Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998

Θεσσαλονίκη, 24/10/1998. Το μυστικό 5ο ΠανευρωπαΊκό Συνέδριο. Στο βήμα ο τότε υπαρχηγός της ΧΑ Στέφανος Γκέκας. Διακρίνονται ο Horst Mahler και ο Dr. William Pierce.

Η ιστορία είναι απλή. Ο αναγνώστης δεν έχει παρά να ενώσεις τις τελείες:
ΣΗΜΕΙΟ 1ο:
Σύμφωνα με τις
μέχρι τώρα πληροφορίες, ο δολοφόνος της βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος Jo Cox λέγεται Thomas Mair και είχε σχέσεις με την αμερικάνικη ρατσιστική ναζιστική και αντισημιτική οργάνωση National Alliance.
«The alleged killer of Jo Cox is Thomas Mair, 52. According to eyewitness accounts, which are still under investigation, Mair was armed with a knife and a gun, either antique or homemade, and may have shouted ‘Britain First’ when he attacked Cox, a possible reference to the far right Britain First party, whose leader, Paul Golding, is a former member of the white nationalist British National Party. The Daily Telegraph reported that Mair’s brother claimed Mair has a ‘history of mental illness,’ and neighbors called him a ‘loner,’ but he also has a long history with white nationalism.
According to records obtained by the Southern Poverty Law Center Mair was a dedicated supporter of the National Alliance (NA), the once premier neo-Nazi organization in the United States, for decades. Mair purchased a manual from the NA in 1999 that included instructions on how to build a pistol.
Mair, who resides in what is described as a semi-detached house on the Fieldhead Estate in Birstall, sent just over $620 to the NA, according to invoices for goods purchased from National Vanguard Books».

Στέφανος Γκέκας και Horst Mahler σε ένα διάλειμμα κατά τις εργασίες του συνεδρίου.Το Southern Poverty Law Centre δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο δολοφόνος της βουλευτίνας ήταν συνδρομητής στις εκδόσεις του National Vanguard Books, δηλαδή του εκδοτικού οίκου της National Alliance. Ο δολοφόνος αγόραζε επίσης από τους Αμερικανούς νεοναζί εγχειρίδια όπλων και εκρηκτικών και άλλων αυτοσχέδιων θανατηφόρων αντικειμένων, από αυτά που συνηθίζουν οι αμερικάνικες μιλίτσιες. Παράδειγμα, το αυτοσχέδιο περίστροφο:
Μια σελίδα από τα βιβλία ('handbook') που αγόρασε ο ακροδεξιός δολοφόνος. Οδηγίες για κατασκευή περιστρόφου στο σπίτι.
Μια σελίδα από τα βιβλία (‘handbook’) που αγόρασε ο ακροδεξιός δολοφόνος. Οδηγίες για κατασκευή περιστρόφου στο σπίτι.

Εδώ, τρία από τα τιμολόγια με το όνομα του δολοφόνου, με συνολικό ύψος 620 δολάρια:

ΣΗΜΕΙΟ 2ο:
Η National Alliance δεν είναι μια οποιαδήποτε ακροδεξιά οργάνωση. Ιδρύθηκε από τον William Pierce το 1970, και ευθύνεται για μια σειρές δολοφονίες, εκρήξεις και τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών, ανταλλαγές πυροβολισμών με την Αστυνομία και ληστείες τραπεζών, μεταξύ άλλων, συχνά με πολλά θύματα. Είχαν σκοπό μέχρι και να τοποθετήσουν βόμβες στην DisneyLand. Ο ιδρυτής William Pierce, παλαιότερα μέλος του American Nazi Party του George Lincoln Rockwell, εκτός από μια τρομοκρατική ναζιστική οργάνωση, κατόρθωσε να κάνει την National Alliance και μία μηχανή παραγωγής χρήματος, χρησιμοποιώντας τη μουσική βιομηχανία για την προώθηση της White Power μουσικής σκηνής και επενδύοντας στην εταιρεία Resistance Records.
Η Χρυσή Αυγή γνωρίζει πολύ καλά την National Alliance, και όχι μόνο λόγω των σχέσεων των εθνικοσοσιαλιστικών συγκροτημάτων των μελών της με την Resistance Records [βλ και ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό‘].
Τον Απρίλιο του 2010, ο τίτλος στην εφημερίδα τους ήταν ‘ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Η NATIONAL ALLIANCE‘. Υπερήφανα σημείωναν τη χαρά τους για το μήνυμα του ανίκανου νεοναζί, γιου SS, μποξέρ με το ψευδώνυμο ‘The Aryan Barbarian’ και (τότε) ηγέτη της National Alliance και διαδόχου του Pierce, του Erich Gliebe.
«Ανάμεσα στα Κινήματα από όλη την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία δήλωσαν την συμπαράστασή τους στο Κίνημά μας για την εγκληματική τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε, ξεχωριστό ήταν το μήνυμα του Κινήματος National Alliance (Εθνική Συμμαχία) από τις ΗΠΑ, το οποίο υπέγραφε ο Ηγέτης του Erich Gliebe. Στο κείμενο, το οποίο μας έστειλαν τονιζότανε η βεβαιότητά τους ότι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Χρυσής Αυγής θα ξεπεράσουν το κτύπημα και θα συνεχίσουν να δίνουν την μάχη για την κοινή εθνική Ιδεολογία και υπέρ της Φυλής. Εξέφραζαν επίσης την λύπη τους για την καταστροφή των γραφείων μας από την δειλή επίθεση των εγκληματιών και την ένθερμη υποστήριξή τους στις προσπάθειες των Ελλήνων Εθνικιστών ενάντια στους εχθρούς της Πατρίδος μας.»
– Πηγή: Η παλιά καταργημένη ιστοσελίδα της ΧΑ, 12/04/2010]

ΣΗΜΕΙΟ 3ο:
Το Μάρτιο του 2012, η ΧΑ φιλοξένησε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης της California της National Alliance, κάποιον με τα αρχικά T.H. Οπως διαβάζουμε:
«During the last week in March ’12, southern California National Alliance member MP and Alliance supporter T.H. visited Greece and spent a week with members and officials including the chairman of Greece’s shining star organization representing the interests of Greeks and fighting against the New World Order and Marxism. In fact they are the only national pro-White group in the country and they are known as The Golden Dawn».
– Πηγή: Η ιστοσελίδα του παραρτήματος Sacramento California της National Alliance, ‘The Rising Sun Heralds The Golden Dawn‘, 05/05/2012

ΣΗΜΕΙΟ 4ο:
Ομως, και πάλι, δεν ήταν η πρώτη φορά. Η National Alliance βρίσκεται σε συχνή, συστηματική επαφή με τη ΧΑ για πάνω από 20 χρόνια τώρα. Υψηλόβαθμο στέλεχος της National Alliance (και ουσιαστικά εκείνος που μπόρεσε να διώξει οριστικά τον Erich Gliebe από την ηγεσία της οργάνωσης) ήταν και ο Alex Linder, τον οποίο γνωρίζουμε από εδώ.
Διαβάζουμε, λοιπόν, σε φόρουμ Αμερικανών Αρίων, μία άλλη ‘εξέχουσα προσωπικότητα’ των κύκλων αυτών, την γνωστή αρνήτρια του Ολοκαυτώματος Carolyn Yeager (η οποία, μάλιστα, αν και κατάγεται από οικογένεια SS, έχει μεγαλώσει στο … Illinois, πρόκειται δηλαδή κυριολεκτικά για τυπικό δείγμα Illinois nazi‘, αν έχετε δει τους Blues Brothers, με λίγα λόγια για μια εντελώς ανεγκέφαλη ρατσίστρια) να αποκαλύπτει το ταξίδι αυτό, μαζί με κάποιο άλλο πρόσωπο (που παραδόξως, δεν αναφέρεται πουθενά, ή καλύτερα αποκρύπτεται συστηματικά κάθε πληροφορία για το φύλο του), και δεν κρύβει τη χαρά της. Ο ‘George’ φυσικά δεν μπορεί να είναι κάποιος τυχαίος George. Ενας είναι ο George που έχει τη φήμη του «Δρ Γκέμπελς ‘George’», και έτσι ακριβώς τον αποκαλεί, «Δρ Γκέμπελς ‘George’»:
«I actually went to Greece last year and met with the chairman and the spokesman of Golden Dawn (it was an unofficial National Alliance trip). They have a real organization. They have a minister of ideology, George, and he has been described in the press as the Dr. Josef Goebbels of the XA! Although publicly they shy away from it, the core of the party is hard core National Socialist. I wrote a trip report that was published at Majority Rights in three parts».
Αποκαλύπτει η Αμερικανίδα νεοναζί, μέσα στον ενθουσιασμό της:
«Ντρέπονται και το κρύβουν δημόσια, αλλά ο πυρήνας του κόμματος τους είναι ο σκληροπυρηνικός εθνικοσιαλισμός»

Στα σχόλια εδώ:
http://thewhitenetwork.com/2013/07/27/andrew-anglin-live-from-athens-greece/
Σε μια ιστοσελίδα του ιδίου φυράματος, σε τρεις συνέχειες, διαβάζουμε να περιγράφει εντυπώσεις από την φιλοξενία του Δρ Γκέμπελς ‘George’, και είναι πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο που κάνει η παρέα των τριών νεοναζί, όταν ο George τους πηγαίνει στον δρόμο που βρίσκονται κάποια κτίρια των Ελλήνων Εβραίων, η Συναγωγή και -κατά πάσα πιθανότητα- το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.
«Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο», λένε («It will make a good public restroom after GD takes control of parliament»)
http://majorityrights.com/weblog/comments/just_before_the_golden_dawn_two_american_white_nationalists_on_holiday
– Πηγή: XYZ Contagion, Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο», 10/12/2013
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/
Οι άλλες δυο συνέχειες, εδώ (αν και δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον να δει κανείς· ρατσιστικές αηδίες και φαντασιώσεις, και μόνο):
http://majorityrights.com/weblog/comments/just_before_the_golden_dawn_two_american_white_nationalists_on_holiday_in_g
http://majorityrights.com/weblog/comments/just_before_the_golden_dawn_two_american_white_nationalists_on_holiday1

ΣΗΜΕΙΟ 5ο:
Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι το γεγονός πως στην Ελλάδα έχει φιλοξενηθεί από τη ναζιστική συμμορία ο ίδιος ο ιδρυτής της National Alliance και αρχηγός της μέχρι το 2002 που πέθανε, ο Dr. William Pierce. Αυτό συνέβη τον Οκτώβριο του 1998, λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή, και ενώ τα γραφεία και η εφημερίδα είχαν κατεβάσει ρολά για λίγο. Το ονόμαζαν ‘5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο’, έλαβε χώρα στις 24/10/1998 στο Φίλυρο (κοντά στο Δερβένι) Θεσσαλονίκης, σε ένα κέντρο ‘Κουκουναριές’, ήταν απολύτως μυστικό, και κανείς δεν έμαθε τίποτα πριν τη διεξαγωγή του. Μετά, βέβαια, μαθεύτηκε, όπως επίσης έγιναν γνωστά και τα ονόματα των συμμετεχόντων. Μεταξύ τους, εκτός από τον Pierce, ήταν η ηγέτιδα του Ναζιστικού Κόμματος της Δανίας DNSB Florentine S. Rost van Tonningen-Heubel [βλ. παρακάτω], ο Γερμανός πρώην RAF και νυν νεοναζί Χορστ Μάλερ, ο αρχηγός της ‘Εθνικοσοσιαλιστικής Διεθνούς’ WUNS (World Union of National Socialists) Matt Koehl [βλ. παρακάτω] και άλλοι. Στην κορυφή του άρθρου, μπορείτε να δείτε τρεις φωτογραφίες από τις εργασίες του συνεδρίου, ενώ το περιοδικό της νεολαίας τους είχε γράψει τότε:
Αντεπίθεση, Μάρτιος 1999, τχ #2 (Α' περίοδος)
Αντεπίθεση, Μάρτιος 1999, τχ #2 (Α’ περίοδος)

Εγραψε ο ίδιος ο Pierce σχετικά το 1998, μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα:
«On October 24 and 25 I attended an international conference of nationalists in Thessaloniki, Greece. Also attending the conference were representatives of groups in Greece, Portugal, Romania, Flanders, Denmark, Netherlands, Germany, South Africa, and Austria. It was hoped that representatives of Russian groups also would be present, but none was able to attend. The Alliance was the only group in the United States represented. The conference was hosted by the Greek nationalist group Golden Dawn.
In a formal session on October 24 I spoke to approximately 200 representatives of other groups about the work of the Alliance and listened to many reports about the work of other organizations.»
– Πηγή Dr. William Pierce, The National Alliance in Europe, Commentary by Dr. Pierce from October 1998, Report from Greece, 27/03/2012
http://williamlutherpierce.blogspot.gr/2012/03/national-alliance-in-europe.html
Βέβαια, ο σκληρός ναζί, στις εντυπώσεις του παρακάτω, ούτε λίγο, ούτε πολύ είδε στα πρόσωπα των Ελλήνων που τον φιλοξενούσαν (και το λέει ευθέως) … ‘γύφτους’, αλλά αυτά τα περί μπάσταρδων γονιδίων και υπερβολικής επιμειξίας δεν φάνηκε να ενοχλούν καθόλου την ελληνική master race. Εδώ, ο Δόκτωρ ιδιοχείρως:
«Despite the stronger sense of ethnic consciousness, Greece is more genetically mixed than the countries of northern Europe. The people I saw in Thessalonki ranged from tall, light-eyed blondes to people who were so dark I wasn’t sure whether they were Greeks or Gypsies -until I saw some real Gypsies and could note the distinct differences. Five hundred years of Turkish rule has taken a racial toll».
Και λίγο μετά αναρωτιόταν, ‘καλά, αυτοί οι πρωτόγονοι οπισθοδρομικοί Ελληνες, ούτε εκτυπωτές δεν έχουν, ούτε τι θα πει σκάνερ και ίντερνετ δεν ξέρουν;
«Greece, despite its very rich and deep cultural roots, is in some ways a backward country: certainly where the utilization of modern technology is concerned. Whereas in America we take word processors, scanners, and laser printers for granted, they are by no means as common in Greece. Likewise, Internet access is far less common in Greece, even among urban professionals.»
Ο τότε υπάρχηγός της ΧΑ Στέφανος Γκέκας, στο μεταξύ, υπερηφανευόταν [Σ.Σ.: Η ορθογραφία από το πρωτότυπο]:
«Οταν διωργάνωνα το Συνέδριο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1998, αυτό συνέβαινε υπό τις δυσμενέστατες δυνατές συνθήκες και περιρρέον κλίμα μιάς εξηρμένης ‘αντιναζιστικής ψυχώσεως’, με αφορμή την περί τον αναρχοτρομοκράτη Κουσουρή και τον (‘οπλοφορούντα’ με … ξυλόβεργα απέναντι στα καλά εκείνα καϋμένα ‘παιδιά’, που ‘απεπειράθη να δολοφονήση’!!!) Περίανδρο σκηνοθεσία, συγκεντρώνοντας προσωπικότητες από Νότιο Αφρική, ΗΠΑ (Dr. William Pierce), Ολλανδία, Γερμανία και κάποιες ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, κάτω από την μύτη του λυσσομανούντος Συστήματος.
Ηταν η τρίτη φορά που συναντούσα την κυρία, αρκετά πιο ηλικιωμένη πια, που με τιμούσε τόσο με την αποδοχή της προσκλήσεώς μου από τόσο μακρυά. Συντόμως κατέστη το επίκεντρο της προσοχής όλων μας. Μετά τις διήμερες εργασίες του Συνεδρίου, το οποίον απευθυνομένη στους συνοδούς της επιστρέφοντας εχαρακτήρισε με αδιανοήτως κολακευτικά λόγια, επισκεφθήκαμε ομαδικώς το Δίον και την Βεργίνα, όπου μαγεύτηκαν όλοι οι ξένοι μας κι η κυρία Φλορεντίνη ακόμη περισσότερο -επίσης δε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνος.
Η καλλίτερη οργάνωσις που γνώρισα ήταν το Δανικό Εθνοκοινοτικό Κίνημα (DNSB) των τελών της δεκαετίας του 1980, οπότε μάλιστα κι ο ίδιος ανήκα στην διοικούσα ομάδα, ευρισκόμενος στην Δανία για μεταπτυχιακές σπουδές, όντας και τυπικώς μέλος του πενταμελούς Πολιτικού του Συμβουλίου και με ειδικές πρόσθετες αρμοδιότητες. Το σημερινό DNSB δεν έχει την δυναμική εκείνης της περιόδου. Επισυνέβη μία σειρά ατυχών περιστατικών που το απεδυνάμωσαν -κι εγώ έφυγα λίγο προτού αυτά ξεκινήσουν, αφού επέστρεψα στην Ελλάδα το θέρος του ΄90, για να καταταγώ λίγο αργότερα (Μάρτιος 1991) στον στρατό, καθώς έληγε η αναβολή μου.»
Σκεφτείτε το λίγο. Να τους καλέσεις εδώ διότι θεωρείς ότι και οι δυο ανήκετε στην Master Race, να τους φιλοξενήσεις επί μια βδομάδα, να τους πας στο Δίον και στην Βεργίνα και σε όλα τα μουσεία και τα αξιοθέτα, και στο τέλος να σε πουν και ‘απολίτιστο πρωτόγον γύφτο’. Τι να κάνουμε, αυτά έχουν οι θεωρίες περί Αρίων και οι μετρήσεις κρανίων.
Ο Ριζοσπάστης, λοιπόν, είχε ζητήσει ‘Ευθύνες για τη διεθνή νεοναζιστική σύναξη’ και η Αυγή είχε γράψει σχετικά:
Αυγή, 30/10/1998, Ερευνα για τη συνάντηση των νεοναζί
Αυγή, 30/10/1998, Ερευνα για τη συνάντηση των νεοναζί

Για τη συνάντηση αυτή, αλλά και τους λόγους για τους οποίους οι εγχώριοι ναζί θαύμαζαν και θαυμάζουν τον υπερατλαντικό ομοϊδεάτη τους, έχει γράψει και ο Ιός. Η ΧΑ έχει μεταφράσει και δημοσιεύσει το βιβλίο του William Pierce, βασικό ‘έργο αναφοράς’ για κάθε ναζιστή και ρατσιστή τρομοκράτη (όπως ο βομβιστής της Οκλαχόμα Τίμοθι Μακβέι), το ‘μυθιστόρημα’ με τίτλο ‘Τα Ημερολόγια Τέρνερ‘. Μάλιστα ο Μιχαλολιάκος έχει γράψει ο ίδιος ένα βιβλίο που στην ουσία επαναλαμβάνει -σε ελληνικό πλαίσιο- τους στόχους και το ‘πρόγραμμα’ του Pierce. Για περισσότερα, διαβάστε το άρθρο του Ιού:
Το δολοφονικό πρότυπο
«Δεν είναι βέβαια χρυσαυγίτικη πρωτοτυπία η συγγραφή ακροδεξιού πολιτικού προγράμματος με τη μορφή ενός ‘μελλοντολογικού’ μυθιστορήματος. Στην πραγματικότητα ο Εξαρχος-Μιχαλολιάκος αντιγράφει και μιμείται τον διαβόητο Αμερικανό ακροδεξιό Ουίλιαμ Πιρς (1933-2002), ηγέτη της ρατσιστικής αμερικανικής οργάνωσης National Alliance, ο οποίος συνέγραψε με ψευδώνυμο τα ‘Ημερολόγια Τέρνερ’ το 1978.
Το βιβλίο που θεωρείται η βίβλος των ρατσιστών στις ΗΠΑ ενέπνευσε τον Τίμοθι Μακβέι για την πολύνεκρη δολοφονική ανατίναξη του ομοσπονδιακού κτιρίου στο Οκλαχόμα Σίτι το 1995, με 168 θύματα. Και βέβαια, τα ‘Ημερολόγια’ εκδόθηκαν στα ελληνικά από τις εκδόσεις της Χρυσής Αυγής λίγους μήνες αργότερα από το βιβλίο του Εξαρχου. Μάλιστα οι εκδόσεις της οργάνωσης είχαν τότε πάρει το όνομα ‘Λόγχη’, σημάδι ότι ο Μιχαλολιάκος ήθελε να περάσει πάση θυσία το μήνυμα του ‘Εξαρχου’.
Από τα ‘Ημερολόγια Τέρνερ’ εμπνεύστηκε το όνομα και τη δράση της η εγκληματική ρατσιστική οργάνωση The Order στις ΗΠΑ, την οποία υπερασπίζεται η Χρυσή Αυγή με δημοσιεύματά της (βλ. λ.χ., περ. ‘Αντεπίθεση’, τχ. 28, Μάιος-Ιούνιος 2007).
Σημασία έχει το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είχε καλέσει τον Ουίλιαμ Πιρς για να την ενισχύσει κατά την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της. Το φθινόπωρο του 1998, και ενώ η οργάνωση είχε ουσιαστικά παραλύσει κάτω από το βάρος της δολοφονικής απόπειρας της φάλαγγας του Περίανδρου με στόχο τρεις αριστερούς συνδικαλιστές νέους, ο Πιρς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε μυστική νεοναζιστική σύναξη για να εμψυχώσει τους ομοϊδεάτες του.
Η οργάνωση το παρουσίασε ως ‘5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Εθνικιστικών και Κοινωνικών Δυνάμεων’, αλλά η διοργάνωσή του ανακοινώθηκε μόνον όταν το αποκάλυψαν δημοσιογραφικές έρευνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα της οργάνωσης, ο Πιρς «προχώρησε σε μια εκτεταμένη αναφορά των μέσων, με τα οποία πρέπει ο Λευκός άνθρωπος να αντικρίσει τη νέα χιλιετία» και υπενθύμισε ότι «σκοπός μας είναι να φθάσουμε στο φυλετικό πρότυπο του Νίτσε, τον Λευκό Υπεράνθρωπο» (εφ. ‘Χρυσή Αυγή’, 6.11.1998).
Και βέβαια στα έντυπα της οργάνωσης βρίθουν οι θετικές αναφορές για τον Πιρς και τα ‘Ημερολόγια Τέρνερ’, ενώ δεν παρέλειψε να τον υμνήσει με ειδική νεκρολογία (περ. ‘Αντεπίθεση’, τχ. 10, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2002).»
– Πηγή, Ιός, Το κρυφό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, 04/01/2015
http://www.efsyn.gr/arthro/kryfo-programma-tis-hrysis-aygis

Προβολή των 'Ημερολογίων Τέρνερ' στο περιοδικό 'Αντεπίθεση', τχ. 10, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2002
Προβολή των ‘Ημερολογίων Τέρνερ’ στο περιοδικό ‘Αντεπίθεση’, τχ. 10, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2002

ΣΗΜΕΙΟ 6ο:
Ηταν η εποχή που η ΧΑ έψαχνε συνεργασίες στο εξωτερικό. Είχε γίνει μέλος στην WUNS, δηλαδή στην World Union of National Socialists:
http://nationalsocialist.net/members.htm
Βλέπουμε το σημείο με το ελληνικό ‘membership’:
Greece:
European Nationalism and Hellenic Nationalism
Website: h**p://xryshaygh.wordpress.com/
Αλλωστε, η ναζιστική συμμορία από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της προσπαθούσε να στραφεί στα ανάλογα μορφώματα του εξωτερικού [βλ λ.χ. «Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981»].
Και, εκτός από τον Μάστορα που εξακολουθεί να καλεί και να δέχεται στην Αθήνα ξένους νεοναζί, ο Νο 2 της οργάνωσης Χρήστος Παππάς και η σύζυγός του είχαν αναλάβει τις επαφές με τις υψηλότερες προσωπικότητες του χώρου, και κυρίως με τους αυθεντικούς ναζί που είχαν επιζήσει από τον Β’ΠΠ:
Δύο αποσπάσματα, ένα από την Αυγή και ένα από το Vice είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν τις συνεχείς επαφές τους -και με όσους αναφέρθηκαν προηγουμένως:
Ο συλλέκτης Χρήστος Παππάς και οι επιστολές του
«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπολογιστής του Χρήστου Παππά βρίθει φωτογραφιών ναζιστικών συμβόλων και επιστολών, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν, εκτός από τις επιστολές στον Λεόν Ντεγκρέλ, οι επιστολές στη Λένι Ρίφενσταλ, στη χήρα του Meinoud Rost van Tonningen, του δεύτερου αρχηγού του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στην Ολλανδία και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κατά τη γερμανική κατοχή, η οποία είναι γνωστή στην Ολλανδία ως ‘Μαύρη Χήρα’, καθώς μετά τον θάνατο του συζύγου της η ίδια συνέχισε την προπαγάνδα υπέρ του ναζισμού.
– Πηγή: Ελλη Ζώτου, Ταξιδάκι με τρενάκι στις καμινάδες, αποκαλεί το Άουσβιτς ο Μιχαλολιάκος, Αυγή, 29/10/2014
http://www.avgi.gr/article/4599262/taxidaki-me-trenaki-stis-kaminades-apokalei-to-aousbits-o-mixaloliakos


«Στο ναζιστικό ‘μουσείο’ που διατηρούσε ο Χρ. Παππάς στο σπίτι του, εντοπίστηκε και ένα γράμμα που είχε στείλει στον ίδιο και τη σύζυγό του η F.S.Rost van Tonningen-Heubel. Πρόκειται για την λεγόμενη ‘Μαύρη Χήρα’ της Ολλανδίας, σύζυγο του Meinoud Rost van Tonningen, του δεύτερου ηγέτη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος της Ολλανδίας (National Socialist Movement in the Netherlands) και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας της χώρας κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής. Η ίδια παρέμεινε αμετανόητη ιδεολόγος του ναζισμού, ακόμη και μετά το θάνατο του συζύγου της, ο οποίος ευθύνεται για πολλά εγκλήματα στην Ολλανδία.
Η ‘Μαύρη Χήρα’ είχε έρθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα, γύρω στο 1998, καλεσμένη -έκπληξη!- από τη Χρυσή Αυγή. Τελικά πέθανε στις 24 Μαρτίου του 2007, στα 92 της χρόνια.
Η επιστολή που βρέθηκε στο αρχείο του Παππά, η Rost Van Tonningen απαντά λακωνικά σε ερωτήσεις που τής έχει αποστείλει ο ίδιος και η γυναίκα του. Στις απαντήσεις της δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «η γυναίκα του σήμερα οφείλει να σέβεται και να τιμά τους νόμους της Φύσης. Δηλαδή να ζει τη ζωή της με σεβασμό και πειθαρχία τη ζωή της ως σύζυγος, μητέρα και ως φυλετικά συνειδητοποιημένος πολίτης».
– Πηγή: Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας, Η Δράση των Πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής, 09/02/2015
http://www.vice.com/gr/read/xrysi-augi-vouleuma-symvoulio-efeton/page/0

