Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλήρωμα περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ.ο εξής ένας! Ποιος είναι ο νέος Πρωτοπαπαδάκης της αστυνομίας;

Αντικείμενο θαυμασμού θα πρέπει να γίνει η διοικητική λογική εξοικονόμησης αστυνομικών δυνάμεων στη Λάρισα. Όπως τον Μάρτιο του 1922 όταν ο
Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης* ως υπουργός επισιτισμού και Οικονομικών συνέλαβε και εφήρμοσε ένα σύστημα παγκοσμίως πρωτότυπο για ν' αντιμετωπισει τα δυσχετρή οικονομικά εξαιτίας της καταστροφικής εκστρατείας στην Μικρά Ασία: διχοτόμησε το χαρτονόμισμα. Έτσι και σήμερα στη  αστυνομία. Για "μονεταριστικούς" λόγους εξοικονόμησης προσωπικού αλλά κι εξασφάλισης της στοιχειώδους λειτουργίας στο όνομα και στη σκοπιμότητα απλώς του αποτρεπτικού φαίνεσθαι και όχι της επεμβατικής- κατασταλτικής ουσίας, κάποιος ιθύνων αποφασισε τα εξής:

Διαβάστε την καταγγεία της ένωσης Λάρισας με θέμα : « Εποχούμενη περιπολία Α.Τ. Ραψάνης με ένα (1) άτομο »

κ. Διευθυντά,
   Το Σωματείο μας διαπίστωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά κατά το μήνα Αύγουστο, ότι η εποχούμενη περιπολία του Α.Τ. Ραψάνης απαρτίζεται αποκλειστικά από ΕΝΑΝ αστυνομικό.
   Ως Συνδικαλιστικός Φορέας ενεργώντας με υπευθυνότητα και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια Πολιτών και Αστυνομικών, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εργασθήκαμε προς τη κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιφερειακών Α.Τ. και αυτό έγινε εφικτό με θεαματικά αποτελέσματα. Δυστυχώς παρατηρούμε, ότι είχαμε με κόπο και προσωπικό κόστος κάποιων εξ’ ημών κτίσει, σιγά - σιγά  αρχίζει να χαλάει.
   Δεν είναι μόνο το Α.Τ. Ραψάνης που στην αποκορύφωση της θερινής περιόδου παρουσιάζει εικόνα διάλυσης με σχεδόν μηδενικά ρεπό και με μόνο έναν αστυνομικό ανά βάρδια, το οποίο ουσιαστικά δεν ασκεί αστυνόμευση στη περιοχή ευθύνης του.
   Από το μήνα Σεπτέμβριο  όταν θα έχουν εκτελεσθεί όλες οι μεταθέσεις, το Α.Τ. Αγιάς θα έχει τέτοια δύναμη ατόμων, ώστε αν υπολογίσουμε τις ανάγκες για τη Γραμματεία, τους Αξ. Υπ., μέτρα στη Λάρισα, άδειες κλπ, τότε γίνεται αντιληπτό ότι πάνω από τις μισές βάρδιες του Τμήματος θα είναι με μονό περιπολικό.
κ. Διευθυντά,
   Ζητούμε από εσάς να προβείτε στις δέουσες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό το Α.Τ. Αγιάς και το Α.Τ. Ραψάνης.
   Ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας θεωρούμε απαράδεκτη και δε πρόκειται να επιτρέψουμε, την επιστροφή στο παρελθόν με ένα άτομο στο περιπολικό.
   Τέλος είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις ότι κίνηση περιπολικού μόνο με τον οδηγό, είναι έκθεση σε κίνδυνο του αστυνομικού, με ότι αυτό συνεπάγεται………..
                            




ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



* Σημείωση bloko.gr: Ο Πρωτοπαπαδάκης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, δικάστηκε στην «δίκη των έξι» και καταδικάστηκε σε θάνατο. Εκτελέστηκε στο Γουδή το 1922
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια