Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προσλήψεις στην ΕΥΠ;
Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014 08:04

Προσλήψεις στην ΕΥΠ;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό της για το 2014, εμφανίζεται σημαντική αύξηση κονδυλίων που παραπέμπει και σε αύξηση του προσωπικού. 
 
Τη στιγμή που απολύει ή θέτει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους, κλείνει τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, «συγχωνεύει» εκατοντάδες σχολεία και σειρά άλλων υπηρεσιών, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά -ή ετοιμάζεται να προχωρήσει- σε ομαδικές προσλήψεις πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την προσεκτική ανάγνωση του

προϋπολογισμού της αμαρτωλής υπηρεσίας για το 2014, που αναρτήθηκε πρόσφατα στη «Διαύγεια». Εκτός αν εν μέσω γενικευμένης περικοπής των αμοιβών του Δημοσίου η ΕΥΠ είναι η μοναδική υπηρεσία του που προσφέρει στο πολιτικό προσωπικό της ετήσιες αυξήσεις της τάξης του 17% στον βασικό μισθό τους! 
 
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οπως κάθε χρόνο από το 2011 και μετά, έτσι και φέτος αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο «Διαύγεια» (http://et.diavgeia.gov.gr) η γενική «Κατανομή πιστώσεων προϋπολογισμού 2014» της ΕΥΠ, με την υπογραφή του διοικητή της Θοδωρή Δραβίλλα. Από τη σύγκριση των σχετικών πινάκων διαπιστώνουμε συνολική αύξηση δαπανών μεταξύ 2013 και 2014 κατά 8,6% (από 35,417 εκατομμύρια ευρώ σε 38,46), σε αντίθεση με τον αξιοσημείωτο περιορισμό τους κατά 23,7% μέσα στα προηγούμενα χρόνια (από 43,8 εκατ. το 2011 σε 40 εκατ. το 2012 και 35,417 το 2013). 
 
Η μελέτη του καταμερισμού αυτών των δαπανών, που περιλαμβάνει το ίδιο επίσημο ντοκουμέντο, αποδεικνύει ότι η προβλεπόμενη αύξηση του 2014 προκύπτει σχεδόν αποκλειστικά από την αύξηση των βασικών μισθών του πολιτικού προσωπικού της υπηρεσίας κατά 17,6% και του συνολικού μισθολογικού κόστους κατά 11,1%. Δεδομένου ότι οι προσλήψεις στην ΕΥΠ παραμένουν απόρρητες, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά βρήκε έναν βολικό τρόπο παράκαμψης της δημοσιονομικής λιτότητας για την επαγγελματική τακτοποίηση κάμποσων «ημετέρων» εκεί όπου δεν φτάνει το βλέμμα ούτε της τρόικας ούτε των ΜΜΕ. 
 
 
Η αύξηση των 2,6 εκατ. ευρώ 
 
Με καθαρό βασικό μισθό 900 ευρώ, η προϋπολογισμένη αύξηση των 2,62 εκατομμυρίων ευρώ ισοδυναμεί με περίπου 250 προσλήψεις, δηλαδή με 14% του αριθμού των 1.795 μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων της ΕΥΠ που προβλέπει μέχρι σήμερα ο οργανισμός της υπηρεσίας (Π.Δ. 126/2009, άρθρο 6). Αισθητά μικρότερη είναι η προβλεπόμενη αύξηση των παρεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών και επιδομάτων (μόλις 2,9%), γεγονός που αφήνει να διαφανεί ενδεχόμενη επέλαση των νέων εργασιακών σχέσεων και στο άδυτο των μυστικών υπηρεσιών. Αξιοσημείωτη είναι, τέλος, η αύξηση κατά 5,7% στις «απόρρητες δαπάνες» της υπηρεσίας, που μεταξύ 2011 και 2013 είχαν περιοριστεί κατά 27,8%. 
 
Δεδομένου ότι καμιά απολύτως κλιμάκωση «εθνικών κινδύνων» μέσα στο 2014 δεν είναι προς το παρόν ορατή, η εντυπωσιακή αυτή γαλαντομία σε καιρούς άγριας λιτότητας απαιτεί κάποιες εξηγήσεις. Προτού οι ανύπαρκτοι «κίνδυνοι» γιγαντωθούν επικοινωνιακά, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας αυτού ακριβώς του νέου αίματος που αναμένεται να εισρεύσει στις τάξεις των «προστατών» μας…


 
 Εφημερίδατων Συντακτών

του Τάσου Κωστόπουλου
 .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.


Συμπληρώστε το παζλ 3 κομματιών αντί να γράφετε δυσνόητες λέξεις Captcha

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου klokanidhs Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014 11:43 δημοσιεύθηκε από klokanidhs

  Αν οι Εθνικοί κίνδυνοι είναι ορατοί, βεβαίως δεν χρειάζεται η σύσταση τέτοιων ομάδων. Δυστυχώς όμως δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων αλλά σε εποχές όπου διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα. Ως εκ τούτου οι κίνδυνοι αυτοί είναι μεγάλοι, αόρατοι και απροσδιόριστοι, καθότι λειτουργούν υπόγεια, έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, καλλιεργώντας συνθήκες τέτοιες, ώστε όταν ωριμάσουν αυτές, να οδηγηθούμε σταδιακά από την υπονόμευση (αρχικό στάδιο), στην αποσταθεροποίηση, από κει στην κρίση (ενδιάμεσα στάδια) και τελικά στην εξομάλυνση (τελικό στάδιο), με ότι αυτό συνεπάγεται για την καταστροφή μιας Χώρας, με την πλήρη οικονομική υποδούλωση της.
  Αυτές οι τακτικές περιγράφονται από κάποιον Σοβιετικό πράκτορα ( Yuri Alexandrovich Bezmenov) ο οποίος εργάζονταν ως δημοσιογράφος στη Novosti Press, σε συνέντευξη του προ 25ετίας περίπου.
  Αλήθεια πόσο γνώριμη φαντάζει (εκ του αποτελέσματος), η σημερινή κατάσταση της Χώρας Μας.

  ΥΓ. Όλο το σχετικό άρθρο και η συνέντευξη εδώ http://greeknation.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9095.html

 • Σύνδεσμος σχολίου sfina Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014 08:29 δημοσιεύθηκε από sfina

  ΛΕΕΙ Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.....Δεδομένου ότι καμιά απολύτως κλιμάκωση «εθνικών κινδύνων» μέσα στο 2014 δεν είναι προς το παρόν ορατή, η εντυπωσιακή αυτή γαλαντομία σε καιρούς άγριας λιτότητας απαιτεί κάποιες εξηγήσεις.....ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.... ΕΚΑΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΌ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

  Τυχαίο άρθρο :

  • Στο Ισραήλ για ... μετάγγιση τεχνογνωσίας ο Δένδιας...
   Στο Ισραήλ για ... μετάγγιση τεχνογνωσίας ο Δένδιας...

   Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, ώστε όπως προφανώς διαμηνύει δώθε και κείθε, να "λουστεί" με άπλετο φως τεχνογνωσίας από την ισραηλινή Αστυνομία, το οποίο προορίζει να μεταλαμπαδεύσει ομού μετά του υπασπιστή του, στο βυθισμένο στο ζεφερό έρεβος Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που

   Συντάχθηκε στις Κυριακή, 02 Σεπτέμβριος 2012 22:22 σε ΔΙΑΦΟΡΑ Διαβάστε περισσότερα...