Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απειλές κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ – Οικονόμου: Μακριά νυχτωμένοι οι γνωστοί τραμπούκοι


Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια.

Για γνωστούς τραμπούκους που «φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει», κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαμηνύοντας παράλληλα ότι «η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες.

«Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων  φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Οικονόμου:

Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει. 

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων  φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια