Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ "ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ" - Εφαρμογή στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ
Παρασκευή, 30 Αύγουστος 2013 09:37

"ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ" - Εφαρμογή στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Στη σελίδα του σωματειου των φρουρών, αναρτήθηκε προαναγγελία μελέτης αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της αργίας για τους ένστολους και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα φτάνει μέχρι την απόταξη;

Διαβάστε τί

διατείονται οι φρουροί.

"Μεταξύ των νομοθετημάτων που επηρέασαν σημαντικά την περαιτέρω παραμονή των ενστόλων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι και ο νόμος 4093/2012, στις ρυθμίσεις του οποίου περιλαμβάνεται η διαδικασία λήψης σε βάρος και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας του διοικητικού μέτρου της Αργίας.

Μετά την έναρξη εφαρμογής του νόμου 4093/2012 από 12-11-2012 και κυρίως μετά την έκδοση αποφάσεων από το αρμόδιο όργανο της Διοίκησης για τη θέση αστυνομικών (που ενεπλάκησαν σε σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές υποθέσεις) στην κατάσταση της Αργίας, δημιουργήθηκαν εύλογα ερωτήματα σε όλο το προσωπικό.

1. Τι σημαίνει, Αυτοδίκαιη και τι Δυνητική Αργία;

2. Με αφορά ως ένστολο και πώς;

3. Από πότε και σε ποιες περιπτώσεις τίθεται σε Αργία (του ν. 4093/2012) το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας;

4. Ποια διαφορά έχει από τη Διαθεσιμότητα, που προβλέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο του Αστυνομικού Προσωπικού;

5. Δεν ισχύει πλέον το Πειθαρχικό Δίκαιο του Αστυνομικού Προσωπικού;

6. Πόσα χρήματα εισπράττουν όσοι τίθενται σε Αργία;

Οι λόγοι αυτοί, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο υγιείς συνδικαλισμός οφείλει εξ αντικειμένου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μεταξύ άλλων και για την ενημέρωση και την αναβάθμιση των γνώσεων των μελών του, μας οδήγησαν στη λήψη της απόφασης αυτής, που τη θεωρούμε απολύτως χρήσιμη για την ενημέρωση των μελών μας και όχι μόνο, αφού όμοια ενημέρωση μπορούν να έχουν και τα μέλη όλων των λοιπών συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών.

Αποταθήκαμε σε ειδικούς, οι οποίοι ύστερα από μακρόχρονη είναι η αλήθεια συνεργασία και μελέτη του νομικού πλαισίου, μας παραθέτουν στη συνέχεια όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις σχετικές νομικές έννοιες, που με καταιγιστικό ρυθμό τελευταία εισβάλουν στη ζωή μας.

Σε συνέχεια της προσπάθειας του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για ενημέρωση και θωράκιση όλου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, τη Δευτέρα 02-Σεπτεμβρίου-2013 θα σας παρουσιάσουμε εργασία – μελέτη, η οποία ξεκαθαρίζει και αποσαφηνίζει κάθε απορία που προκύπτει από την εφαρμογή του νόμου 4093/2012 από 12-11-2012 (Αυτοδίκαιη – δυνητική αργία) παραμερίζοντας κάθε αποσπασματική και πρόχειρη αναφορά στο σημαντικό αυτό θέμα."

sefeaa.gr

.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.


Συμπληρώστε το παζλ 3 κομματιών αντί να γράφετε δυσνόητες λέξεις Captcha

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΡΧ Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2013 01:06 δημοσιεύθηκε από ΑΡΧ

  Μπραβο στους συναδελφους για τη κινηση που εκαναν. Μαυρο σκοταδι υπαρχει και φανό δε κρατεί κανείς! Αντε να ξεστραβωνονται και ταλλα σωματεια μας

  Τυχαίο άρθρο :

  • Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στο «Ποντίκι»: «Εμείς χτυπήσαμε τον Γερμανό πρέσβη»
   Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στο «Ποντίκι»: «Εμείς χτυπήσαμε τον Γερμανό πρέσβη»

   Με προκήρυξή της στο «Ποντίκι» η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναλαμβάνει την επίθεση στην οικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της οργάνωσης, το οποίο θα δημοσιευτεί και στην έντυπη έκδοση του «Ποντικιού» την Πέμπτη.
    
    Σημειωτέον ότι οι τίτλοι, οι μεσότιτλοι και τα «μότο» (τα οποία είναι είτε περιγραφικά είτε φράσεις των συντακτών της προκήρυξης) μπήκαν από το «Ποντίκι», ώστε το τεράστιο σε έκταση κείμενο (πάνω από

   Συντάχθηκε στις Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 15:17 σε ΕΛΛΑΔΑ Διαβάστε περισσότερα...