Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Να τον χαίρεται τον αστυνομικό ράμπο η αστυνομική διεύθυνση που τον έχει..."

Αυτές τις ημέρες η Αστυνομία τιμάται από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων στην Παναγία Σουμελά, για τη διαχρονική προσφορά της υπέρ του πολίτη. Μια ύψιστη τιμή και διάκριση με
συμβολικό αποδέκτη τον κορυφαίο εκπρόσωπο της. Τον κ. αρχηγό. Όμως, τάσσονται όλοι οι αστυνομικοί υπέρ της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη; Αναμφίβολα σε κάθε μεγάλο κοινωνικό οργανισμο υπάρχουν και οι παρασιτικές -εάν ισχύουν οι καταγγελίες- εξαιρέσεις.


Λάβαμε από αναγνώστη του bloko.gr, το ακόλουθο email.

Θυμάστε τον "ράμπο" αστυνομικό της Ρόδου που έδειρε τον
60χρονο οδηγό πούλμαν;
Το θέμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και στα "παράπονα Ρόδου".
Να τι απάντησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook:
"ΠΡΟΣ: ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ (ΚΥΡΙΟ) ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ: ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΤΙΣ Κ...ΤΡΙΧΕΣ (ολόκληρη η λέξη στο πρωτότυπο) ΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΡΑΝΤΕΣ!!!!    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ...."
Μετά από 3 μέρες το έσβησε...

Να τον χαίρεται η αστυνομική διεύθυνση που τον έχει...

Με εκτίμηση,


Σχόλιο bloko.gr: Εάν όντως έχει αναρτηθεί τέτοιου ηθολογικού ύφους κείμενο από τον αστυνομικό, ακόμη κι αν έχει κατέβει ως ένδειξη μεταμέλειας και ασύγγνωστης βλακείας -κάτι που πρέπει να διερευνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.- ο αστυνομικός που καταγγέλλεται έχει τρεις επιλογές. Ή να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την απρέπεια, ή να υποστεί βαριές κυρώσεις από την υπηρεσία του καθώς τέτοια συμπεριφορά μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να εκληφθεί και η τρίτη, ν' απαλλαγεί από την ίδια την υπηρεσία με ένα πόρισμα που να επικαλείται ανήκεστη αβελτηρία και περιορισμένη νοητική συγκρότηση. Φανταζόμαστε ότι μετά την αρχική καταγγελία, η ηγεσία έχει διατάξει τα στοιχειώδη για τέτοιες περιπτώσεις. Θα το ψάξουμε. Ακόμη κι αν δεν έχουν γίνει τα πράγματα όπως καταγγέλθηκαν στην αρχή του μήνα, αν έχει αναρτηθεί τέτοιο κείμενο δεν περιποιεί καμία τιμή ούτε στον συντάκτη, πολύ δε περισσότερο στην αστυνομία που ευαγγελίζεται και σεμνύνεται υπέρ της τάξης και της ασφάλειας του πολίτη.



Παρατίθεται το ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα με ημερομηνία δημοσίευσης 2 Αυγούστου

Παρά τις καταγγελίες ο αστυνομικός παραμένει στην θέση του και συνεχίζει να προκαλεί
Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Ρόδου προκαλεί η αδυναμία ελέγχου που υπάρχει ως προς κρούσματα αυθαιρεσίας στην αστυνόμευση του νησιού.

Ανάστατη ήδη από την προηγούμενη περίοδο η κοινωνία της Ρόδου από υπόθεση ξυλοδαρμού οδηγού τουριστικού πούλμαν από αστυνόμο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, παρακολουθεί σήμερα το εν λόγω όργανο της τάξης να παραμένει στη θέση του, με την ΕΔΕ να αργοπορεί και το ίδιο να συμβαίνει με τη μετάθεση του σε άλλη μονάδα, όπως αρχικά είχε ζητηθεί προς την τοπική αστυνομική διεύθυνση.

Πηγές αναφέρονται σε επεισόδιο που δεν είναι το μόνο στο μεγάλο τουριστικό νησί της χώρας, καθώς αντίστοιχο και από το ίδιο και πάλι πρόσωπο είχε υπάρξει προ λίγων μηνών με τον ξυλοδαρμό δημοτικού αστυνομικού σε μια ακόμη περίπτωση που δεν προχώρησε.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια