Ticker

6/recent/ticker-posts

Υπομνήματα με αιτήματα και προτάσεις







ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κάνοντας ειδική αναφορά στην έλλειψη δύναμης που θα γίνει ακόμη πιο έντονη λόγω συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού αστυνομικών, αξιωματικοί και υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ. έθεσαν τα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στη Δυτική Αχαΐα. Μάλιστα, του παρέδωσαν και υπομνήματα με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.
Η δύναμη σε αρκετές Διευθύνσεις υπολείπεται σημαντικά της οργανικής

Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρέδωσε υπόμνημα με τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της περιοχής, θέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας του αστυνομικού προσωπικού. Μεταξύ των ζητημάτων που αναδείχθηκαν: Η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Αστυνομικού Μεγάρου Αιτωλίας, το οποίο παραμένει ημιτελές και αδυνατεί να καλύψει τις διοικητικές και λειτουργικές ανάγκες των τοπικών υπηρεσιών. Η διαπίστωση ότι η παρούσα δύναμη σε αρκετές Διευθύνσεις υπολείπεται σημαντικά της οργανικής, με αποτέλεσμα η κάλυψη των αναγκών να καθίσταται ιδιαίτερα απαιτητική, ιδίως σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Η ανάγκη ισόρροπης διαχείρισης των μετακινήσεων και αποσπάσεων αστυνομικού προσωπικού, ώστε να μην δημιουργούνται επιχειρησιακά κενά σε ευαίσθητες περιοχές.



Η Ένωση είχε επίσης υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με τη στελέχωση του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Ηλείας, ζητώντας η ενίσχυση να πραγματοποιηθεί με προσωπικό εκτός Περιφέρειας, με σκοπό να διαφυλαχθεί η επιχειρησιακή ικανότητα των υπαρχουσών δομών. Η πρόταση αυτή στηρίχθηκε κοινοβουλευτικά από τον Βουλευτή Ηλείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διατυπώθηκε θετική ανταπόκριση από πλευράς πολιτικής ηγεσίας. ΄΄Η Ένωσή μας παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη θεσμική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, την εξασφάλιση επαρκών πόρων ανθρώπινου δυναμικού για την απρόσκοπτη παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών δημόσιας ασφάλειας στους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας΄΄, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Υπόσχεση για ενίσχυση της Διεύθυνσης στις μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Αγγελόπουλο και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Αποστόλου, συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την επίσκεψή του στην Δυτική Αχαΐα, παραδίδοντάς του υπόμνημα, με τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ενώ του δόθηκε και αναμνηστικό δώρο. Ο υπουργός, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή, εξήγγειλε την ίδρυση Ο.Π.Κ.Ε. και ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αχαΐας.

΄΄Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ασφάλειας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή΄΄, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου της Ένωσης, που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Από την πλευρά μας, κατά την συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία στην έλλειψη δύναμης, που θα προκύψει λόγω συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού συναδέλφων τους επόμενους μήνες και τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη στελέχωσης της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αχαΐας, με εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων των, που ισχύει για την ίδρυση νέων Υπηρεσιών. Από τον Υπουργό λάβαμε την υπόσχεση, για ενίσχυση της Διεύθυνσης μας στις συμπληρωματικές μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου και την διαβεβαίωση για την στελέχωση και των δύο προαναφερόμενων υπηρεσιών με νέο προσωπικό. Επιπλέον ο ίδιος μας ενημέρωσε, ότι περαιώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών και επίκειται η έναρξη των εργασιών. Ως Ένωση εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τις εξαγγελίες του Υπουργού, αναμένοντας φυσικά την υλοποίηση τους΄΄.








Πηγή:protionline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια