ΝΕΑ
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είπε στους αστυνομικούς, το Κράτος είστε εσείς...

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είπε στους αστυνομικούς, το Κράτος είστε εσείς...

Το 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κέρδισε με μαρς τις εκλογές φέρνοντας στην Ελλάδα την αλλαγή στη κυβέρνηση και στην ελπίδα, η πρώτη απόφαση ... νομιμοφροσύνης στην καθεστηκυία τάξη αλλά και για να κατευνάσει τις

More...
Ποιος θυμάται τα αντικάλαντα της Αυγής; ”Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις, θα σε κάψω μια βραδιά, κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά”

Ποιος θυμάται τα αντικάλαντα της Αυγής; ”Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις, θα σε κάψω μια βραδιά, κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά”

Ως αντίβαρο των προηγούμενων αναμνήσεων, είπαμε να θιυμηθούμε τα “αντικάλαντα” της “Αυγής” το 2009 με κεντρικό στίχο, ”Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις, θα σε κάψω μια βραδιά, κι

More...
Ποιοι θα είναι οι νέοι ισχυροί άνδρες στην ΕΛ.ΑΣ, Η ελπίδα, ο αδιάφορος και η ... λεπίδα

Ποιοι θα είναι οι νέοι ισχυροί άνδρες στην ΕΛ.ΑΣ, Η ελπίδα, ο αδιάφορος και η ... λεπίδα

Νέα εποχή στην χώρα και στα Σώματα Ασφαλείας, που πλέον εισήλθαν στον αστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και σε κάθε νέα εποχή, υπάρχει η ανατολή νέων ιδεών και προσώπων που καλούνται να εκπληρώσουν το ρόλο της αποστολής που ανατέθηκε από

More...
"Απειλές για μεταθέσεις στον Έβρο αστυνομικών των ΜΑΤ"

"Απειλές για μεταθέσεις στον Έβρο αστυνομικών των ΜΑΤ"

Το αναδημοσιεύουμε, χωρίς όμως και να πιστεύουμε στο περιεχόμενο της καταγγελίας. Όχι ότι την αμφισβητούμε, αλλά αν δίνουμε βάση και βάρος σε οτιδήποτε λέει ο οποιοσδήποτε τότε... Σωστή σε κάθε περίπτωση η παραίνεση του κ. Πεχλιβανάκη. "Σήμερα όλοι

More...
Ποιοι και για ποιο λόγο πήραν τα διαβατήρια των αστυνομικών;

Ποιοι και για ποιο λόγο πήραν τα διαβατήρια των αστυνομικών;

Το κείμενο ενός συνεπούς αναγνώστη αστυνομικού που ακολουθεί, μας "κοινοποιήθηκε" στη σελίδα του bloko.gr στο facebook στις 23 του μήνα, πλην όμως, εξαιτίας των γεγονότων αστυνομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, το είδαμε με καθυστέρηση λίγων ημερών. Κάλλιο

More...
"O αστυνομικός ως πολιτικό ον", Κείμενο αστυνομικού

"O αστυνομικός ως πολιτικό ον", Κείμενο αστυνομικού

Το κείμενο του Βασίλη Πολυχρονίδη που ακολουθεί, από τη σελίδα της Ενωμένης Θεσσαλονίκης στο facebook. "Είναι κοινά αποδεκτό πως όλοι οι αστυνομικοί έχουμε δικαίωμα ψήφου και πρεσβεύουμε κάποιες απόψεις για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.Ως συνδικαλιστές όμως,το

More...
Το ΜΑΤ ψήφισαν μονοκούκι Χρήστο Κονταρίδη

Το ΜΑΤ ψήφισαν μονοκούκι Χρήστο Κονταρίδη

Το γράψαμε από χθες, και κάποιοι φιλύποπτοπι, καχύποπτοι και ύποπτοι, έσπευσαν να ασκήσουν κριτική. Τα ΜΑΤ αυτή τη φορά έστρεψαν την πλάτη στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Στα τμήματα της Καισαριανής που ψήφισαν το 1012 στις εθνικές εκλογές, το χαμαιτυπείο του γκρουπούσκουλου,…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 17:20

Η δημοσιογραφική αβελτηρία και οι "προστάτες"... του Γιοβανίδη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Η ... "εφημερίδα" zougla.gr επανέρχεται στο θέμα Γιοβανίδη και δια του αρμόδιου άγνωστου συντάκτη της υποπίπτει σε δύο ολισθήματα. Πρώτον δεοντολογικό και δεύτερον ... αβελτηριακό.

Το πρώτο σχετίζεται με το γεγονός ότι παρακάμπτει το γεγονός ότι

ο κ. Γιοβανλιδης δεν ήταν στα δικαστήρια την ώρα της απολογίας Ρέστη. Συνεπώς η πρώτη ύλη πάνω στην οποία στήριξε το ρεπορτάζ της είναι ανακριβής και ανακόλουθη. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν σταθήκαμε στον σκοπό και στην επιδίωξη του συντάκτη του. Ουδόλως μας απασχολεί.

Εμείς στεκόμαστε και κριτικάρουμ την απόφαση της ηγεσίας της αστυνομίας την οποία καλεσαμε να μας πεί πότε θεωρεί ότι είχε δίκιο. Όταν τον απομάκρυνε δις στο παρελθόν από την ασφάλεια της Νίκαιας, ή κάθε φορά που τον επανέφερε κάτω από ύποπτες συνθήκες και περιστάσεις. Στην πρώτη περίπτωση το έκαναν γιατί ήταν διεφθαρμένος κι αν ναι στη δεύτερη για ποιο λόγο τον επανέφεραν; Υπέκυψαν σε πιέσεις; Τότε είναι διπλά εκτεθειμένοι και μην μας πουν για διοικητικές αποφάσεις γιατί αυτά δεν τα "χαύτουν" ούτε οι πρωτοετείς της σχολής αστυφυλάκων.

Δεύτερον, σε ότι αφορά στο θέμα της αβελτηρίας του συντάκτη του "ρεπορτάζ" της zougla.gr ο οποίος μας προσάπτει προστασία του Γιοβανίδη. Αν δεν γνωρίζει τον παραπέμπουμε στις επίσημες πηγές της αστυνομίας ώστε να ενημερωθεί ότι οι αδιάφθοροι κάνουν τρεις έρευνες για τον Γιοβανίδη με υλικό έρευνας και ενδείξεων του bloko.gr. Κι εμείς περιμένουμε το αποτέλεσμα των ερευνών, ενώ ήδη αναγνώστες μας, άρχισαν να μας στέλνουν επώνυμα νέα στοιχεία τα οποία πρόκειται κι αυτά να καταλήξουν στους ίδιους αποδέκτες.

Τα περί προστασίας λοιπόν κ.ά. συναφή μακριά από εμάς. Αν επίσης θέλουν ν' ανοίξουμε το φάκελο της ληστείας του τζιπ του κ. Τριανταφυλλόπουλου, μπορούμε να το κάνουμε. Για το αν ήταν ή όχι αστυνομικός αυτός που συνόδευε τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, ας ρωτήσουν τον ίδιο. Το αν ήταν της προσωπικής του ασφάλειας αυτό ίσως να διαφέρει. Επίσης για το πως βρέθηκε εκεί ο κ. Τριανταφυλλόπουλος κι αυτό μπορούμε να το ξαναδούμε.

Το bloko.gr επεδή δεν ξέρει όμως κι αρνείται να συμμετέχει σε παιχνιδιά εντυπώσεων με ακριτομύθιες, υπονοούμενα και ζοφερά ή δημοσιογραφικά ερεβώδη, σταματά εδώ. Ούτως ή άλλως ο κύκλος είνα φαύλος. Εμάς αυτό που μας απασχολεί, είναι η απόφαση της διοίκησης. Πότε ήταν σωστή και πότε λάθος και ποιοι λόγοι υπαγόρευσαν την αναίρεση τους.

 

Διαβάστε το τελευταίο "ρεπορτάζ" της εφημερίδας zougla.gr με τίτλο "Τον έβαλαν στο ψυγείο..."

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από το δημοσίευμα του zougla.gr για την απρεπή συμπεριφορά αξιωματικού της αστυνομίας, σχετικά με τη δικαστική απόφαση που αφορούσε τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, και η ΕΛ.ΑΣ. με γρήγορα αντανακλαστικά μετέθεσε τον αστυνομικό και ταυτόχρονα διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό.

Πρόκειται για αποκάλυψη της εφημερίδας μας που αφορούσε την περίεργη αντίδραση του αστυνόμου, διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας, Δημήτρη Γιοβανίδη στο άκουσμα της απόφασης των εισαγγελικών λειτουργών για προφυλάκιση του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη.Υπενθυμίζεται ότι ο επί 20 χρόνια -κατά δήλωσή του- φίλος της εφοπλιστικής οικογένειας εξοργίστηκε με την εξέλιξη της υπόθεσης και προέβη σε αντιδράσεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του. Γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα περί του αν η σχέση του με τον επιχειρηματία ήταν απλώς φιλική.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη δημοσιοποίηση που έλαβε το γεγονός, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την απομάκρυνση του κ. Γιοβανίδη από το Τμήμα Νικαίας, μεταθέτοντάς τον σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών στην Αμυγδαλέζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρό το εν λόγω περιστατικό, κατά το οποίο μάρτυρες άκουσαν τον αστυνομικό να βρίζει και τον είδαν να εκσφενδονίζει μπουκάλια. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου να τεθεί και σε διαθεσιμότητα.

Οι ανοιχτές υποθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απασχολεί πρώτη φορά ο συγκεκριμένος αστυνομικός την υπηρεσία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν υποθέσεις για διάφορα παραπτώματα.

Παλαιότερα, για παράδειγμα, είχε διαταχθεί η απόσπασή του στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, όμως εκείνος προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο και πέτυχε την αναστολή της απόφασης.

Το περίεργο είναι ότι ο δικαστής που ικανοποίησε τότε το αίτημά του «έτυχε» να είναι ο ίδιος που σε ανάλογη προηγούμενη υπόθεση είχε δικαιώσει τον εν λόγω αστυνομικό.

Η δημοσιογραφική «προστασία»

Την άποψη της αστυνομίας, ωστόσο, ότι η περίπτωση Γιοβανίδη χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, φαίνεται πως δεν την υιοθετούν κάποιοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ. Αντιθέτως, λειτουργώντας ως αυτόκλητοι συνήγοροι υπεράσπισης, βλέπουν πίσω από τα ρεπορτάζ του zougla.gr συνωμοσίες και… φαντάσματα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει -μέσω του site που διατηρεί- το δημοσίευμα του zougla.gr «ύποπτο», ενώ παράλληλα προδικάζει το πόρισμα της ΕΔΕ, θεωρώντας δεδομένο ότι το περιστατικό -το οποίο συνέβη ενώπιον δεκάδων ανθρώπων- ουδέποτε έλαβε χώρα!Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δημοσιογράφος, πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε «βαφτίσει» προσωπικό αστυνομικό τον φίλο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που επέβαινε στο Ι.Χ. του δημοσιογράφου όταν εκείνος έπεσε σε ενέδρα ληστών.

.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση