Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ κόβει μέτρα και αποσπάσεις για να δίνονται τα ρεπό - Διαβάστε σε τι ποσοστό

Σε καθημερινή γάγγραινα έχει μετατραπεί για την ΕΛΑΣ η αναζήτηση αστυνομικών προκειμένου να εκτελεστούν και οι πιο στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών, εξαιτίας της
παρατεταμένης όσο και συστηματικής "απίσχνανσης" του προσωπικού.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι η ηγεσία προσανατολίζεται προς την έκδοση διαταγής ούτως ώστε να μπει ποσόστωση σε τουλάχιστον δύο από τις μεγαλύτερες δίνες μέσα στις οποίες κατασπαλάται και χάνεται πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο ένας είναι η διάθεση δυνάμεων στα μέτρα. Με κανόνα και φιλοσοφία ότι όπου διατίθενται 10, την ίδια δουλειά μπορούν να κάνουν και ίσως ακόμη καλύτερα οι 7, η πρόθεση είναι να μειωθούν οι διαθέσεις σε μέτρα κατά 30%. Έτσι, θα "ανακουφιστούν" οι όποιες ευθυνόφοβες αναστολές των διοικούντων που ενώ ενδεχομένως γνωρίζουν ότι γίνεται κατασπατάληση δύναμης και πως την ίδια δουλειά μπορούν να την κάνουν λιγότεροι, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της "περιστολής" φοβούμενοι πως αν συμβεί κάτι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Με την έκδοση μιας σχετικής διαταγής, θα λυθούν φόβοι και ανησυχίες.

Η δεύτερη φαγεδαινική γάγγραινα που ψαλιδίζει και μάλιστα δραστικά την επάρκεια του προσωπικού, είναι οι αποσπάσεις αστυνομικών που εξαφανίζονται από τις υπηρεσίες και πλέον η "δύναμη" τους είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερη από την "υπάρχουσα" - διαθέσιμη για το αστυνομικό έργο.

Και εδώ, η πρόθεση είναι οι αποσπάσεις να μειωθούν επίσης σε ποσοστό 30%, προκειμένου οι μαραζωμένες και ξεζουμισμένες υπηρεσίες αστυνομικών που αδυνατούν να λάβουν ρεπό, ν' αποκτήσουν ψυχή και επιτέλους ... σώμα.




_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια