Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Τι λέει το ΚΕΜΕΑ για την πιστοποίηση των σεκιούριτι
Πέμπτη, 30 Μαϊ 2013 13:24

Τι λέει το ΚΕΜΕΑ για την πιστοποίηση των σεκιούριτι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σε ότι αφορά το σημερινό δημοσίευμα στο bloko.gr με την σημερινή επιστολή αναγνώστη για το πλαίσιο  πιστοποίησης του προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας, πηγές του ΚΕΜΕΑ αντιτείνουν ότι συμβαίνουν τα ακόλουθα πραγματικά γεγονότα:
"Το ΚΕΜΕΑ για τις ανάγκες αξιολόγησης προς πιστοποίηση των ενδιαφερομένων προετοίμασε και διέθεσε σε

όλα τα (ενδιαφερόμενα για το πρόγραμμα) αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (πρώην ΚΕΚ & ΕΕΣ) όλο το Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και κατάρτισης, καθώς και το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό με την αντίστοιχη βιβλιογραφία που ήταν αναγκαίο για τους εκπαιδευτές. Σημειώνεται ότι μεταξύ των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και του ΚΕΜΕΑ έχουν συναφθεί σχετικές συμβάσεις έργου και συνεργασίας.
Για τις ανάγκες εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών Ενηλίκων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης που υλοποιούν το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης και Κατάρτισης, το ΚΕΜΕΑ πραγματοποίησε αντίστοιχες εκπαιδεύσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων, με εισηγητές καταξιωμένους και ευρωπαϊκά αναγνωρισμένους εκπαιδευτές εκπαιδευτών. Ο φάκελος των επιτυχόντων εκπαιδευτών ενηλίκων στις Εξετάσεις βρίσκεται στην κατοχή του ΕΟΠΠΕΠ.
Οι Εκπαιδευτές Ενηλίκων του ΚΕΜΕΑ που έχουν διατεθεί στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, είναι οι επιτυχόντες στις σχετικές εξετάσεις και προέρχονται από ένα ευρύ κύκλο ιδιοτήτων και ειδικοτήτων, όπως στελέχη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκονται στην ενέργεια ή έχουν αποστρατευθεί στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς επίσης και από νομικούς, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, και ειδικούς σε πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από τους Εκπαιδευτές Ενηλίκων προέρχεται από έμπειρα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και ιδίως της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένης της ιδιαιτερότητάς του αντικειμένου  εκπαίδευσης (security protection) που αφορά στην «προστασία προσώπων, εγκαταστάσεων και άυλων κεφαλαίων από ανθρωπογενείς κυρίως κινδύνους». Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται η συμμετοχή πιστοποιημένου από τον ΕΟΠΠΕΠ εκπαιδευτή στην υλοποίηση του προγράμματος, εφόσον αυτός διαθέτει τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο διδασκόμενο αντικείμενο και πέντε έτη εκπαιδευτικής και επαγγελματικής εμπειρίας.    
Το ΚΕΜΕΑ παρακολουθεί ανελλιπώς τη διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης και Κατάρτισης, διάρκειας 105 ωρών, από τα αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, καθώς και το επίπεδο της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είτε μέσω των συνεργασιών με τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, είτε μέσω των εκπαιδευτών ενηλίκων, είτε ακόμα και μέσω του εκπαιδευόμενου προσωπικού που προσέρχεται στις εξετάσεις πιστοποίησης. Σημειώνεται ότι, για το λόγο αυτό, προ διμήνου, διοργάνωσε ανοιχτή ημερίδα ενημέρωσης και ελέγχου της προόδου του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς και τα στελέχη υλοποίησης και αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος (εκπρόσωποι από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Εκπαιδευτές, Εξεταστές, Αξιολογητές, καθώς και ανώτατα στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ).
Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής του αναγνώστη για εκπαίδευση προσωπικού  διάρκειας 6 ωρών από συγκεκριμένο φορέα – εταιρεία, στην οποία παρατίθεται και το σχετικό ενημερωτικό – διαφημιστικό υλικό που συνοδεύει την επιστολή, όπου εμφανίζεται το λογότυπο του ΚΕΜΕΑ και του ΕΟΠΠΕΠ, καθώς και επιχειρήματα ότι πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ΚΕΜΕΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό τελεί σε γνώση και σε έστω άτυπη αποδοχή από το ΚΕΜΕΑ, διευκρινίζεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που ενημερώθηκε το ΚΕΜΕΑ για το συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό και τους εκπαιδευτές υλοποίησης, απαίτησε την άμεση απάλειψη των δυο λογοτύπων (ΚΕΜΕΑ & ΕΟΠΠΕΠ), καθώς και οποιαδήποτε αναφορά που παραπέμπει σε σχέση του ΚΕΜΕΑ με το πρόγραμμα ή τους εκπαιδευτές υλοποίησης.
Όπως διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε περιηγητής στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πουθενά πλέον δεν αναφέρεται οτιδήποτε που να σχετίζεται με το ΚΕΜΕΑ, καθώς και στην προαναφερθείσα διαδικασία εκπαιδεύσεων που τελεί στην εποπτεία του ΚΕΜΕΑ.   
Τέλος, θα πρέπει να επισημανθούν δυο πράγματα:
Κατ΄ απαίτηση του ΚΕΜΕΑ,  για πρώτη φορά στο  χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων στην συγκεκριμένη ειδικότητα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία.
Το ΚΕΜΕΑ διεκδικεί, σε πρώτη φάση,  άμεση Κοινοτική χρηματοδότηση μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την κατάρτιση και την πιστοποίηση 20.000 ήδη εργαζομένων στο χώρο, γεγονός που θα τους απαλλάξει από την αντίστοιχη δαπάνη και θα ελαφρύνει τον οικονομικό τους προϋπολογισμό".
.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.


Συμπληρώστε το παζλ 3 κομματιών αντί να γράφετε δυσνόητες λέξεις Captcha

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Persefoni Πέμπτη, 30 Μαϊ 2013 20:42 δημοσιεύθηκε από Persefoni

  Κύριοι του ΚΕΜΕΑ, εάν δεν είχατε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα και "παραδίδατε" το θέμα της πιστοποίησης των σεκιούριτι σε χέρια ιδιωτών, όλα θα ήταν μια χαρά. Μάλλον θα τα είχατε κονομήσει κιόλας, σε προσωπικό επίπεδο. Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι έχετε την αμέριστη στήριξη όλων των επαγγελματιών του κλάδου και να μην τα παρατήσετε.

 • Σύνδεσμος σχολίου yiannis Πέμπτη, 30 Μαϊ 2013 17:43 δημοσιεύθηκε από yiannis

  Κουβέντα για την ταμπακέρα....κατέβασαν τα λογότυπα...γιατί το ΚΕΜΕΑ δεν απαγόρευσε στους συγκεκριμένους εισηγητές... να διδάσκουν 6 ώρες... αντί των 105 ωρών που τους πιστοποίησε; ποτέ δεν θα στρώσει η Ελλάδα...κρίμα για τα παιδάκια μας...

  Τυχαίο άρθρο :

  • ΣΔΟΕ: Οι μισοί ελεγχόμενοι φοροδιαφεύγουν – Πάνω από 200 παραβάσεις ανά έλεγχο
   ΣΔΟΕ: Οι μισοί ελεγχόμενοι φοροδιαφεύγουν – Πάνω από 200 παραβάσεις ανά έλεγχο

   Ακάθεκτοι συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν εις βάρος των μισθοσυντήρητων, των συνταξιούχων και των συνεπών ελευθέρων επαγγελματιών οι αετονύχηδες της φοροδιαφυγής, που είναι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους της αγοράς οι οποίοι ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ στο πρώτο επτάμηνο της χρονιάς, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των λιγοστών, σε σχέση με το εύρος της αγοράς και το πλούσιο πεδίο όπου μπορούν να αναπτύξουν δράση, ερευνών των «ράμπο» του ΣΔΟΕ, το οποίο έχει αποδυναμωθεί, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

   Από τα στοιχεία που το ίδιο το

   Συντάχθηκε στις Τρίτη, 09 Σεπτέμβριος 2014 14:27 σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διαβάστε περισσότερα...