Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μάρτυρας σε δίκη προκάτ σύλληψης αναρχικού από τα ΜΑΤ, της Νάντιας Αλεξίου

09/01 2009- καλύπτω την πορεία για το ALTER &REAL
Μετά από προγραμματισμένο συλλαλητήριο (σε συνέχεια των πορειών της 6ης Δεκέμβρη '08) Αστυνομικοί έχουν

αποκλείσει σε πολυκατοικία της Ασκληπιού άτομα του "χώρου" τα οποία στη συνέχεια προσήχθησαν για επεισόδια. Επικρατεί ένταση, μετά από αρκετές ώρες με κλούβες ΜΑΤ τα άτομα μετάγονται στο ΑΜΑ.
 

Δημοσιογραφοι τεχνικοι συνεργεία και φωτορεπορτερ, κινουμαστε προς τη Χαριλάου Τρικόυπη, στο σημείο βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια με άτομα του "χώρου" (ομάδα περίπου 20άτομα- μαύρα κουκούλες, κράνη κλπ) και Αστυνομικούς των ΜΑΤ.
 

Συμβολή της Τρικούπη δίπλα από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Διδότου διμοιρία με επικεφελής τον αναπληρωτή εκτελών χρέη Διοικητή με πολιτική περιβολή και ασυρματο να συντονίζει τους Αστυνομικους οι οποιοι τηρουν ουδετερη στάση παρα οτι δεχονται βροχή από πετρες και μολωτοφ.. 

Έχει περασει αρκετή ώρα και ο Αξιωματικός με τα πολιτικά, δίνει εντολή για επέμβαση. Οι Αστυνομικοι συντεταγμένα κατεβαίνουν τη Διδότου, οι νεαροί τρέχουν και χάνονται στο βάθος της Ζ.Πηγής προς Εξάρχεια (έχει μια πλατεία οπως κατέβηκαν δεξιά) μπροστά από καδους απορριμάτων συλλαμβάνουν εναν νεαρό (τι πώς γιατί δεν το είδε κανεις από οσους είμαστε εκεί γιατί ακολουθούσαμε από μικρή απόσταση μέχρι να κατέβουμε στο σημείο, ειχε ήδη γίνει η συλληψη).. 
 
Ο νεαρός -μικροκαμωμένος και αδύνατος, με μαυρα και στο πρόσωπο φοράει αντιανεμικό λαιμού μηχανής (αυτό ήταν χαρακτηριστικό γιατί ο Αξιωματικός με τα πολιτικά, του κατεβάζει την "καλύπτρα" με ένταση, και τα νύχια του αφήνουν αμιχές στο πρόσωπο του νεαρου) ενώ φωνάζει στους Αστυνομικους "Φερτε τον εδώ ρε, να τον γραψουν οι καμερες" ! Ο νεαρός ήταν αναίσθητος όταν τον έφεραν μπροστά μας- (δεν ηταν "τεχνητό"-δεν είχαι αισθήσει, και ήταν χτυπημενος!!)
Ο Αστυνομικός με τα πολιτικά, κλωτσάει από τη δεξιά πλευρά τον νεαρό - θυμάμαι το "γδούπο" στα πλευρά και την εικόνα του θώρακα του νεαρού να σηκώνεται και να πέφτει πάλι στο οδόστρωμα-. Ενας ακόμα εντοστολος από τη διμοιρία, κλωτσάει το νεαρό στο ίδιο σημέίο από την ίδια πλευρά- ο οποιος δεν αντιδρά -. 

 
Στις εντονες διαμαρτυρίες όσων δημοσιογράφων ήμαστε στο σημείο, δεχόμαστε επίθεση με τις ασπίδες από τα ΜΑΤ. Με εντολή πάλι του Αστυνομικού με τα πολιτικά, πιανουν τεσσερις Αστυνομικοι (χερια ποδια) το νεαρό και τον ανεβαζουν προς τη Χ.Τρικούπη. Σταματούν εξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, με όλους οσοι είδαμε η σύλληψη- δημοσιγοράφοι φωτορεπορτερ τεχνικοι - να φωνάζουμε για την βιά σε βάρος του νεαρού τον οποίο έχουν χειροπεδίσει, και μεταφέρεουν ενώ ανάμεσά μας έχουν έρθει και κάποιοι "αλληλέγγυοι".. 

 
Οι Αστυνομικοί της διμοιρίας, με εντολή του ίδιου επικεφαλής, σύρουν το νεαρό προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ωστόσο Αστυνομικός επικεφαλής της Αφάλειας των γραφείων αντιδρά "Δε θα κάνετε πολιτικά παιχνιδια με το ΠΑΣΟΚ, έξω από εδώ" φωνάζει και επικρατεί ένταση με τουν Αστυνομικο με πολιτκά και τον επικεφαλής της Ασφάλειας των γραφείων, και οι Αστυνομιικοί που κρατούν (χερια πόδια) το νεαρό, αναγκάζονται να τον μεταφέρουν προς την κλούβα, η οποία ήταν σταθευμένη περίπου 10μέτρα από την εισοδο των γραφείων επί της Χ.Τρικούπη προς Ακαδημίας.
Από εκείνη τη στιγμή δεν ασχολήθηκα ξανά με το τι έγινε με τον νεαρό.

 
Εχουν περάσει αρκετές ημερες, όταν μου τηλεφωνεί ο θείο του και μου ζητάει να καταθέσω μάρτυρας στην Ανακρίτρια η οποία είχα αναλάβει την υποθεση. Εξηγώ στο θειο οτι δεν μπορώ να πω ψεμματα. Οτι ο ανηψιός του ηταν κοικουλωμενος, δεν μπορώ όμως να προσδιορίσω αν το συγκεκριμένο ατομο ήταν μεταξύ των μαυροφορεμένων με τις κουκούλες που πετουσαν μολωτοφ και αν ο ιδιος περουσε μολωτοφ. Μου εξήγησε ότι ηθελε να καταθέσω ότι είδα στην Ανακριτρια, ηξερε οτι ηταν στο "χωρο" ο μικρός -ηταν ανήλικος όταν συνελήφθη- και ειχε ήδη προφυλακιστεί. Ιατροδικαστική κάταγμα στο χερι, σπασμενα πλευρά και εκχυμώσεις και εκδορές από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί κατα τη συλληψή του.
Ο νεαρός παρέμεινε 6μήνες ανηλίκων προφυλάκιση και έπειτα από έφεση αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. 

 
Το πρωτόδικο δικαστήριο, έγινε πέρισυ το καλοκαίρι μετά από αναβολές, στο ΜΟ Χαλκίδας. Η απόφαση ηταν αθωωτική για το νεαρό, ωστόσο ο Εισαγγελεας Έδρας θεώρηση ότι δεν αποσαφηνίστηκαν όλες οι λεπτομέρεις της υπόθεσης, και οι ένορκοι αποφάσισαν την αθώωση του νεαρού, έτσι την τελευταία ημέρα που είχε δικαίωμα άσκησης εφεσης, ζητάει από εκδίκαση σε Εφετειακή Έδρα από μηδενική βάση.
Το δικαστήρο έχει προσδιοριστεί στο ΜΟ Χαλκίδα για τις 23/10 την παραπάνω Παρασκευή.




.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια