Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Το βιογραφικό του νέου εκπροσώπου τύπου της Αστυνομίας, Χρήστου Μανούρα
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 10:10

Το βιογραφικό του νέου εκπροσώπου τύπου της Αστυνομίας, Χρήστου Μανούρα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Το βιογραφικό του νέου εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον Αστυνόμο Α΄ Χρήστο Μανούρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, από τις 27-6-2012, στη θέση  του απερχόμενου Αστυνομικού Υποδιευθυντή Αθανάσιου Κοκκαλάκη. 

Στη συνέχεια το

πλήρες βιογραφικό του.

 

Χρήστος Μανούρας, Αστυνόμος Α΄ 

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.

 Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 1987.

 Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1995.

 Την 27.6.2012 τοποθετήθηκε στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ 

 Τελειόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

 (Μεταπτυχιακό) Δίπλωμα της Αστυνομικής Ακαδημίας, Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών, με βαθμό αποφοίτησης «20» (Άριστα), 2008.

 Πτυχίο Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, με βαθμό αποφοίτησης «18,762» (Άριστα), 1995.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 

Στην 25ετή υπηρεσιακή του σταδιοδρομία υπηρέτησε: 

 Σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

 Στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Διευθύνσεις Τροχαίας, Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Δημοσίων Σχέσεων, Κρατικής Ασφάλειας και Γενικής Αστυνόμευσης. 

Το 2008 τοποθετήθηκε ως Τμηματάρχης του 2ου Τμήματος Κοινωνικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Το 2011 ανέλαβε καθήκοντα Επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Πληροφοριών Ποδοσφαίρου, τα οποία ασκούσε μέχρι την τοποθέτηση του στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

 Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας σε συσκέψεις και ομάδες εργασίας ευρωπαϊκού επιπέδου για την ασφαλή διεξαγωγή ευρωπαϊκών αθλητικών γεγονότων, ιδίως αγώνων ποδοσφαίρου με διεθνή διάσταση.

 Μέλος της ομάδας «Think Tank UEFA Ευρώπης» με κύκλο αρμοδιοτήτων την αξιολόγηση και βελτίωση της ασφάλειας διεξαγωγής αθλητικών γεγονότων ιδιάζουσας σημασίας, διεθνούς ενδιαφέροντος. Συμμετείχε ως αρχηγός αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πολωνία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου EURO 2012.

 Υπεύθυνος για την ανάπτυξη σχέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με άλλους Φορείς (κοινωνικούς, μορφωτικούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς κ.α.), καθώς και τη διοργάνωση συνεδρίων και διεθνών συναντήσεων αστυνομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 

 Τακτικός καθηγητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας – Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών, σε θέματα Εθιμοτυπίας - Δημοσίων Σχέσεων.

 Ομιλητής και εμπειρογνώμονας σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL), σχετικά με θέματα κοινοτικής αστυνόμευσης (community policing).

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 

 Συμμετείχε σε σεμινάριο επιμόρφωσης του τομέα Δημόσιου Μάνατζμεντ με θέμα: «Ανάπτυξη διοικητικών ικανοτήτων στελεχών Δημόσιας Διοίκησης: Ηγεσία και οργανωσιακές αλλαγές».

 Παρακολούθησε σεμινάρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως στρατηγικές αστυνόμευσης κοινότητας, αποτελεσματικής αστυνόμευσης αγώνων ποδοσφαίρου, αστυνόμευσης γεγονότων ιδιάζουσας σημασίας, διαχείρισης πλήθους και θέματα περιβαλλοντικού εγκλήματος.

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ 

 Διπλωματική εργασία στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, με θέμα «Προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των Υπηρεσιών που παρέχονται από την Ελληνική Αστυνομία», 2008.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  Τιμητικός έπαινος ως μέλος συγγραφικής ομάδας, για τη συγγραφή επαγγελματικού εγχειριδίου με τίτλο «Θέματα Γενικής Αστυνόμευσης», για εκπαιδευτική χρήση από σπουδαστές των Αστυνομικών Σχολών, 2010.

 Έχει τύχει όλων των τιμητικών διακρίσεων που προβλέπονται για το βαθμό του ως Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ 

 Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας E.C.C.E. του πανεπιστημίου Michigan των Η.Π.Α.

 Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Γ’ Βαθμίδας (Αξιωματικών), της Σχολής Ξένων Γλωσσών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

το bloko.gr εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του 

.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.


Συμπληρώστε το παζλ 3 κομματιών αντί να γράφετε δυσνόητες λέξεις Captcha

16 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου γιώργος Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 09:55 δημοσιεύθηκε από γιώργος

  Ξεχάσατε να πείτε ότι τελείωσε και το Λύκειο,πάντως για κάποιον που μπήκε τότε με μέσον πολλά είναι

 • Σύνδεσμος σχολίου Νικος Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 09:04 δημοσιεύθηκε από Νικος

  Την έλλειψη επικοινωνίας με τον πολίτη και η παρουσιαση του εργου της Αστυνομιας ας κοιτάξει ο κ. Εκπροσωπος να αποκαταστήσει, να μάθει ο κόσμος ποιο είναι το παραγόμενο έργο της κάθε Υπηρεσίας, να δει επιτέλους τις επιτυχίες της Αστυνομίας (συλλήψεις, ναρκωτικά, τρομοκρατία, το έργο των τμημάτων και ειδικών υπηρεσιών) και ας αφήσει πίσω του το ξύλινο λόγο των υπηρεσιακών εγχειριδίων που θέλει το σύστημα να χρησιμοποιείται εκάστοτε.. Ας μην βιαστούμε να τον κρίνουμε Οσο για το ηθος του Ανδρός αυτο ειναι σιγουρο. Καλη επιτυχια στο εργο σας και καλη συνεργασια με το προσωπικο του γραφείου σας.

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιαννης Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 00:46 δημοσιεύθηκε από Γιαννης

  Ας κοιταξει να απαλλαγει απο το βαριδι που το σερνει πισω του που λέγεται Δνση Δημοσιων Σχεσεων και ας προχωρησει εντιμα και σωστα. Αν θελει να μεινει για καιρο σε αυτην την καρεκλα. Να συνεργαστει με τον κ. Κρικο ο οποιος αν και θα επρεπε μετά απο 10 χρόνια να γίνει αυτος Εκπροσωπος και ας δειξουν προς τα εξω την εικονα της Αστυνομιας . Να μαθει και να ενημερωθει ο κοσμος ποιο ειναι το εργο της καθε υπηρεσίας . Και να μην εχει ξυλινο λόγο οπως ο καποιοι θελουν. Οσο για τα πτυχια αυτα χρήσιμα ειναι. Αλλα να ακουσει και τον λογο οσων ματωνουν στον δρομο για να μπορεσει να ανταπεξελθει στο εργο του. Μονο αν γνωρίζει την πραγματικοτητα θα ανταποκριθει. Και μην παρετε και εσεις iphonoe & ipad κ. εκπροσωπε. Δεν χρειαζεται. Μονο ορεξη για δουλεια, πρωτοπορες ιδεες, γνωσεις της πραγματικοτητας, εφαρμογη συγχρονης τεχνολογιας και προοπτικης και σεβασμο στο προσωπικο και στο εργο του

 • Σύνδεσμος σχολίου κωστας Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2012 20:25 δημοσιεύθηκε από κωστας

  ρε παιδια αστυνομικός ήταν ποτέ;;;

 • Σύνδεσμος σχολίου geia.. Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2012 15:56 δημοσιεύθηκε από geia..

  Αφού υπάρχει Διευθυντής του γραφείου τύπου και μάλιστα έχει άριστες σχέσεις με τους δημοσιογράφους..... γιατί κουραζόμαστε να αλλάζουμε εκπροσώπους?
  Απαξιωτικός και αλαζονικός ο τρόπος απομάκρυνσης του κ. Κοκκαλάκη, δείχνει τη νοοτροπία και την προσωπικότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας και των παρατρεχάμενων της..

 • Σύνδεσμος σχολίου ΧΡΗΣΤΟΣ Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 19:57 δημοσιεύθηκε από ΧΡΗΣΤΟΣ

  Καλά είναι φοβερό το μένος ορισμένων με την "πονηρή" διάκριση "μάχιμου" ή "επιτελικού"! ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κ.κ συνάδελφοι είναι ένας Οργανισμός του 21ου ΑΙΩΝΑ που έχει επιχειρησιακούς, τεχνικούς, επιστημονικούς και αναζητά εξειδικευση! Αυτό το παλίο μοντέλο του αστυνομικού που ξέρει τα πάντα όλα (τροχαία, ειδικούς ποινικούς απέξω, πληροφορική, είναι ΕΚΑΜίτης, ΜΑΤατζής, Ασφαλίτης, ειδικός στα Τουριστικά και αγορανομικά) μας έφερε την ημιμάθεια και άρα την αμάθεια. Ο καθένας θα πρέπει να βρεί το αντικείμενο που του ταιριάζει να εκπαιδευτεί επ' αυτού και να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του. Ας αφήσουμε λοιπόν έναν Αξιωματικό που γνωρίζει τις Δημόσιες Σχέσεις να επιτελέσει το έργο του και θα κριθεί γι' αυτά που θα κάνει ή δεν θα κάνει και όχι για το αν έκανε 100 νυκτερινές περιπολίες. Διαίρεε και βασίλευε!! Αυτό μας κάνουν ορισμένοι που μας βάζουν στη λογική του "μάχιμου" και του "επιχειρησιακού"! Ο κόσμος προχωράει, εμείς ακόμα στη δεκαετία του 80 μείναμε?

 • Σύνδεσμος σχολίου ασχετος Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 17:10 δημοσιεύθηκε από ασχετος

  σιγά
  μην σκίσετε το καλσόν
  δηλαδή ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας θα αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση - υπουργός
  δηλαδή στα ελληνικά είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος του εκάστοτε υπουργού Δημόσιας Τάξης , προστασίας του πολίτη κλπ
  και όχι του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
  δηλαδή είναι ο εκπρόσωπος του υπουργού
  όπως παλιά ένα βήμα εμπρός τρία πίσω

 • Σύνδεσμος σχολίου λ Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 16:40 δημοσιεύθηκε από λ

  ΗΡΘΕ Ο ΠΙΟΥΥ...!!!!!

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΑΝΝΗΣ Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 15:55 δημοσιεύθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ

  Φιλε ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ, τι εννοεις οτι εχει σπουδασει κατι ασχετο με το κυριο εργο της Αστυνομιας; Υπαρχει μηπως ΑΕΙ Εξιχνιασεων ληστειων η' ΤΕΙ ΕΚΑΜ; Για να πουμε και τιποτα σοβαρο λοιπον, ενας Οργανισμος οπως ειναι η ΕΛ.ΑΣ εχει διαφορες Υπηρεσιες. Η συγκεκριμενη Υπηρεσια Τυπου δεν εχει αναγκη απο ΕΚΑΜΙΤΕΣ ουτε απο σκληροπυρηνικους. Δημοσιες σχεσεις λεγεται αυτο. Εκτος και αν καποιοι θελουν να βλεπουν Εκπροσωπους με υφος βλοσυρο και αντικοινωνικο, δογματικους στις αποψεις τους οι οποιες πηγαζουν απο την σιγουροτητα της αμορφωσιας τους. Καλη επιτυχια στο Μανουρα, για εμας θα δουλεψει.
  ΑΣΤΥΦΙ

 • Σύνδεσμος σχολίου astyf Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 15:51 δημοσιεύθηκε από astyf

  file 12:43 otan ginese astynomikos ginese afto pou leei to epakelma sou.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.twra an fovase h den kserw egw ti pas alou gia doulia ...gemise h astynomia palta...perisoteori grafiades para maximoi....o astynomikos prepei na einai sto pezodromio nai kai oxi mesa ...enas astyf me 6-7 epenous....

 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΓΡΑΜΜΜΑΤΟΣ Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 13:56 δημοσιεύθηκε από ΑΓΡΑΜΜΜΑΤΟΣ

  ΦΙΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ
  ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ
  ΑΛΛΑ Τ Ε Λ Ε Ι Ο Φ Ο Ι Τ Ο Σ
  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΧΕΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ
  ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιαννης Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 12:43 δημοσιεύθηκε από Γιαννης

  Φιλε 10:43, δε χρειαζεται να εχει κανεις "πιο σοβαρο" βιογραφικο για να γινει εκπροσωπος τυπου. Το βιογραφικο του ειναι πολυ καλο. Πρεπει σωνει και καλα να εχει υπηρετησει στο πεζοδρομιο και να εχει πολλες επιτυχιες εξιχνιασεων κανεις για να γινει εκπροσωπος; Οπως βλεπεις στο βιογραφικο του ασχολειται με τις δημοσιες σχεσεις. Για να ειναι Α/Α' και να γινει εκπροσωπος κατι σημαινει νομιζω. Ας του ευχηθουμε ολοι καλη επιτυχια στο εργο του. Και μακαρι αυτος ο μορφωμενος ανθρωπος να μπορεσει να κανει οτι δεν εκαναν τοσοι και τοσοι αλλοι εκπροσωποι και γενικα Αξιωματικοι ωστε να ανεβει σε κυρος η ΕΛ.ΑΣ.
  Αντε, πειτε και καμια καλη κουβεντα καμια φορα, σας εχει φαει η ζηλεια κι ο φθονος εναντι Αξιωματικων και ε.φ.!
  ΑΣΤΥΦΙ και επισης πτυχιουχος παντειου

 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΞ/ΚΟΣ Ε.Α. Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 12:30 δημοσιεύθηκε από ΑΞ/ΚΟΣ Ε.Α.

  >
  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΥΠΟΥ ..... ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΣΤΟΛΑ ΣΩΜΑΤΑ.....

 • Σύνδεσμος σχολίου enas astynomikos Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 12:22 δημοσιεύθηκε από enas astynomikos

  kanena kakopio exei piasei?????as mas diksoun kamia ekthesi silipsis sobarou kakopiou....ola ta ala einai perita....

 • Σύνδεσμος σχολίου ΕΦ Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 11:03 δημοσιεύθηκε από ΕΦ

  Full μαχιμότητα λέμε!!!

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΑΝΝΗΣ Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 10:43 δημοσιεύθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ

  ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΧΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΌ ΜΕΤΑΠΤΧΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΚΗ ΜΕΤΑΙΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΙ Α/Α.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.

  Τυχαίο άρθρο :

  • ΣτΕ: Αντισυνταγματική η δέσμευση λογαριασμών από το ΣΔΟΕ
   ΣτΕ: Αντισυνταγματική η δέσμευση λογαριασμών από το ΣΔΟΕ

   Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική εκείνη ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων κ.λπ.  

   Ειδικότερα, το Δ' Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, με την υπ' αριθμ. 1032/2013 απόφασή του έκρινε αντίθετη στα άρθρα 5 (δικαίωμα συμμετοχής στην

   Συντάχθηκε στις Τρίτη, 19 Μάρτιος 2013 22:56 σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διαβάστε περισσότερα...