Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί δικάζεται σήμερα για “τοκογλυφία” ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που δέχτηκε επίθεση – Το εξώδικο στην υπουργό Παιδείας και οι καταγγελίες στην Πρυτανεία


Ερωτηματικά παραμένουν πίσω από τον προ ημερών ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ. Όχι, μόνο τόσο για το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό, αλλά για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί τέλεσης στο παρελθόν από τον συγκεκριμένο πανεπιστημιακό αδικημάτων, όπως αυτό της τοκογλυφίας καθώς και της συμμετοχής σε κυκλώματα παιδεραστίας.

Κυρίως, αυτό που δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής είναι το γεγονός πως ενώ ήταν εδώ και καιρό γνωστές οι διώξεις κατά του καθηγητή, αυτός παρέμενε στη θέση του καθώς δεν είχε ληφθεί κάποια σχετική μέριμνα να τεθεί έστω σε προσωρινή αργία μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ερευνών ούτε από το υπουργείο Παιδείας, ούτε από τα αρμόδια όργανα των πρυτανικών Αρχών.

Κι όμως, σε βάρος του καθηγητή έχει ασκηθεί δίωξη για τοκογλυφία, με τη συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση να είναι προγραμματισμένη να μπει στο ακροατήριο την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί μιλούν για καθυστερημένη – έως ανύπαρκτη – αντίδραση των Αρχών, όπως είναι το υπουργείο και η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ. Με το μπαλάκι των ευθυνών, πάντως, να… στέλνεται στις πανεπιστημιακές Αρχές από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, το οποίο είχε λάβει και σχετικό εξώδικο τον περασμένο Μάρτιο.

 

Η περίπτωση της τοκογλυφίας

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Mega, ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος από την περίοδο 2018-2019 για μία υπόθεση απάτης, όπου φαίνεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό τρικ της πυραμίδας.

Δηλαδή, για μια επικερδή επένδυση, αρχικά εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, επέδιδε κάποιους τόκους και παρακρατούσε τα ποσά. Για το αδίκημα αυτό είναι κατηγορούμενος το 2022.

Παράλληλα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καθηγητής και η συγκατηγορούμενη του εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική αδυναμία πρώην συνεταίρου του, επίσης καθηγητή – ο οποίος προέβη προ ημερών σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση – δανείζοντάς του χρήματα από το 2007 έως το 2013. Ωστόσο, το επιτόκιο που τελικώς ζήτησαν και εκβίασαν για να αποκτήσουν τα αντίστοιχα ποσά ήταν στο ύψος του 70%

Συνολικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ και η συνεργάτιδα και «φερέγγυα» κουμπάρα του για αρχικό δάνειο ύψους 6.624.922 ευρώ απαίτησαν τόκους ύψους 12.314.437 ευρώ! 

Το εξώδικο για τις… άλλες δραστηριότητες

Τον περασμένο Μάρτιο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ στο εξώδικο που επέδωσε για τον κατηγορούμενο πανεπιστημιακό προς το υπουργείο Παιδείας μιλούσε «περί πιθανής εμπλοκής του σε κυκλώματα παιδεραστίας και πορνείας», παραπέμποντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

Παραπέμποντας σε δημοσιεύματα, τα οποία όπως έλεγε είναι σε γνώση του Πρύτανη του Ιδρύματος, έλεγε πως «αναφέρονται στο πρόσωπο κάποιου αναπληρωτή καθηγητή του ΟΠΑ, ο οποίος καταγγέλλεται πως εμπλέκεται σε σεξουαλικά σκάνδαλα και κυκλώματα παιδεραστίας».

Στο ίδιο εξώδικο ανέφερε πως «ανενόχλητα δρουν μέλη ΔΕΠ που είναι (αυτό)λογοκλέφτες, καθηγητής πουκαθηγητής που καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκισης για κακουργηματικές απάτες κατ’ εξακολούθηση, καθηγητής που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση, αλλά εξακολουθεί να διδάσκει ανενόχλητος, ενώ άλλοι πρωτοδίκως καταδικασθέντες τέθηκαν σε αργία (!), καθηγητές που ελέγχονται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος δεκάδων ή μάλλον εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθηγητές κατά συρροή συκοφάντες, καθηγητής που διώκεται για τοκογλυφία, καθηγητής που διώκεται για απάτες σε βαθμό κακουργήματος, μέλη ΔΕΠ που ελέγχονται από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για παράβαση καθήκοντος, απάτες και κατάχρηση δημοσίου χρήματος κ.ο.κ.».

Και επεσήμανε πως «λυπάμαι που το κρατικό ίδρυμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατάντησε άντρο παρανομίας, υπόθαλψης εγκληματικών στοιχείων και κουκουλώματος από τις πρυτανικές Αρχές αξιόποινων πράξεων που διαπράττονται από καθηγητές».

Ο ίδιος έλεγε πως «το κύκλωμα των καθηγητών αυτών με έχει στοχοποιήσει και επανειλημμένα με τέσσερις ανώνυμες επιστολές και φραστικές ύβρεις έχουν απειλήσει εμένα και την οικογένειά μου».

Και κατέληγε: «Προσδοκώντας στον εντοπισμό και τον πειθαρχικό- ποινικό έλεγχο του αναπληρωτή καθηγητή που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα παιδεραστίας και πορνείας, στην πάταξη των φαινομένων διαφθοράς στο ΟΠΑ, στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στην τήρηση της νομιμότητας και ευελπιστώντας στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή σας για την εκρίζωση. 

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Παιδείας έλαβε γνώση όντως για την έκνομη δράση του καθηγητή τον περασμένο Μάρτιο, καθώς και για το γεγονός πως σε βάρος του είχε κατατεθεί μήνυση από συνάδελφό του για τοκογλυφία.

Στη συνέχεια – όπως επισημαίνεται – έστειλε ερώτημα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου με το οποίο ζητούσε να αποφανθεί κατά πόσο πρέπει να τεθεί ή όχι σε αργία ο συγκεκριμένος καθηγητής.

Ωστόσο, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, πως με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου αποφασίστηκε πως δεν πρέπει να τεθεί σε αργία καθώς ασκεί με επάρκεια τα καθήκοντά του, παραπέμποντας δε σε αντιδικία μεταξύ ιδιωτών που δεν συνδέεται με τις πανεπιστημιακές δραστηριότητες.

Αναφορικά, με τις καταγγελίες περί εμπλοκής του καθηγητή σε σεξουαλικά σκάνδαλα και κυκλώματα παιδεραστίας, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να τις απέδωσε σε δημοσιεύματα, καθώς δεν υπήρξε κάποια μήνυση ή δίωξη σε βάρος του. Σε κάθε περίπτωση διαβίβασε και τις καταγγελίες αυτές στις πρυτανικές Αρχές.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια