Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σχόλιο της Ένωσης Αθηνών για... κλωτσιές και τραυματίες

Το δικό της σχόλιο για τη διαθεσιμότητα του αστυνομικού της ΥΜΕΤ, ύστερα από τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να κλωτσά έναν μετανάστη, αλλά και τις αποφάσεις να μην προφυλακίζονται εκείνοι, που τραυματίζουν αστυνομικούς κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. 
Διαβάστε το πλήρες κείμενο:
Ο κύκλος των διαθεσιμοτήτων εις βάρος συναδέλφων που αντιμετωπίζουν εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης το προσφυγικό πρόβλημα, δεν λέει να κλείσει. Άλλος ένας συνάδελφος, Υπαστυνόμος της Υ.ΜΕ.Τ., αντιμετώπισε το σκληρό προσωπείο της φυσικής ηγεσίας για μια ενέργεια, μία απώθηση η οποία έγινε εξαιτίας της στρεσογόνου κατάστασης που βιώνουν εδώ και μήνες οι συνάδελφοι στα νησιά μας. Για άλλη μια φορά μια φωτογραφία, μια εικόνα της στιγμής, επιφέρει στους συναδέλφους το σκληρότερο διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας πλήττοντας την αξιοπρέπεια αυτών και στερώντας τους σημαντικούς οικονομικούς πόρους. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεχτο η ευκολία με την οποία μοιράζονται οι διαθεσιμότητες πριν εξεταστούν τα πραγματικά περιστατικά. Την ίδια ώρα που η δικαιοσύνη για βαριές σωματικές βλάβες εις βάρος αστυνομικών αφήνει ελεύθερους, χωρίς προφυλάκιση τους υπαιτίους, η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με το φόβο της κοινής γνώμης, του κοινού αισθήματος ή ακόμα και άνωθεν πιέσεων φτάνει με ευκολία σε αυτό το μέτρο τοποθετώντας συναδέλφους σε υπηρεσιακή καραντίνα.
Άραγε ποιο είναι το αληθινό κριτήριο αυτών των αποφάσεων; Τι αντίκτυπο έχουν στο ηθικό των αστυνομικών που καθημερινά πασχίζουν να καλύψουν τις κρατικές παραλείψεις και υπηρεσιακές στρεβλώσεις; Τι γίνεται με την αποκατάσταση των συναδέλφων μετά από καιρό όταν απαλλάσσονται από τα δικαστήρια, όπως πρόσφατα με τον συνάδελφο από την Κω που κράδαινε μαχαίρι; Οι κρίνοντες από ποιους κρίνονται, όταν οι αποφάσεις τους θέτουν σε κίνδυνο ζωής ολιγάριθμους αστυνομικούς, ανάμεσα σε χιλιάδες προσφύγων χωρίς ούτε καν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης της ζωής και της υγείας αυτών; Ως πότε θα αντιμετωπιζόμαστε ως εξιλαστήρια θύματα που θα κάνουμε τα πάντα για όλους αλλά δεν θα συγχωρείται η παραμικρή αμέλεια ή παράλειψη; Που νομίζουν ότι απευθύνονται άραγε σε ανθρώπους ή σε μηχανές; Πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται τόσο εύκολα το ίδιο ανώτερο διοικητικό μέτρο για όλες τις περιπτώσεις αστυνομικών παραπτωμάτων εξισώνοντας έτσι το λάθος με την αυθαιρεσία;
Η Ένωση Αθηνών βρίσκεται απέναντι σε οποιαδήποτε επίορκη συμπεριφορά συναδέλφου. Όμως σε περιπτώσεις που το παράπτωμα οφείλεται σε αμέλεια, πόσο μάλλον όταν αυτή προκύπτει από το σκληρό εργασιακό περιβάλλον, από βαριές εργασιακές συνθήκες ή ελλιπή μέσα προστασίας της ζωής των συναδέλφων, πρέπει να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν μπορεί να ισχύει ο νόμος «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι». Αυτές οι αποφάσεις μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σε άλλους πολιτισμούς. Η φυσική ηγεσία οφείλει να διεκπεραιώσει τάχιστα την έρευνα γύρω από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης του Υπαστυνόμου της Υ.ΜΕ.Τ. στη Λέσβο έτσι ώστε να τεθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι». Οι αστυνομικοί δεν θα εργάζονται συνεχώς πηγαίνοντας σαν πρόβατα στη σφαγή. Να καλύπτουν ανεπάρκειες, να κινδυνεύουν οι ζωές τους και στο τέλος να βρίσκονται πάντα εκτεθειμένοι από όλους!
Η Ένωση Αθηνών αποτελεί την ασπίδα τους.

Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
              Αντιπρόεδρος                                                                 Γεν. Γραμματέας

                                               
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια