Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΠΟΑΣΥ για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: "Ως εδώ και μη παρέκει, κ. υπουργέ..."
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 17:11

Η ΠΟΑΣΥ για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: "Ως εδώ και μη παρέκει, κ. υπουργέ..."

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Θέμα: «Κρίσεις – προαγωγές στην Ελληνική Αστυνομία» 

Κύριε Υπουργέ, 

Με την υπ’ αριθ. 300/4/7 από 03/07/2012 ανακοίνωσή μας, επισημαίναμε με δραματικούς τόνους την  αδήριτη ανάγκη της ριζικής αναθεώρησης του διάτρητου συστήματος αξιολόγησης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και σας καλούσαμε ως νέο υπουργό να κάνετε την υπέρβαση από το δικό σας μετερίζι.

Τα διαλαμβανόμενα στο

επισυναπτόμενο Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου αποτυπώνουν χαρακτηριστικά τη νοσηρή κατάσταση, όπου πέραν της διάχυτης αγωνίας των συναδέλφων για το μέλλον του αστυνομικού μας οργανισμού, διατυπώνεται πλέον με ιδιαίτερη ένταση και η αγωνία της τοπικής και σκληρά δοκιμαζόμενης από το έγκλημα κοινωνίας, όσον αφορά την καρατόμηση του Διευθυντή Ασφαλείας Ρεθύμνου Νίκου Κουρμούλη, όπου κατάφερε με μεθοδευμένες προσπάθειες, συνεπικουρούμενος από τους συνεργάτες του αστυνομικούς συντριπτικά πλήγματα κατά του εγκλήματος στο Ρέθυμνο.

Προ αυτής της κατάστασης, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι υποχρεωμένο να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες του για να δρομολογηθούν νομοθετήματα που θα ενισχύουν αντί να καταβαραθρώνουν το κύρος των αξιωματικών και του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ζήτημα δεν είναι στενά υπηρεσιακό αλλά άπτεται αυτής καθ’ αυτής της δημοκρατικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του αστυνομικού θεσμού στη χώρα μας, αφορά την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος συνολικά της αστυνομικής οικογένειας, αλλά και της κοινωνίας της ίδιας, που «το’ χει πλέον βούκινο»... και ζητά τίμιες και καθαρές λύσεις και σε αυτό το θέμα.

Ως Ομοσπονδία είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο στην αποκατάσταση των συναδέλφων που περιθωριοποιούνται με αδιαφανείς διαδικασίες. Γι’ αυτό όπως η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου απαιτεί, η επαναφορά στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και η αποκατάστασή του  στη θέση που του αρμόζει, του Νικολάου Κουρμούλη ανάγεται σε μείζον ζήτημα αποκατάστασης της ηθικής τάξης γιατί αυτό απαιτεί και όλη η κοινωνία του Ρεθύμνου.   Φωνή λαού – Οργή Θεού! 

Κύριε Υπουργέ, 

Είναι στο χέρι σας να αδράξετε την ευκαιρία που σας προσφέρεται και να καινοτομήσετε πράγματι στον εκδημοκρατισμό των θεσμών και δη στη ριζική αλλαγή του συστήματος κρίσεων και προαγωγών των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλοι προκάτοχοί σας το υποσχέθηκαν αλλά δεν το έπραξαν. 

Ως εδώ και μη παρέκει. Ο κατάλληλος αξιωματικός στην κατάλληλη θέση!"

.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  Τυχαίο άρθρο :

  • Οι 3 λογοι που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στους μισθούς των ένστολων
   Οι 3 λογοι που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στους μισθούς των ένστολων

   Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ενδελεχής μελέτη από τους νομικούς συμβούλους των ομοσπονδιών των επιμαχων αποφάσεων των ΣτΕ που καθιστούν άκυρες τις μισθολογικές περικοπές που επήλθαν στο εισόδημα των ένστολων από τον Αύγουστο του 2012 κι εντεύθεν. Σε λιγη ώρα αναμένεται η έκδοση κατατοπιστικού επί των συμπερασμάτων από τις ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ.

   Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, οι ανώτατοι δικαστικοί βάσισαν πάνω σε 3 δομικού χαρακτήρα αιτιάσεις το σκεπτικό τους, για να κρίνουν ως αντισυνταγματικές τις μισθολογικές μειώσεις που ήρθαν ως

   Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 15:34 σε ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε περισσότερα...