Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΠΟΑΣΥ για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: "Ως εδώ και μη παρέκει, κ. υπουργέ..."
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 17:11

Η ΠΟΑΣΥ για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: "Ως εδώ και μη παρέκει, κ. υπουργέ..."

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Θέμα: «Κρίσεις – προαγωγές στην Ελληνική Αστυνομία» 

Κύριε Υπουργέ, 

Με την υπ’ αριθ. 300/4/7 από 03/07/2012 ανακοίνωσή μας, επισημαίναμε με δραματικούς τόνους την  αδήριτη ανάγκη της ριζικής αναθεώρησης του διάτρητου συστήματος αξιολόγησης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και σας καλούσαμε ως νέο υπουργό να κάνετε την υπέρβαση από το δικό σας μετερίζι.

Τα διαλαμβανόμενα στο

επισυναπτόμενο Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου αποτυπώνουν χαρακτηριστικά τη νοσηρή κατάσταση, όπου πέραν της διάχυτης αγωνίας των συναδέλφων για το μέλλον του αστυνομικού μας οργανισμού, διατυπώνεται πλέον με ιδιαίτερη ένταση και η αγωνία της τοπικής και σκληρά δοκιμαζόμενης από το έγκλημα κοινωνίας, όσον αφορά την καρατόμηση του Διευθυντή Ασφαλείας Ρεθύμνου Νίκου Κουρμούλη, όπου κατάφερε με μεθοδευμένες προσπάθειες, συνεπικουρούμενος από τους συνεργάτες του αστυνομικούς συντριπτικά πλήγματα κατά του εγκλήματος στο Ρέθυμνο.

Προ αυτής της κατάστασης, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι υποχρεωμένο να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες του για να δρομολογηθούν νομοθετήματα που θα ενισχύουν αντί να καταβαραθρώνουν το κύρος των αξιωματικών και του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ζήτημα δεν είναι στενά υπηρεσιακό αλλά άπτεται αυτής καθ’ αυτής της δημοκρατικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του αστυνομικού θεσμού στη χώρα μας, αφορά την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος συνολικά της αστυνομικής οικογένειας, αλλά και της κοινωνίας της ίδιας, που «το’ χει πλέον βούκινο»... και ζητά τίμιες και καθαρές λύσεις και σε αυτό το θέμα.

Ως Ομοσπονδία είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο στην αποκατάσταση των συναδέλφων που περιθωριοποιούνται με αδιαφανείς διαδικασίες. Γι’ αυτό όπως η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου απαιτεί, η επαναφορά στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και η αποκατάστασή του  στη θέση που του αρμόζει, του Νικολάου Κουρμούλη ανάγεται σε μείζον ζήτημα αποκατάστασης της ηθικής τάξης γιατί αυτό απαιτεί και όλη η κοινωνία του Ρεθύμνου.   Φωνή λαού – Οργή Θεού! 

Κύριε Υπουργέ, 

Είναι στο χέρι σας να αδράξετε την ευκαιρία που σας προσφέρεται και να καινοτομήσετε πράγματι στον εκδημοκρατισμό των θεσμών και δη στη ριζική αλλαγή του συστήματος κρίσεων και προαγωγών των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλοι προκάτοχοί σας το υποσχέθηκαν αλλά δεν το έπραξαν. 

Ως εδώ και μη παρέκει. Ο κατάλληλος αξιωματικός στην κατάλληλη θέση!"

.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  Τυχαίο άρθρο :

  • Η Τουρκία "χτίζει" αίσθημα υπεροχής και νίκης στο Αιγαίο! Εμείς τι κάνουμε;
   Η Τουρκία "χτίζει" αίσθημα υπεροχής και νίκης στο Αιγαίο! Εμείς τι κάνουμε;

   Αίσθημα υπεροχής και νίκης “χτίζει” μέρα με τη μέρα στο Αιγαίο η Τουρκία. Η Πολεμική της Αεροπορία προχωρά σε απίστευτες προκλήσεις με πτήσεις ακόμη και κατασκοπευτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά. Ο τουρκικός στόλος με τον “μανδύα” δήθεν αβλαβών διελεύσεων κάνει “επίδειξη σημαίας” ανοιχτά των παραλίων της Αττικής. Η οικονομική δυσχέρεια της Ελλάδας που δεν μπορεί παρά να έχει επίπτωση και στην δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί “σύμμαχο” της προσπάθειας της Τουρκίας να αλλάξει δεδομένα στο Αιγαίο. Και πρώτα απ΄ όλα να δημιουργήσει αυτή την αίσθηση ότι “άλλος κάνει κουμάντο”. Δεν είναι έτσι αλλά αυτή την εικόνα προσπαθεί να παγιώσει.

   του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ   Έχοντας όλα αυτά ως δεδομένα προκαλείται το εύλογο ερώτημα τι κάνουμε. Κανείς δεν ζητά …πόλεμο αλλά και κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τι νόημα έχουν οι επαφές με την τουρκική πλευρά ,όταν η Άγκυρα εξακολουθεί να έχει επικίνδυνα παραβατική συμπεριφορά. Τι νόημα έχει να βγάζει στην Νέα Υόρκη φωτογραφία ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον Τούρκο και ο κ.Βενιζέλος να μιλά για “φιλική και ουσιαστική συνομιλία”, όταν λίγες ώρες μετά ,κατασκοπευτικό αεροσκάφος των Τούρκων πετά 150 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι; Και τέλος πάντων ας γίνονται οι συναντήσεις, οι συζητήσεις ποτέ δεν βλάπτουν. Αλλά όλο αυτό το “τεχνητό φιλικό κλίμα” που έχουμε το άγχος να μεταδώσουμε προς τα έξω σε τι ακριβώς ωφελεί; Δεν το προσέξατε ίσως αλλά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν έκανε καν δηλώσεις μετά από την συνάντηση με τον Βενιζέλο. Ακόμη κι αυτές οι “λεπτομέρειες” κάτι δείχνουν.

   Η Άγκυρα έχει σκληρύνει τη στάση της. Φάνηκε στο ραντεβού Σαμαρά - Ερντογάν. Προκύπτει από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά της στο Αιγαίο. Και όσο οι Τούρκοι αισθάνονται ισχυροί τόσο θα αποθρασύνονται. Και είναι βέβαιο ότι όταν αισθανθούν απολύτως σίγουροι θα θέσουν στο τραπέζι όλα όσα για να “αναχαιτιστούν” θα χρειαστούν όχι τους “ανοικτούς διπλωματικούς διαύλους” που επικαλείται ο κ.Βενιζέλος αλλά και στρατιωτική ισχύ. Και για να μην παρεξηγηθούμε επαναλαμβάνουμε ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν “εύχεται” και δεν επιδιώκει πολεμική σύγκρουση. Η απλή λογική όμως επίσης λέει ότι όταν κάθεσαι σ΄ ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης μπορείς να κερδίσεις μόνο όταν είσαι βέβαιος ότι μπορείς να κρατήσεις τις “κόκκινες γραμμές” σου. Αν δεν πείσεις τον απέναντί σου ότι είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα για να μην περάσεις αυτές τις “κόκκινες γραμμές” τότε κερδίζεις. Δυστυχώς οι διπλωμάτες από μόνοι τους δεν μπορούν να τα καταφέρουν κι αυτή είναι μια πραγματικότητα που την ζήσαμε με πολύ πικρό τρόπο. Η …θεωρία Πάγκαλου που δημόσια έχει πει ότι θα προτιμούσε μερικούς καλούς διπλωμάτες από ένα καλά εξοπλισμένο Σύνταγμα ηττήθηκε.

   Τι κάνουμε λοιπόν; Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα που δεν μπορούν να αποκλειστούν; Έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο τις “τρύπες” στον φράχτη μας; Έχουμε καταλάβει ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει μεθοδικά την ένταση μέχρι να μας βάλει στην γωνία;

   Φοβόμαστε πως η απάντηση σ΄ όλα είναι όχι! Ακόμη και η προσπάθεια που εκδηλώθηκε τους τελευταίους μήνες για να “συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα” σαμποτάρετε λόγω συμφερόντων!

   Περισσότερα γι΄ αυτό με συγκεκριμένα παραδείγματα αύριο.

    

   onalert.gr

   .

   Συντάχθηκε στις Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 18:43 σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