Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ένωση Αττικής: Θα φας, θα πιεις… Στρατηγός θα βγεις!
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 14:07

Ένωση Αττικής: Θα φας, θα πιεις… Στρατηγός θα βγεις!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Νέα βεντέτα διαφαίνεται στον ορίζοντα με αφορμή το ΤΕΑΠΑΣΑ και τη διαμάχη που ξέσπασε αναφορικά με τα "πρωτοτόκια" που κατά την Ένωση της Αττικής απολαμβάνουν οι αξιωματικοί, σε αντίθεση με το πινάκιο φακής που διανέμεται μεταξύ του χαμηλόβαθμου προσωπικού των ασφαλισμένμων μελών.

Ακολουθεί η νέα δεικτική ανακοίνωση της Ένωσης με τον χαρακτηριστικό τίτλο, "Θα

φας, θα πιεις… Στρατηγός θα βγεις!      

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,  

Καθημερινά χιλιάδες Αστυνομικοί με τις οικογένειες τους προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουν όπως και κάθε ελληνική οικογένεια.   Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον περισσότεροι από (1000) πρώην «Αξιωματικοί» της ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη ή αναμένουν να εισπράξουν διπλά και τριπλά εφάπαξ χωρίς να έχουν πραγματική υπηρεσία και χωρίς να έχουν καταβάλει εισφορές.

Τα υπηρεσιακά συμβούλια στα οποία προσέφευγαν προκειμένου να «δικαιωθούν» «οι αδικημένοι Αξιωματικοί» της ΕΛ.ΑΣ είχε ως αποτέλεσμα όλοι τους να «προάγονται» σε Υποστρατήγους – Αντιστράτηγους και Στρατηγούς, μόνο αρχάγγελους δεν τους έκαναν.   Υπηρεσιακά συμβούλια;   Με άλλα λόγια Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, εις υγεία των κορόιδων.   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:   Είναι αλήθεια ότι εκτός των εφάπαξ τους κατέβαλαν και πενθήμερα και νυχτερινά και αναδρομικά μισθούς χωρίς να έχουν εργασθεί ούτε ένα λεπτό;   Είναι αλήθεια ότι μεταξύ των διεκδικητών είναι και στενός συγγενής πρώην Υπουργού;   Είναι αλήθεια ότι από 20-2-2012 με τον Νόμο 4052/2012 έπαψαν να χορηγούν διπλά εφάπαξ;   Είναι αλήθεια ότι στις 4-4-2012 το Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση απορριπτικών αποφάσεων για τους «δικαιούχους» διπλών και τριπλών εφάπαξ;   Είναι επίσης αλήθεια ότι στις 19-9-2012 το Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ υπέβαλε ερώτημα σχετικά για το θέμα στο Υπουργείο; Ποιος ο λόγος αφού ο Νόμος είναι σαφής; Τι και ποιους εξυπηρετεί το ερώτημα; Αναμένουμε την απάντηση από το Δ.Σ του ταμείου;   Είναι γεγονός ότι πολλά έχουν συμβεί στο ΤΕΑΠΑΣΑ!!!   Η Ένωσή μας ζητά από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση να εφαρμοστεί ο Νόμος, έτσι ώστε κάθε «δικαιωμένος Αξιωματικός» να μπει στη θέση του.       Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,   Όσο και αν πιστεύουν ορισμένοι ότι μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν πάρτι με τις εισφορές των χαμηλόβαθμων Αστυνομικών, τους πληροφορούμε ότι έφτασε το τέλος.    

ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ   ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!      

Για το Δ.Σ.                            

- Ο -                                                                          - Ο -                      

Πρόεδρος                                                            Γεν. Γραμματέας                        

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης                                       ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.


Συμπληρώστε το παζλ 3 κομματιών αντί να γράφετε δυσνόητες λέξεις Captcha

6 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Ανθ/μος Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2012 18:31 δημοσιεύθηκε από Ανθ/μος

  Εύχομαι και ελπίζω το νέο βαθμολόγιο το οποίο συζητείται, να έρθει να διορθώσει όλα αυτά τα κακώς κείμενα παρελθόντων ετών που όπως φαίνεται από τα σχόλια σας αποτελούν και αιτία συγκρούσεων μεταξύ του αστυνομικού προσωπικού.

  Επιτέλους ας μπει μια τάξη σ' αυτή τη χώρα και ας είναι κάποιοι από μας να βγουν "ζημιωμένοι". Και το βάζω σε εισαγωγικά διότι κύριοι συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν Ειδικός Φρουρός να φεύγει Υ/Β΄ ε.α με μισθό Α/Δ΄. ούτε αστυφύλακας ή καλή ώρα Ανθ/μος με τους βαθμούς του Υ/Α΄ ε.α και Α/Β΄ ε.α. αντίστοιχα και μισθολογικά Ταξίαρχος. Καθώς επίσης και Αξιωματικοί του Τ.Ε.Μ.Α. ή της Σ.Α.Ε.Α με δυο (2) ή τρία (3) οι πρώτοι και τέσσερα (4), πέντε (5) ή και παραπάνω μισθολογικά κλιμάκια οι δεύτεροι.
  Επιτέλους ο καθένας πρέπει να πληρώνεται για το βαθμό τον οποίο κατέχει. Μπορεί αυτό να μην μας αρέσει και να μας θίγει οικονομικά όλους, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ανταμειφθούν οι κόποι και οι θυσίες κάποιων που έχουν προσπαθήσει ή δουλέψει "κομματάκι" περισσότερο από κάποιος άλλους, αλλά και για να δοθούν κίνητρα και ώθηση για περαιτέρω εξέλιξη και παραγωγικότητα στους τελευταίους. Μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι αστυνομικοί και το βασικότερο καλύτεροι πολίτες! Να βάλουμε τέλος στη νοοτροπία του: «δε βαριέσαι, αφού πάνω κάτω τα ίδια λεφτά θα πάρω, ποιος ο λόγος να ασχοληθώ και να βάλω ευθύνες προαγόμενος στο κεφάλι μου» ; Ας πάψουμε κάποια στιγμή, τουλάχιστον οι νεότερες γενιές, να σκεφτόμαστε σαν τους «ελληνάρες» της γενιάς του «μαζί τα φάγαμε» που μας οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση.
  Ενδεικτικά σας παραθέτω και προχθεσινό δημοσίευμα του ίδιου σάϊτ. http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/pinakes-misthologikwn-bathmologikwn-proagwgwn-astynomikoy-proswpikoy-toy-antwnh-zaxarioydakh.html. Δείτε το χάος των πλασματικών αποδιδόμενων βαθμών. Δεν νομίζετε πως είναι λίγο υπερβολικό?
  Ελπίζω να σας προβλημάτισα λίγο.

  Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

  Υ.Γ. Αν σας είναι εύκολο διαγράψτε το προηγούμενο σχόλιο μου διότι περιέχει δύο (2) λαθάκια που μπορεί να προκαλέσουν παρερμηνείες (...εισαγωγικά, ...λιγότερο). Ευχαριστώ!

 • Σύνδεσμος σχολίου Ανθ/μος Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2012 17:19 δημοσιεύθηκε από Ανθ/μος

  Εύχομαι και ελπίζω το νέο βαθμολόγιο το οποίο συζητείται, να έρθει να διορθώσει όλα αυτά τα κακώς κείμενα παρελθόντων ετών που όπως φαίνεται από τα σχόλια σας αποτελούν και αιτία συγκρούσεων μεταξύ του αστυνομικού προσωπικού.

  Επιτέλους ας μπει μια τάξη σ' αυτή τη χώρα και ας είναι κάποιοι από μας να βγουν "ζημιωμένοι". Και το βάζω σε παρένθεση διότι κύριοι συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν Ειδικός Φρουρός να φεύγει Υ/Β΄ ε.α με μισθό Α/Δ΄. ούτε αστυφύλακας ή καλή ώρα Ανθ/μος με τους βαθμούς του Υ/Α΄ ε.α και Α/Β΄ ε.α. αντίστοιχα και μισθολογικά Ταξίαρχος. Καθώς επίσης και Αξιωματικοί του Τ.Ε.Μ.Α. ή της Σ.Α.Ε.Α με δυο (2) ή τρία (3) οι πρώτοι και τέσσερα (4), πέντε (5) ή και παραπάνω μισθολογικά κλιμάκια οι δεύτεροι.
  Επιτέλους ο καθένας πρέπει να πληρώνεται για το βαθμό τον οποίο κατέχει. Μπορεί αυτό να μην μας αρέσει και να μας θίγει οικονομικά όλους, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ανταμειφθούν οι κόποι και οι θυσίες κάποιων που έχουν προσπαθήσει ή δουλέψει "κομματάκι" λιγότερο από κάποιος άλλους, αλλά και για να δοθούν κίνητρα και ώθηση για περαιτέρω εξέλιξη και παραγωγικότητα στους τελευταίους. Μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι αστυνομικοί και το βασικότερο καλύτεροι πολίτες! Να βάλουμε τέλος στη νοοτροπία του: «δε βαριέσαι, αφού πάνω κάτω τα ίδια λεφτά θα πάρω, ποιος ο λόγος να ασχοληθώ και να βάλω ευθύνες προαγόμενος στο κεφάλι μου» ; Ας πάψουμε κάποια στιγμή, τουλάχιστον οι νεότερες γενιές, να σκεφτόμαστε σαν τους «ελληνάρες» της γενιάς του «μαζί τα φάγαμε» που μας οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση.
  Ενδεικτικά σας παραθέτω και προχθεσινό δημοσίευμα του ίδιου σάϊτ. http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/pinakes-misthologikwn-bathmologikwn-proagwgwn-astynomikoy-proswpikoy-toy-antwnh-zaxarioydakh.html. Δείτε το χάος των πλασματικών αποδιδόμενων βαθμών. Δεν νομίζετε πως είναι λίγο υπερβολικό?
  Ελπίζω να σας προβλημάτισα λίγο.

  Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 • Σύνδεσμος σχολίου τσε και βαρα Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2012 22:36 δημοσιεύθηκε από τσε και βαρα

  φωστήρα Γιώργη Παπουτσακη
  η αστυφύλακες μέχρι εχθές στα 31 χρόνια υπηρεσίας έπερναν τα 2/3 του Α/δ δηλαδή κάπου 1200 ευρώ βασικό αλλα όλοι η αξιωματικοί επαίρναν του Αρχηγού παρά κάτι δηλαδή 2200 και 60% χρονοεπίδομα δηλαδή ο βητάς με 31 χρ. 1920 ευρώ αλλά 31 χρόνια στο πεζοδρόμιο με κρύο και ζέστη με ώρες πέραν του ωραρίου με επεισόδια με προστριβές με πειθαρχικούς ελέγχους και ποινές δηλαδή όλα τα ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά
  αλλά οι χαμηλόβαθμοι έφευγαν και φεύγουν με 25 χρόνια απο αγανάκτηση από το κατεστημένο των αξιωματικών μόνο τα τσιράκια σας μένουν και η ρουφιάνοι σας
  ο αξιωματικός 2200 και 1320 3500 η μεγάλη πλειοψηφία χωρίς ένσημο πεζοδρομίου κάτι ελάχιστα υ/β υ/α και μετά γραφείο και χωρίς άγχος πειθαρχικά ποινές κλπ΄αλήθεια πόσοι αξιωματικοί θα δουλέψουν Χριστούγεννα πρωτοχρονιά
  όσο για τα μερίσματα το ποιοι πέρναν τσάμπα μερίσματα και οδήγησαν το μτσ σε οικονομικοί κατάρρευση
  μα έχει γεμίση στρατηγούς το μτσ

 • Σύνδεσμος σχολίου Πολιτικός Υπάλληλος του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 23:49 δημοσιεύθηκε από Πολιτικός Υπάλληλος του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ

  Κάποιοι που ΄΄γέμισαν΄΄ με αστέρια και παράσημα τη στολή τους (χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία εφόσον ούτε μια βάρδια στο πεζοδρόμιο δεν έκαναν) Φάγαν…φάγαν…φάγαν …και ακόμα τρώνε κάποιοι…από αυτούς…
  Αλίμονο στον κακόμοιρο τον αστυφύλακα!!!

  Υ.Γ Έχουν δει πολλά τα ματάκια μου όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ στο Υπουργείο ως πολιτικός υπάλληλος!!! ένα μόνο σας λέω...στην αστυνομία μόνο οι αστυφύλακες δουλεύουν και οι πολιτικοί υπάλληλοι ενώ οι αξιωματικοί παίρνουν αστέρια, παράσημα και λεφτά!!!

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιωργης Παπουτσακης Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 23:07 δημοσιεύθηκε από Γιωργης Παπουτσακης

  Πολυ θα ηθελα οι φωστηρες της ΠΟΑΣΥ να μας πουν με τι συνταξη βγαινουν οι Αστυφυλακες η οι Αρχιφυλακες,βγαινουν ναι η οχι οι μεν πρωτοι στα 33 η με οριο ηλικιας με συνταξη Δ/ντου οι δε δευτεροι με τα 2/3 του Ταξιαρχου?και καλα κανουν ενω οσο αφορα τα μερισματα απο ΜΤΣ οι Αστυφ παιρνουν αυνταγματαρχη οι αν/μοι υποστρατηγου και παει λεγοντας,Συναδελφοι πρεπει να δουμε πως θα μπορεσουμε να βελτιωσουμε την δεινη οικονομικη θεση που μας εχουν φερει οι κυβερνωντες και οχι να τρωγομαστε μεταξυ μας

 • Σύνδεσμος σχολίου maxim Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 14:29 δημοσιεύθηκε από maxim

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ,ΠΗΡΑΝ,ΠΗΡΑΝ.....ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΛΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΩΦΕΥΟΥΝ?

  Τυχαίο άρθρο :