ΣΗΜΕΙΟ 7ο:
Οι νεοναζί πάλι τι λένε για τη δολοφονία; Μήπως θυμήθηκαν τις σχέσεις τους με τους ναζί του εξωτερικού;
Οχι, βέβαια. Λένε πως πρόκειται για «συνωμοσία για να μην βγει το Brexit», λένε για «σκοτεινά κέντρα της παγκόσμιας διακυβέρνησης» (δε λέει ο μεγάλος θεωρητικός ευθέως λ.χ. οι Εβραίοι ή έστω ‘οι σιωνιστές’) και άλλα κρυφά μυστικά που δεν θα μάθουμε ποτέ
«Πρόκειται, λοιπόν, για μια πολύ βολική δολοφονία, που έγινε στον κατάλληλο χρόνο! Και μου θυμίζει εντόνως την δολοφονία Φύσσα και τα πολιτικά της αποτελέσματα… Και το κατά πόσον ήταν τυχαία ή πολύ καλά μεθοδευμένη από σκοτεινά κέντρα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ίσως να μην μάθουμε ποτέ!»
https://archive.is/n9Ao7#selection-151.0-157.129
Συνωμοσία.
Η εύκολη εξήγηση:
Η χαρά του ανεγκέφαλου ανορθολογιστή χρυσαβγίτη και όλων των οπαδών τους.
Συνωμοσία, ασφαλώς, που δεν θα αποδειχτεί και θα μείνει για πάντα μυστική, αφού η καλή συνωμοσία δεν αποδεικνύεται ποτέ. Αλλιώς δεν θα ήταν συνωμοσία. Ξέρετε, ο φαύλος κύκλος και το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ορθολογιστές όταν αποδομούν θεωρίες συνωμοσίας.
Ο συνωμοσιολόγος όταν βρει μια ‘απόδειξη’ για την υποτιθέμενη συνωμοσία θα την χρησιμοποιήσει και θα πει «να, ορίστε η απόδειξη».
Οταν όμως, είτε απουσιάζουν οι αποδείξεις, είτε στοιχεία της ιστορίας δεν ταιριάζουν, τότε και αυτή η έλλειψη αποδείξεων αποτελεί … απόδειξη της συνωμοσίας.
Διότι «η καλή συνωμοσία δεν αποδεικνύεται», ή αλλιώς «όταν υπάρχει συνωμοσία που αποδεικνύεται ότι δεν είναι συνωμοσία, τότε σίγουρα είναι συνωμοσία».
Αυτό είναι το μυστικό των συνωμοτικών θεωριών: ότι όσο περισσότερο αποκαλύπτεται η πλαστότητά τους, τόσο οι υποστηρικτές τους μπορούν να ισχυρίζονται ότι οι επικριτές τους αποτελούν μέρος της «συνωμοσίας» ή αλλιώς, η τεκμηρίωση ότι μια συνωμοτική θεωρία είναι πλανημένη, χρησιμοποιείται ως μια ακόμα απόδειξη ότι «κάποια αλήθεια υπάρχει στο βάθος».
Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε. Είναι προτιμότερο να βλέπουμε την πραγματική εικόνα, βασιζόμενοι στα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα. Στις σχέσεις του Αγγλου δολοφόνου με τους Αμερικανούς ρατσιστές και στις διασυνδέσεις αυτών με τους δικούς μας εγχώριους ναζί. Και, κυρίως, στην ‘ιδεολογία’ (ορθότερα ‘τις ιδεοληψίες’) που μοιράζονται όλοι αυτοί.
Και αυτά δείχνουν σε οποιονδήποτε στοιχειωδώς λογικό άνθρωπο ότι αυτού του είδους η βία, η τρομοκρατία και οι δολοφονίες έχουν τη ρίζα τους στις μισάνθρωπες φασιστικές και ρατσιστικές ‘ιδέες’. Δεν πρόκειται για ‘ιδέες’, ασφαλώς, πρόκειται για τη ρητορική του ρατσιστικού μίσους, της έλλειψης ανοχής και του θανάτου. Και γνωρίζουμε ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη ναζιστική βία.
Η υλοποίηση της δικής τους εκδοχή του ‘Aufartung’ [*]. Οταν ο κόσμος σου χωρίζεται σε ‘υπανθρώπους’ και ‘master race’, η κατάληξη είναι πάντα η ίδια: Η δολοφονική βία.
Μαδρίτη, στο σπίτι του Leon Degrelle (Λεόν Ντεγκρέλ), Χρήστος Παππάς και Παναγιώτης Ζουμπούλης, Φωτογραφία από το Vice.gr
Μαδρίτη, στο σπίτι του Leon Degrelle (Λεόν Ντεγκρέλ), Χρήστος Παππάς και Παναγιώτης Ζουμπούλης, Φωτογραφία από το Vice.gr

[*] ‘Aufartung’, πρόκειται για όρο του ναζιστικού φυλετικού ευγονισμού, που σημαίνει, σε ελεύθερη απόδοση, ‘φυλετική βελτίωση ή ανύψωση ή εξαγνισμός’, πάντοτε ‘μέσω επιλογής ή αποκλεισμών’, δηλαδή φυλετική βιολογική αναγέννηση μέσω της εξόντωσης των κατωτέρων. Συχνά απαντάται μαζί με το παραπλήσιο ‘Aufnordung‘ (Nordification, αριανοποίηση), ενώ το αντίθετό του είναι το ‘entartung‘ (‘φυλετική βιολογική παρακμή’). Δείτε σχετικά:
Christopher Hutton, Race and the Third Reich: Linguistics, Racial Anthropology and Genetics in the Dialectic of Volk, Polity, 2005, σελίδα 18
και
Robert Gellately & Nathan Stoltzfus, Social Outsiders in Nazi Germany, Princeton University Press, 2001, σελίδα 147
Περισσότερα εδώ:
# Ευθανασία και στείρωση για ‘άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς’: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την ‘ευγονική αναγκαιότητα’, την ‘διοικητική ιατρική’ και το ‘Aufartung’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/
# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/
# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’, 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

Το μυστικό 5ο ΠανευρωπαΊκό Συνέδριο. Στο βήμα ο τότε υπαρχηγός της ΧΑ Στέφανος Γκέκας. Διακρίνονται ο Horst Mahler και ο Dr. William Pierce.
xyzcontagion.wordpress.com
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια