερινό, να οδηγήσει σε αυτές τις συνθήκες επί δυόμιση ώρες για να σχολάσει;

γ)  Τα περιπολικά οχήματα που μεταφέρουν τους συναδέλφους είναι πολύ παλαιά και καταπονημένα και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει κάποια βλάβη η οποία στα σημεία που κινούνται μακάρι να μην αποβεί μοιραία!!!

δ)    Τι θα γίνει με τις εκτός έδρας μετακινήσεις, καθότι πολλοί συνάδελφοι έχουν ξεπεράσει τις τέσσερεις δικαιούμενες και θα πρέπει να εγκριθούν ή καθ’ υπέρβαση ημέρες ή οι συνάδελφοι να μην ξαναπάνε.

ε)   Το σημείο που επελέγη για να παραμένουν οι συνάδελφοι είναι τέρμα στην κορυφή του βουνού, στην οποία δεν υπάρχουν δέντρα, δεν υπάρχει τίποτα και οι συνάδελφοι είναι άμεσα

 

 

 

εκτεθειμένοι στο κίνδυνο κεραυνού. Άλλωστε πέρυσι σε αυτό το σημείο έπεσε κεραυνός και σκότωσε!!!! εκατό (100) πρόβατα.

      Ο κ. Γενικός αφού άκουσε τα ανωτέρω μας ενημέρωσε ότι προς το παρόν είναι αδιαπραγμάτευτη η φυσική παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο καθ΄ότι υπάρχουν ευθείες απειλές κατά της επένδυσης και δήλωσε ότι αυτό που θα κάνει είναι:

α) Να περιορίσει τις δυνάμεις σε δύο Αστυνομικούς αντί τεσσάρων σε κάθε βάρδια και την εργασία σε εξάωρη αλλαγή αντί οχτάωρης, για να μην βγαίνουν τόσες πολλές ώρες υπερεργασίας.

β) θα προσπαθήσει να βρει από την Γενική και να φέρει στην Δ.Α. Ευρυτανίας δύο πιο καινούρια αυτοκίνητα για τις εκτός δρόμου μετακινήσεις.

γ)  Θα ζητήσει την καθ’ υπέρβαση έγκριση των εκτός έδρας.

     Από την πλευρά μας, αφού τον ευχαριστήσαμε για την συνάντηση και το ειλικρινές του ενδιαφέρον, δηλώσαμε ότι τα ανωτέρω είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά εμάς δεν μας ικανοποιούν και θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες ζητώντας και την παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας.

 

 

ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ!

                                  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

     Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Κοσμάς ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ                                                    Χρήστος ΚΑΤΗΣ

                                                        




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια