Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Αναφορά για άρνηση αποκατάστασης αστυνομικού προσωπικού
Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 09:20

Αναφορά για άρνηση αποκατάστασης αστυνομικού προσωπικού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

"ΑΝΑΦΟΡΑ

Παρακαλώ όπως να μου γνωρίσετε για ποιο λόγο δεν αποκαταστάθηκε η αδικία της απογραφής, όπου εμείς οι εξερχόμενοι από τη Σχολή Αστυφυλάκων με το Σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων αναγκαστήκαμε από τα γραφεία προσωπικού να θέσουμε εαυτούς μας στην

κατηγορία ΔΕ και όχι στην ΤΕ.

Για του λόγου του αληθές παραθέτω απόσπασμα από σημερινή αναζήτηση της 21/11/2012 για την προσωπική μου απογραφή:
'Αρ. Μητρώου Μισθοδοσίας ή Υπαλλήλου Ημ/νία Πρόσληψης Κατηγορία Εκπαίδευσης
257... 24 Οκτ 1997 ΔΕ
Κλάδος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ειδικότητα
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ -ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Βαθμός Θέση Ευθύνης
ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ

Έχει ψηφιστεί νόμος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και δη ο Ν. 4058/2012, όπου στο άρθρο 25 παράγραφος 4 αναφέρει:

Στη σελίδα 1703 του Νόμου 4058
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 63 - 22.03.2012 στις 22.03.2012
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕµΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. στο άρθρο 25 Στην παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 1481/1984 (Α΄152)
προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως ακολούθως:
«Η παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων και το Τµήµα Επαγγελµατικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόµων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιµόρφωσης της Ελληνικής Αστυνοµίας ανήκουν στην ανώτερη βαθµίδα της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης.»
Στο άρθρο 44 του παρόντος ορίζεται η έναρξη ισχύος από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου η 22α Μαρτίου 2012 και υπογράφηκε, θεωρήθηκε και τέθηκε επ' αυτού η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους από τους αρμόδιους Υπουργούς και τους καθ' 'υλην αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Υπουργό Παιδείας, δια βίου και μάθησης και θρησκευμάτων.
Αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα και οι νόμοι από τους φρουρούς του Συντάγματος, τότε τί άλλο απομένει;
Τέλος απαντήστε μου για ποιο λόγο δεν τηρείται η νομιμότητα; Ο Νόμος δεν είναι ίδιος για όλους μας;
Παρακαλώ και σας εξουσιοδοτώ για όλες τις ενέργειες για την αποκατάσταση.

Μακρυχώρι, 21 - 11 - 2012
Με τιμή και προβληματισμό
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Υπαρχιφύλακας {Π.Σ.}

.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 07:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.


Συμπληρώστε το παζλ 3 κομματιών αντί να γράφετε δυσνόητες λέξεις Captcha

12 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Αστυφύλακας Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 20:53 δημοσιεύθηκε από Αστυφύλακας

  Φίλε Doktora, καταλαβαίνω το άγχος σου όταν οργανωνόνται και αφυπνίζονται οι Αστυφύλακες Π.Σ., καταλαβαίνω την ανάγκη της εξίσωσης προς τα κάτω για το συμφέρον σου. Φοβάσαι μην μείνεις στο πάτο της τροφικής αλυσίδας. Γιατί αυτό πιστεύεις ότι θα γίνεις άμα δικαιωθούμε με το νέο βαθμολόγιο. Όμως αρχιφύλακες με εξετάσεις δε γίνονται οι πρώην σ/φ, ε.φ., μπς αρχιφύλακες; Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα. Παρ'όλ'άυτά αυτοί δε δίνουν τις ίδιες εξετάσεις με μένα και κάθονται στα ίδια θρανία με μένα όταν μπαίνουν στο παρωδία "σεμινάριο" αρχιφυλάκων; Κάποτε η σχολή αρχιφυλάκων δεν είχε εξάμηνη φοίτηση; Δόκιμοι αρχιφύλακες δε λέγονταν με ένα γαλόνι; Για να γίνουν ανακριτικοί υπάλληλοι, σωστά; Εμείς όμως που είμαστε ήδη ανακριτικοί υπάλληλοι καθόμαστε στα ίδια έδρανα με τους φίλους σου και τοποθετούμαστε εκ νέου. Και οι άλλοι μη ανακαριτικοί δε κάνουν ούτε μήνα φοίτησης και ας μη πήγαν στην σύγχρονη σχολή αστυφυλάκων.
  Γιατί όλα αυτά; Είναι δίκαια κατ' εσένα; 2,5 χρόνια εκπαίδευσης δε γίνεται να εξισωθούν με 3 και 6 μήνες εκπαίδευσης. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Ισοπέδωση για το συμφέρον σου; Ποιος ζηλεύει εδώ; Όλοι οι μη ανακριτικοί πρέπει να δίνουν εξετάσεις για να μας φτάνουν. Όχι για να μας υπερπηδούν. Αλλιώς να γίνουμε όλοι ειδικοί φρουροί να τελειώνουμε. Πιο καλά θα είμαστε και χωρίς ανακριτικές σκωτούρες. Μετά το μπλάνγκο η μεγαλύτερη εφεύρεση της αστυνομίας ήταν ο ανακριτικός αστυφύλακας, φτηνός με υποχρεώσεις βαθμοφόρου χωρίς όμως να είναι βαθμοφόρος.

  Και για το υφάκι σου:
  Μας λες χλευαστικά δόκτορες χωρίς όμως να διεκδικούμε τίποτα παραπάνω από το νόμιμο (και ηθικό). Επιπλέον υποτιμάς και το επίπεδο σχολής αστυφυλάκων που είναι μια μικρή κοινωνία των ελληνικών σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα καλά τους και τα κακά τους επειδή δεν έχεις από που να πιαστείς. Προσπαθείς να μειώσεις και να λασπολογήσεις με τάχα μου φασίζουσες, τσάτσικες (έλεος) και κομπλεξικές νοοτροπίες. Αυτά είναι τα επιχειρήματά σου. Και κάνεις και μαθήματα "ανωτερώτητας" από πάνω. Άσε μας ρε φιλαράκι, τράβα γωνία να δεις αν έρχομαι...

 • Σύνδεσμος σχολίου ΠΕΤΡΟΣ (Πετράν) Κυριακή, 25 Νοέμβριος 2012 01:24 δημοσιεύθηκε από ΠΕΤΡΟΣ (Πετράν)

  Για να ονομαστεί ανωτάτης εκπαίδευσης η σχολή αστυφυλακών σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 εξάμηνα φοίτησης και όχι 5 όπως έχει τώρα.
  Το 2008 είχε γίνει προσπάθεια να αυξηθούν τα εξάμηνα φοίτησης από 5 σε 6, (προσθέτοντας 1 ακόμα εξάμηνο φοίτησης) αλλά υπήρξε μεγάλη αντίδραση από υψηλόβαθμους αξιωματικούς που έλεγαν ΄΄ε…σταθείτε τι θα την κάνουμε την σχολή αστυφυλάκων! Σχολή αξιωματικών;΄΄
  Όσο αφορά όμως τον χαρακτηρισμό των πτυχίων σε ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ δεν τηρείτε στο δημόσιο τομέα ευλαβικά το εάν είναι κάποιος ανωτέρας ή ανωτάτης ή μέσης ή κατώτερης σχολής.
  Εάν θα δείτε, υπάρχουν υπουργεία που τους πτυχιούχους των ανωτέρων σχολών τους έχουν κατατάξει στην ΠΕ κατηγορία, ενώ άλλα υπουργεία τους ίδιους ακριβώς πτυχιούχους τους κατέταξαν στην ΤΕ κατηγορία.
  Επίσης του πτυχιούχους των ΤΕΙ άλλα υπουργεία τους έχουν κατατάξει στην ΤΕ κατηγορία και άλλα στην ΠΕ.
  Υπάρχουν επίσης μερικά υπουργεία που τους πτυχιούχους των μέσων σχολών (οι οποίες είναι ισότιμες με τα λύκεια) τους έχουν κατατάξει στην ΠΕ κατηγορία και μερικά υπουργεία στην ΤΕ κατηγορία.
  Άρα όλα είναι σχετικά! δηλαδή καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο.
  Τα άλλα όλα είναι λόγια της πλώρης…
  Συζήτηση να γίνεται…

 • Σύνδεσμος σχολίου Νikos Σάββατο, 24 Νοέμβριος 2012 11:21 δημοσιεύθηκε από Νikos

  Ρε dr Αστυφυλακας τι στο καλο προσπαθεις να αποδειξεις ?
  Επειδη δεν εισαι εκ των πανελλαδικων η μπηκες με κανα τενεκε τυρι θες να μας πεις οτι οσοι δωσαμε εξετασεις , βγαλαμε μια μεση βαθμολογια που θα μας επετρεπε να παμε και σε διαφορετικες σχολες οπως ΑΕΙ/ΤΕΙ , το οτι απο το 2009 η σχολη εγινε 1 ετος μεσα για λογους -καθαρα- αριθμων , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικουμε αυτα που ειναι δικαια ?Δηλαδη τι θες εσυ ?
  Να γινεται ο ΕΦ Στρατηγος και ο Αστυφυλακας των πανελλαδικων μουτσος ?Τι ακριβως θα ηθελες ?Να ειμαστε οι τελευταιοι σε ολα ?Θες μηπως να κλεισουνε οι σχολες και να καταργηθουνε οι πανελλαδικες κυριε κομπλεξικε ?
  Δεν εισαι εσυ αυτος που θα καθορισει ορισμενα πραγματα ενταξει ?Υπηρχαν χρονιες (πχ 2007 προς 2008) που εφαρμοστηκαν αυστηρες πρακτικες στις εσωτερικες εξετασεις και μεινανε στο ιδιο ετος σπουδων περιπου 100 δοκιμοι τοτε αστυφυλακες.ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ για παραδειγμα ?Η πας και λες οτι ανοησια σου κατεβει στο κεφαλι ?
  Το οτι το εκπαιδευτικο συστημα εντος σχολης δεν ειναι το καλυτερο δυνατο , ειναι γνωστο.Πως αλλωστε να ειναι πλεον με 1 ετος ?Ομως οταν η σχολη ηταν 2 ετη εντος , κατι μαθαμε κατι καναμε.Εκτος εαν θεωρεις εσυ οτι τα σημερινα ΑΕΙ / ΤΕΙ εχουνε τοοοοοοσο πιο υψηλο επιπεδο και μοιαζουνε στο Χαρβαρντ.Ημαρτον ρε αδερφε , τοσο κομπλεξ δηλαδη....
  Επειδη εσυ απετυχες στις πανελλαδικες τωρα μας κραζεις...
  Φυσικα και η σχολες Αστυφυλακων πρεπει να θεωρηθουνε ανωτερες σχολες , οπως συμβαινει με ολες τις στρατιωτικες σχολες υπαξιωματικων , οπως ακριβως γιατι πρεπει να περασεις απο πανελλαδικες που ειναι ο de-facto τροπος εισαγωγης στην τριτοβαθμια εκπαιδευση , οπως ειναι το οτι δινεις ανα 6μηνο εξετασεις και πτυχιακες και παει λεγοντας.
  Μην λοιπον γινεσαι παρπανω γελοιος απο οτι τωρα.
  Σταματα να λειτουργεις υπογεια και κακοβουλα.

 • Σύνδεσμος σχολίου Dr Αστυφύλακας Σάββατο, 24 Νοέμβριος 2012 00:53 δημοσιεύθηκε από Dr Αστυφύλακας

  Οι άλλες στρατιωτικές σχολές δεν κάνουν 4 εξάμηνα-παροδία! Μιλάω για το ηθικό και όχι για το νόμιμο. Ειδικά το 5ο εξάμηνο που αναφέρεις είναι μεγάλη ντροπή. Στην ουσία φοιτάτε 1 εξάμηνο καθαρό επιμόρφωσης στα θρανία(στο ΙΕΚ φοιτούν περισσότερα!). Τρανό παράδειγμα: H ύλη για την σχολή Υπαξιωματικών που έχετε είναι στην ουσία η ύλη που υποτίθεται έχετε διδαχθεί και έχετε δώσει επιτυχείς εξετάσεις στην ''Υπερδιετούς'' σας σχολή, μόλις όμως έρχεται η στιγμή να δώσετε εξετάσεις για να περάσετε ύστερα από πολλή διάβασμα... πιάνετε όλοι πάτο!Ούτε λόγος για τα ανακριτικά σας καθήκοντα σαν αξιωματικοί υπηρεσίας!!!!!!!!!!Μέχρι και οι ειδικοί φρουροί με 1 μήνα σχολή και ένα χρόνο προϋπηρεσία (αν δεν κάνω λάθος) έχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στην αρχιφυλάκων.

  ΥΓ. Απαλλαχτείτε κάποιοι από εδώ μέσα από την "φασίζουσα" "τσάτσικη" "κομπλεξική και βουτηγμένη στην λάσπη συμπεριφορά σας μέσα σον κόλπο σας, αποδράστε απο τον ψυχαναγκασμό σας οτι δήθεν "εσείς είστε και κανείς άλλος" και όταν αναφέρεστε για μαθήματα γκεμπελισμού να κοιτάτε στον καθρέφτη σας.
  ΥΓ.2Δεν είμαι ειδικός φρουρός!Χωρίς να έχω κάτι με τους συνΑΔΕΛΦΟΥΣ κύριοι Δόκτορες

 • Σύνδεσμος σχολίου χχχ Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012 15:51 δημοσιεύθηκε από χχχ

  οι Ε.Φ καλα θα κανουν να αρχισουν να ψαχνουν για καμια δουλεια και ας σταματησουν να ασχολουνται με τετοια θεματα γιατι δεν τους βλεπω να μενουν για πολυ ακομα στο σωμα, μετα τις μειωσεις ερχονται και οι απολυσεις...........

 • Σύνδεσμος σχολίου Αστυφύλακας Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012 12:40 δημοσιεύθηκε από Αστυφύλακας

  Φίλε Doktora, για κούνα λίγο το κεφάλι σου. Αυτό που λες θα ήταν βάσιμο αν η σχολή Αστυφυλάκων γινόταν ανωτάτη. Έγινε όμως ΑΝΩΤΕΡΑ (πιο κάτω από την ανωτάτη).
  Το μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων εισάγει τους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας στην ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αλλιώς θα βάζανε και τα ΙΕΚ που είναι μεταδευτεροβάθμια.
  Η τριτοβάθμια εκπαίδευση περιλαμβάνει την ανωτέρα και τη ανωτάτη βαθμίδα.
  Στην ανωτάτη ανήκουν τα πανεπιστήμια-πολυτεχνεία και τα ΤΕΙ-ΑΣΠΑΙΤΕ.
  Στην ανωτέρα ανήκουν οι παρακάτω:
  Α) Tων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (AEN) ειδικότητας πλοιάρχου
  Β) Tων Ανωτέρων Σχολών Δοκίμων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού
  Γ) Των πρώην Ανωτέρων Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού
  Δ) Των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και Κρήτης
  Ε)Εκκλησιαστικές ακαδημίες.
  Ε) Πτυχιούχοι της Σχολής Αστυφυλάκων
  ΣΤ) Υπαξιωματικοί Σρατού Ξηράς, Αεροπορίας, Ναυτικού.

  Διεκδικούμε ό,τι παίρνουν οι υπαξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων που κατά πλάσμα δικαίου φοιτήσαμε ίδιες σχολές με αυτούς αν όχι ανώτερες. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Διετούς κύκλου σπουδών αυτοί (4 εξάμηνα), υπερδιετούς κύκλου σπουδών εμείς (5 εξάμηνα- 4 εξετάσεις και πτυχιακές, συνεπώς 2,5 χρόνια, απλώς οι έξυπνοι του υπουργείου παρέτειναν την πρακτική 1 χρόνο και κρατήσαν την ίδια ύλη σε ένα έτος).
  Δεν υπάρχει απαίτηση τριών ετών και πάνω στις ανωτέρες σχολές, παρά μόνο στις ανώτατες. Τους γκεμπελισμούς σου αλλού.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 23:57 δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ

  ΠΕΣ'ΤΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕ....ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ .....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ''ΚΕΡΔΙΖΕΙ'' ΠΛΕΟΝ ΕΝΑΣ Π.Σ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ Κ ΑΓΧΟΣ ΤΠΤ ΑΛΛΟ..ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ-ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ ΠΛΕΟΝ ΝΕΟΙ ΒΗΤΑΔΕΣ...ΑΚΟΜΑ Κ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ...ΕΛΕΟΣ

 • Σύνδεσμος σχολίου Αρχ/κας Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 23:54 δημοσιεύθηκε από Αρχ/κας

  Κανεις λάθος δόκτωρ.απο πού προκύπτει το ένα εξάμηνο;
  Το ενα εξαμηνο αφορά αυτούς που μπήκαν με το σύστημα φας-πιεις...
  Αν εσυ δεν θεωρείς οτι δεν πρέπει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και τα δίκαια,λυπάμαι.

 • Σύνδεσμος σχολίου aksupasfaleia Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 23:38 δημοσιεύθηκε από aksupasfaleia

  Doktor gia na se apoluhsoun omws arkoun 5 sfragides k mia hmera...mhpws ta eidikofrouria na anhsuxoun???lew mhpws???

 • Σύνδεσμος σχολίου Δόκτωρ Αστυφύλαξ Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 21:07 δημοσιεύθηκε από Δόκτωρ Αστυφύλαξ

  Για να αποκτήσει ένας απλός πολίτης τίτλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χρειάζεται 8-10 εξάμηνα πραγματικής φοίτησης σε ανάλογη σχολή για να τον αποκτήσει όμως ένας αστυνομικός χρειάζονται μόλις 1(πραγματικό)! Μήπως να παίρνετε και τον τίτλο του Δόκτωρ;Για σκεφτείτε το...

 • Σύνδεσμος σχολίου Αρχ/κας ΜΑΤ Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 16:03 δημοσιεύθηκε από Αρχ/κας ΜΑΤ

  μπράβο συναδελφε.Η καραμέλα του διαχωρισμού δεν μασιέται πλέον...φυσικά και δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 • Σύνδεσμος σχολίου οθρε Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 11:18 δημοσιεύθηκε από οθρε

  για να μπορει να σε βαλει σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι ΔΕ

  Τυχαίο άρθρο :

  • Κίνημα «Save Babis»...
   Κίνημα «Save Babis»...

   Το κίνημα «Save Babis» είναι η απάντηση των κατοίκων του Λουτρακίου στην απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να θέσει σε διαθεσιμότητα τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Χαράλαμπο Τετράδη, αμέσως μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής για την

   Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2013 08:01 σε ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε περισσότερα...