Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν από το Πάσχα οι 500 νέοι ειδικοί φρουροί
Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 10:51

Πριν από το Πάσχα οι 500 νέοι ειδικοί φρουροί

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(22 ψήφοι)

Την εισήγηση του ΣτΕ αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. Ποιες οι προϋποθέσεις και ποια τα δικαιολογητικά για τους υποψηφίους

Την τελική (θετική) εισήγηση του ΣτΕ για την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Σώμα Ειδικών Φρουρών κατά 500 άτομα αναμένει... η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης) για να εκδώσει τη

σχετική προκήρυξη. Η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε καθυστέρηση ολίγων ημερών στην προετοιμασία του διαγωνισμού. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει δημοσιοποίηση της προκήρυξης έως τα μέσα Μαρτίου και αφού προηγουμένως -και για τυπικούς λόγους- η αύξηση των θέσεων αποτυπωθεί σε Προεδρικό Διάταγμα. Σε κάθε περίπτωση οι νέοι Ειδικοί Φρουροί θα έχουν επιλεγεί πριν από το Πάσχα.

Δυνατότητα συμμετοχής στον νέο διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες με απολυτήριο Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ είτε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως να πληρούν τα κριτήρια της ηλικίας (έως 28 ετών) και του ύψους (1.70 μ.). Ο φάκελος υποψηφιότητας περιλαμβάνει 12 δικαιολογητικά. Αυτά είναι:

► Αίτηση συμμετοχής.
► Επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
► Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί κατοχής προσόντων και προϋποθέσεων.
► Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.
► Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ξένης γλώσσας.
► Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α'.
► Επικυρωμένο φωτ/φο και των δύο όψεων της άδειας οδήγησης.
► Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τριτεκνία).
► Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
► Βεβαίωση συλλόγου πολυτέκνων.
► Υπεύθυνη δήλωση για τα παιδιά αστυνομικών που δολοφονήθηκαν ή τραυματίσθηκαν.
► Πτυχίο δημοσίου ΙΕΚ «Στελέχους Υπηρεσιών Ασφαλείας».

Η επιλογή θα γίνει με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Σε αυτόν θα προστεθεί συγκεκριμένα μοριοδότηση που προκύπτει από τα κριτήρια: Γνώση ξένης γλώσσας, θητεία ως ΕΠ.ΟΠ., τέκνο αστυνομικού, δίπλωμα οδήγησης, πτυχίο ΙΕΚ στελέχους υπηρεσιών ασφαλείας, πολυτεκνική ιδιότητα.Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.000 οπλιτών

Αν ο αριθμός των υποψηφίων υπερβεί τον αριθμό των θέσεων, τότε θα ισχύσει σειρά κριτηρίων αξιολόγησης

Στη φάση των τελικών διατυπώσεων βρίσκεται η υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 1.000 οπλιτών στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ). Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Προτεραιότητα στη διεκδίκηση των θέσεων -όπως πρώτο έγραψε το ένθετο «Βρίσκω δουλειά» της «δημοκρατίας»- έχουν οι ήδη υπηρετούντες τη θητεία τους και οι έφεδροι.

Το νέο στελεχιακό δυναμικό θα ενταχθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον μισθό του δεκανέα (περίπου 700 ευρώ). Η υπηρεσία των αμειβόμενων φαντάρων διαρκεί συνολικά από ένα έως τρία χρόνια. Οι ΟΒΑ ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τους μόνιμους στρατιωτικούς. Οι ειδικότητες είναι κυρίως τεχνικές και βοηθητικές, όπως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, νοσοκόμοι, ηλεκτρονικοί, χειριστές ερπυστριοφόρων και προσωπικό τηλεπικοινωνιών. Στην περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων υπερβεί τον αριθμό των διατιθέμενων θέσεων, τότε θα ισχύσει σειρά κριτηρίων. Τα κυριότερα από αυτά είναι: το έτος της ηλικίας, η σωματική ικανότητα και το λευκό ποινικό μητρώο.

(ΕΡΓΑΣΙΑ 14/02/2014 – Σ.Λ.), staratalogia.blogspot.gr

.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.


Συμπληρώστε το παζλ 3 κομματιών αντί να γράφετε δυσνόητες λέξεις Captcha

12 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Χωροφυλακας Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2014 21:39 δημοσιεύθηκε από Χωροφυλακας

  Μη κοροιδευετε αλλο τα παιδακια εσεις εκει στο bloko για να ''πουλατε ''.Προσληψεις ΔΕΝ προκειται να γινουν.Καταλαβατε εσεις κατι τετοιο απο το νεο σχεδιο νομου του Δενδια ;;;;; η απο την ερμηνεια του και της δηλωσεις του προεδρου του ΣΕΕΦΑ;;;;;;;;; Αντε παληκαρια μου ξυπνατε και κοιτατε που θα φατε ψωμακι και τους ΕΦ τουλαχιστον τα 2-3 επομενα χρονια ξεχαστε τους.Σχολικοι φυλακες,δημοτικοι αστυνομικοι,λοιποι επιτυχοντες στις σχολες αστυνομιας που περιμενουν κλπ απολυμενοι που θα πανε;;;;;;;;; Διαβαστε το νομοσχεδιο και θα καταλαβετε !!!!!!

 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΘ/ΜΟΣ Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014 21:54 δημοσιεύθηκε από ΑΝΘ/ΜΟΣ

  ΠΡΟΣ Παιδί μου δε γνωρίζεις ορθογραφία... ΤΡΑΓΙΚΟ

 • Σύνδεσμος σχολίου Το φλουρί στη Βασιλόπιτα Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014 21:12 δημοσιεύθηκε από Το φλουρί στη Βασιλόπιτα

  Κι άλλα φλουριά, πτυχιούχα των ιεκ παστερ βουλγαρίας, τέως γκαρσόνια, ανειδίκευτα ανεκπαίδευτα κακομοίρια που τα δίνουν όπλα και κάνουν μακελειά, ή σκοτώνουν τον εαυτό τους;; Φ Υ Λ Α Χ Τ Ε Ι Τ Ε Π Ο Λ Ι Τ Ε Σ .

  ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΥΔΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΕΝΩ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΑΔΕΙΕΣ.

  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΛΟΥΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ ΣΕΡΤΙΚΟΥ

 • Σύνδεσμος σχολίου ανωνυμος Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014 21:04 δημοσιεύθηκε από ανωνυμος

  Στην ουρά με το ψηφο΄δελτιο στο χέρι και όποιος σαλιώσει καλύτερα

 • Σύνδεσμος σχολίου Υπαστυνομος Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014 15:10 δημοσιεύθηκε από Υπαστυνομος

  να προσεχετε ομως μην πεσετε στην αναγκη του στυλο μου κυριοι Ε.Φ γιατι συνηθως απο γκαφα σε γκαφα πεφτετε οι φρουροι. Επισης ειμαι εκ του σωματος και εκανα αρκετα χρονια αστ/κας πριν γινω αξιωματικος και οχι σε υπηρεσιες γραφειου αλλα μαχιμες.

 • Σύνδεσμος σχολίου γκαου Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014 00:44 δημοσιεύθηκε από γκαου

  Υπαστυνομε αντε αγορακι μου

 • Σύνδεσμος σχολίου kapoios Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 20:42 δημοσιεύθηκε από kapoios

  παπατζηλίκια σε κανενα δοκιμάκι χαρτογιακα υπαστυνόμε!

 • Σύνδεσμος σχολίου astyf Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 20:02 δημοσιεύθηκε από astyf

  ypastynome thn thikh mhroy thn forame gia allous logous...ama vgeis apo to grafeio k afhseis to stylo tha soy pw!!!oi maximoi poy einai eksw aneksarthtou vathmou einai agaphmenoi.. gia olous tous allous exoume to bloko gia na vgazetai komplex!!

 • Σύνδεσμος σχολίου επιτυχων 2013 Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 19:18 δημοσιεύθηκε από επιτυχων 2013

  καλα ολα συντελουν στο να παρει ειδικουσ φρουρουσ....ολοι συμφωνουν να παρει...αλλα για τα παιδια του 2013 που περασαν απο πανελινιεσ τιποτα...τετοια αξιοκρατια...το ξερουμε το παραμυθη,,,τα ξερατα και δηλωσατε.....μια ζωη τα ιδια και τα ιδια...αλλλα ολοι ειναι παρτακιδεσ για να περιμεναν οι ειδικοι φρουροι 2 χρονια και να επερνε με τον τροπο που τοσ περνει αυτουσ τα παιδια που περασσν περυση....αμεσωσ θα αλλαζαν την αποφαση...πραγματικα ειναι τροπη αυτο που γινετε.....κατηισαμε διαβασαμε και ειμαστε εξω ενω παραλληλα προγραματιζονται προσληψεισ .....ναι παρε αλλλα μν μασ αφηνεισ απεξω...τη λεφτα δεν υπαρχουν για εμασ και υπαρχουν για ειδικουσ φρουρουσ....αλλλα ελλαδα ειμαστε και γινονται ολα αυτα

 • Σύνδεσμος σχολίου Υπαστυνομος Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 14:29 δημοσιεύθηκε από Υπαστυνομος

  διπλωμα παπιου και θηκη μηρου χαχαχαχαχαχα τρομερα προσοντα αν δεν μπουν στην αστυνομια σιγουρα μπορουν να βρουνε δουλεια σαν ντιλιβεραδες.

 • Σύνδεσμος σχολίου αληθολάτρης. Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 12:51 δημοσιεύθηκε από αληθολάτρης.

  Αφου για ειδικούς φρουρούς, όπως και τους προηγούμενους, δεν τους παίρνετε, ούτε στόχους θα φυλάνε ούτε τίποτα παρά θα επανδρώσουν πάλι άλλες υπηρεσίες γιατί δεν τους παίρνετε κατ΄ευθείαν σαν αστυφύλακες να τελειώνει και η κοροϊδία;
  Πανελλήνιες και κουραφέξαλα...

 • Σύνδεσμος σχολίου α.π Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 12:28 δημοσιεύθηκε από α.π

  μόρια από προεδρική φρουρά !!!!!!!!!!!!

  Τυχαίο άρθρο :