Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις, με στόχο την ενημέρωση μαθητών, γονέων και άλλων φορέων, για τα εγκλήματα που διαπράττονται στον κυβερνοχώρο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ορθή χρήση του και συνακόλουθα την ανάδειξη και παρουσίαση των κανόνων ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά εφτά (7) ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις, ως ακολούθως:

  • Εννέα (9) ενημερωτικές ημερίδες σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και των Ψαχνών Ευβοίας .
  • Ημερίδα στα φιλοξενούμενα μέλη του κοινωφελούς ιδρύματος « Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα» .
  • Επίσκεψη στα φιλοξενούμενα μέλη του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης το οποίο αποτελεί μέρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας.
  • Ημερίδα στα φιλοξενούμενα μέλη του εκκλησιαστικού ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης .
  • Επίσκεψη στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Οι Άγιοι Ανάργυροι» - Ορθόδοξο Χωριό.
  • Ημερίδα στα φιλοξενούμενα μέλη του ιδρύματος « Η Μέλισσα».
  • Επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα" και στον ξενώνα αυτής.

Στόχος των δράσεων ήταν η θωράκιση των παιδιών μέσα από στοχευμένες και προσαρμοσμένες ανά ηλικιακή κατηγορία, διαδραστικές και βιωματικές παρουσιάσεις. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας του ιού Covid -19, αποτελεί αναμφισβήτητη ανάγκη η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την προστασία στο διαδίκτυο, λόγω της μεταφοράς πολλών δραστηριοτήτων σε αυτό.

Παράλληλα, στα παιδιά των δημοτικών σχολείων, έγινε παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού, στην ανάπτυξη του οποίου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την εταιρεία « Playmobil Hellas », με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο. Το υλικό περιελάμβανε επιδαπέδιο παιχνίδι και τετράδιο δραστηριοτήτων, αποσκοπώντας στη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών, περνώντας από όλες τις δοκιμασίες του κυβερνοχώρου με ασφάλεια.

Επιπλέον, μετά το πέρας των δράσεων μοιράστηκαν δώρα, γλυκίσματα, βιβλία και τετράδια δραστηριοτήτων για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των παιδιών, ενώ οι εταιρείες που υποστήριξαν τις δράσεις ήταν η AS Company , τα Αττικά Αρτοποιεία και το Ζαχαροπλαστείο Μίλτος στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια