Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το διαδίκτυο βλάπτει σοβαρά το Λιμενικό

Για όσους βρίσκονται "περί το Λιμενικό" ο πόλεμος μεταξύ των συνδικαλιστών του Σώματος δεν είναι κάτι νέο. 'Ολων των συνδικαλιστών. Τον μεν και τον δε, των "μικρών" και των "μεγάλων", των παλιών και των νέων. 'Ολοι εναντίον όλων και με "συμμαχίες" ευκαιριακές και ανίερες, ενίοτε.

Η κατάσταση, ωστόσο, έχει επιδεινωθεί δραματικά, με τη χρήση της τεχνολογίας. Αντί να είναι ένα όπλο που θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο πίεσης για πολλά από τα προβλήματα και βήμα διαλόγου για πραγματικές λύσεις, το διαδίκτυο αποδεικνύεται το βατερλώ του λιμενικού συνδικαλισμού. 

Νέοι και μεσόκοποι, σεβαστοί κι αγέρωχοι αξιωματικοί, ταπεινοί υπαξιωματικοί και σεμνοί λιμενοφύλακες ξεσπούν τα απωθημένα, τα μίση, τα πάθη και τις έχθρες τους σε ένα πληκτρολόγιο. 

Στο facebook και στα δεκάδες τάδε.blogspot, που υπήρχαν αλλά και ξεφυτρώνουν στο διαδίκτυο σαν μανιτάρια, με σκοπό, όπως ισχυρίζονται, να αναδείξουν την μοναδική αλήθεια και μόνον αυτή! 

Ξεκατίνιασμα κανονικό, πρωί-μεσήμερι και βράδυ. Ο τάδε είπε, ο δείνα έκανε. 
Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος. 

Ούτε, για τα... γλειψίματα στον κάθε Υπουργό και Αρχηγό, όταν πρόκειται για την "πάρτη μας"  ούτε για τις "φάπες" και τα "γειώματα" από τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες όταν πρόκειται για τους πολλούς, γίνεται λόγος.  

Ανώνυμα δημοσιεύματα που "βγάζουν μάτι" ποιός και γιατί τα έχει γράψει ή ποιούς εξυπηρετούν παρά τους fake (ψεύτικους) λογαριασμούς και τα πάμπολλα troll που κυκλοφορούν αδιάντροπα (κι ας είναι μικρή η πιάτσα) . Παχιοί τίτλοι και πολλές "αποκλειστικότητες".

Βροχή τα καταγγελτικά e-mails που όλως τυχαίως μόνο σε εκείνα τα blogs και τις ομάδες αποστέλλονται (και ανάθεμα αν στα ξερονήσια έχουν wifi για να τα στείλουν! ).

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, βεβαίως, σε όλα αυτά δεν προσθέταμε και μερικούς δημοσιογράφους που τα υιοθετούν είτε από άγνοια,  είτε σκόπιμα.

Για πραγματικές ειδήσεις στα περισσότερα από αυτά τα... κατά τα λοιπά ενημερωτικά blogs και σελίδες στο Facebook που δημιουργήθηκαν για να μπορεί ο κάθε λιμενικός στην περιφέρεια και τα νησιά να ενημερώνεται για τα καθέκαστα στον Πειραιά, το Υπουργείο και το Αρχηγείο, ούτε λόγος!!!! 

Αν γράψει κανένα επώνυμο site, καμιά είδηση, την αναπαράγουν. Κυρίως, δε, αν "ευλογεί" τα γένια μας ή των "δικών μας". Τότε είναι ειδησάρα!   Α! και αν η είδηση είναι θετική να καρπωθούν και την επιτυχία....οι μεν ή οι δε... 

Πότε -πότε θυμούνται οι επίσημοι συνδικαλιστικοί φορείς και οι κάθε λογής καταγγέλοντες να στείλουν και κανένα ενημερωτικό στα mails των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.  Οι πιο "ξεβγαλμένοι" δε από αυτούς παίρνουν και τηλεφωνάκι.... αλλά όχι όλους!

Και τέλος η μάστιγα του "μου είπες- σου είπα". Λέει κάτι ο Α, βγάζει απάντηση ο Β. 
Βγάζει αντάπαντηση ο Α και πάει λέγοντας. Και ποιόν αφορά, άραγε;

Αν αδικούσατε, μόνο, τους εαυτούς σας με αυτή την παιδική συμπεριφορά, δεν θα έτρεχε και τίποτα. 

Αδικούνται όμως κατάφωρα αυτοί που φυλάνε, πραγματικά, Θερμοπύλες, στις εσχατιές και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τις παιδαριώδεις ιντερνετικές ανοησίες σας γιατί έχουν πραγματικά προβλήματα. Δουλεύουν στα σκάφη , τα εναέρια μέσα, τα ΚΕΑ , τη ΜΥΑ,  την Ασφάλεια και τα Λιμεναρχεία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Γαύδο, από το Καστελόριζο μέχρι τους Οθωνούς και  δεν έχουν την πολυτέλεια των κλιματιζόμενων γραφείων σας. 

Αυτοί , οι πραγματικοί εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος , σίγουρα, γελάνε  και δεν έχουν ανάγκη τέτοιας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. 

Και βέβαια, ακόμα καλύτερα θα ήταν αν όλες αυτές οι ασχήμιες δεν συνέβαιναν όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και στην πραγματικότητα, στις μεταξύ των συνδικαλιστών σχέσεις.

Δεν τους ισοπεδώνουμε όλους, ούτε τους βάζουμε στο ίδιο σακί, εννοείται. Σαφώς και πολλούς όμως, μπορεί να τους θυμώσουμε με τα λεγομενά μας. 

Πάντα υπάρχει και το ξύδι για τέτοιες περιπτώσεις.  

Με αγάπη πάντα και μετά τιμής
Δώρα Βογιατζάκη


 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια