Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο αξιοκρατικός κώδικας μεταθέσεων- και όχι αμετάθετο- κατακτήθηκε με αγώνες -Του Βαγγέλη Αντωνίου


Κείμενο τού Βαγγέλη Αντωνίου: Με έκπληξη ακούσαμε σήμερα τον κ. Υπουργό μας να κάνει λόγο μεταξύ άλλων και για τον Κώδικα Μεταθέσεων στην ΕΛΑΣ..

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο παραπάνω ζήτημα χαρακτηρίζοντας ως «μεγαλύτερη ανωμαλία εδώ και δεκαετίες» το γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική, στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. γιατί μεταξύ άλλων «υπάρχει και το αμετάθετο των Ελλήνων αστυνομικών»."

Ευελπιστούμε να εξέφρασε απλά μια διαπίστωση του, και όχι ότι κάτι ετοιμάζεται στο παρασκήνιο πάλι..

Ο αξιοκρατικός κώδικας μεταθέσεων- και όχι αμετάθετο- κατακτήθηκε με αγώνες και έκτοτε έπαψε ο Έλληνας Αστυνομικός να αποτελεί έρμαιο στις ορέξεις πολιτικών, ανώτατων Αξιωματικών ακόμα και πολιτών (με τις κατάλληλες προσβάσεις πάντα), πράγμα που οφέλεισε τη κοινωνία πρώτα απ'όλα, καθώς ο Αστυνομικός μπορεί και επιτελεί απερίσπαστος το λειτούργημα του..

Επιπρόσθετα, για την έλλειψη δύναμης στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, σίγουρα δε φταίει ο ισχύων Κώδικας Μεταθέσεων του Αστυνομικού προσωπικού.. Υπάρχει μια σειρά διαχρονικών προβλημάτων που παραμένουν άλυτα και δυσχεραίνουν την Αστυνομία να επιτελέσει τη κύρια αποστολή της..

Περιμένουμε επιτέλους η πολιτεία να πάψει να εθελοτυφλεί και να απαλλάξει την Αστυνομία από τα δεκάδες πάρεργα που την κατάντησαν συναρμόδια υπηρεσία κάθε αρμόδιας υπηρεσίας, να απεμπλακούν οι Αστυνομικοί από τις υπεράριθμες φυλάξεις διαφόρων προσώπων και εγκαταστάσεων.. Επιπλέον, αναμένουμε μετά την έξοδο της πατρίδας μας από τη μνημονιακή εποχή να επιστρέψουμε στη κανονικότητα των γενναίων και αναγκαίων προσλήψεων νέων Αστυνομικών μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι σκοτεινές εποχές του "θα σε στείλω στον Έβρο" πέρασαν εδώ και χρόνια και δε πρόκειται να ξαναγυρίσουν.. Θα μείνουν εκεί που ανήκουν.. στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.. και όποιος επιχειρήσει να καταργήσει και αυτό το κατοχυρωμένο εργασιακό δικαίωμα, ας είναι έτοιμος να αναλάβει και το όποιο πολιτικό κόστος..

ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ευάγγελος

Αντιπρόσωπος ΕΑΥΘ στη ΠΟΑΣΥ

Μέλος Ε.Μ.Α.Σ.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι να μπορούσε κάποιος να σε στείλει στον Έβρο...Το χειρότερο είναι να Υπηρετείς στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.