Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΕΠΛΣ: Τραγέλαφος στην λειτουργία της Κυβέρνησης - Γυρνάει πίσω το ΠΔ Μεταθέσεων
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2012 19:59

ΠΟΕΠΛΣ: Τραγέλαφος στην λειτουργία της Κυβέρνησης - Γυρνάει πίσω το ΠΔ Μεταθέσεων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

"Η λειτουργία της Κυβέρνησης τουλάχιστον κατά το ξεκίνημα της, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα συνοχής, με αποτέλεσμα την δυσχέρεια στις αποφάσεις της που έχουν ως συνέπεια αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. 

Η τελευταία και πιο κραυγαλέα τέτοια περίπτωση, είναι η επιστροφή από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης του Σχεδίου Π.Δ. «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του

προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», που βρισκόταν στην διαδικασία της τελικής υπογραφής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το σκεπτικό ότι απαιτείται γνωμοδότηση του ΣτΕ για την αρμοδιότητα υπογραφής του από τον Υπουργό Ναυτιλίας. 

Θεωρούμε ότι μόνο ως σκόπιμη καθυστέρηση μπορεί να εκληφθεί η ανωτέρω πράξη, γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, που είναι η καθ΄ ύλη αρμόδια για την σύνταξη του Π.Δ. 85/2012, αγνοεί ότι στο άρθρο 5 παρ.2 αναφέρεται σαφώς ότι «όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται Υπουργός αρμόδιος για θέματα που υπάγονται στο Υπουργείο Ναυτιλίας νοείται εφεξής ο Υπουργός Ναυτιλίας. 

Η ανωτέρω παράγραφος σε συνδυασμό με την παρ.1 του ίδιου άρθρου του Π.Δ., ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας συγκροτείται από τις υπηρεσίες του τέως ΥΕΝΑΝΠ που έχουν μεταφερθεί στο ΥπΤπ όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά την  έκδοση του παρόντος, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. 

Εκτός εάν τελικά το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν μεταφέρεται στο νεοσύστατο Υπουργείο Ναυτιλίας οπότε πρέπει να μας πουν, που ανήκουμε. 

Ζητάμε λοιπόν άμεσα την υπογραφή του Π.Δ., που έχει άμεση σχέση, με τις επικείμενες τοποθετήσεις των δοκίμων Λ/Φ που εξέρχονται της Σχολής εντός των επόμενων ημερών, αλλά και με την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με την πρόοδο των εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2012, οι οποίες και αυτές καθυστερούν πλέον αδικαιολόγητα αφού αναβλήθηκε χωρίς ουσιαστικό και συγκεκριμένο λόγο, το προγραμματισμένο για σήμερα συμβούλιο μεταθέσεων. 

Τέλος το συγκεκριμένο Π.Δ. αποτελεί για μας, θεσμική παρέμβαση πρώτου μεγέθους είναι αποτέλεσμα επίμονων προσπαθειών που καταβάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το θέσει σε αμφισβήτηση. 

Παρακολουθούμε το θέμα σε κάθε του βήμα και θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη." 

www.poepls.gr

.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.


Συμπληρώστε το παζλ 3 κομματιών αντί να γράφετε δυσνόητες λέξεις Captcha

  Τυχαίο άρθρο :

  • Το ζεϊμπέκικο του Ακη
   Το ζεϊμπέκικο του Ακη

   Ενας σκηνοθέτης που θέλησε ένα ζεϊμπέκικο να μοιάζει με τροπάριο. Ενας συνθέτης που δεν φαντάστηκε αμέσως την επιτυχία της μελωδίας του. Ενας ρεμπέτης από τη Λέσβο που την έπαιξε στον τζουρά του με το μυαλό του στον μικρό του γιο, που έτρωγε κουλούρια. Ενας τελευταίος χορός από τον γερο-σκηνοθέτη που φώναζε «πούστη θεέ, πάρε με». Κι ένας πολιτικός που θεωρούσε το ζεϊμπέκικο ευκαιρία για

   Συντάχθηκε στις Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2013 18:41 σε ΕΛΛΑΔΑ Διαβάστε περισσότερα...