Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Όλοι σε θέλουν νεκρό» – Ο 23χρονος Βασίλης Τσαρακτσίδης μιλά για το μπούλινγκ από συμφοιτητές του


Τον Γολγοθά που ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια λόγω του συνεχούς και ανελέητου μπούλινγκ που δέχεται από συμμαθητές του περιέγραψε στο kathimerini.gr ο 23χρονος Βασίλης Τσαρακτσίδης, ο νεαρός που την περασμένη Παρασκευή βρήκε γραμμένη στον τοίχο του πατρικού του σπιτιού τη φράση «Όλοι σε θέλουν νεκρό».

Η περιπέτεια του Βασίλη ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο νεαρός ήταν πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά Ευβοίας. Σε μια ομαδική συνομιλία κάποιοι συμφοιτητές του άρχισαν, για άγνωστο λόγο, να στρέφονται εναντίον του με ύβρεις και απειλές, με αποκορύφωμα τη δημιουργία και ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός τραγουδιού με χυδαίο περιεχόμενο.

«Πέρασα στη σχολή που ήταν το όνειρό μου. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Λόγω κορωνοϊού ξεκίνησα να παρακολουθώ τα μαθήματα διαδικτυακά. Τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου του 2020 αναρτήθηκε ένα ποστ το οποίο αφορούσε στη δημιουργία ομαδική συνομιλιας των πρωτοετών φοιτητών προκειμένου να γνωριστούμε καλύτερα. Δύο – τρεις ώρες όμως μετά τη δημιουργία της ομάδας, εισήλθαν κάποια παιδιά και άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν με μηνύματα του τύπου “θα τα πούμε από κοντά” και τέτοια. Αυτό με στεναχώρησε πολύ και έτσι αποφάσισα να βγάλω κάποια άτομα απο την ομαδική συνομιλία. Δεκαπέντε λεπτά όμως μετά από αυτό δημιουργήθηκαν εναντίον μου ομάδες από άτομα που είχα βγει από την ομαδική τα οποία άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα όπως “θα σε μαχαιρώσουμε” και να βρίζουν τόσο εμένα όσο και την οικογένειά μου. Αυτό με συγκλόνισε και είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσω να χάνω τα μαθήματα της σχολής» εξήγησε ο 23χρονος. 

 

 

 

«Σκέφθηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου»

Τα χειρότερα ωστόσο όπως λέει συνέβησαν μερικές ημέρες αργότερα όταν του έστειλαν ένα μήνυμα με υπερσύνδεσμο που παρέπεμπε σε ένα βίντεο που είχαν αναρτήσει συμφοιτητές του και στο οποίο τον απειλούσαν και τον έβριζαν χυδαία.

«Μου έστειλαν ένα λινκ με τραγούδι που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο. Οι στίχοι έλεγαν “όλοι σε θέλουν νεκρό”, “θα φας σφαλιάρες”, “φύγε από τη χώρα” και άλλα. Πιο πολύ με πείραξε πως αυτό το έκαναν παιδιά που τα θεωρούσα φίλους μου. Αυτό που συνέβη είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθώ σε κατάθλιψη, ενώ πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να δώσω τέλος στη ζωή μου. Τότε αποφάσισα να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία και να κινηθώ νομικά. Η Δικαιοσύνη όμως καθυστέρησε πολύ. Και σαν να μην έφθανε αυτό, άρχισαν να έρχονται και άλλα μηνύματα παρόμοιου περιεχομένου από τους εν λόγω φοιτητές οι οποίοι μου έγραφαν πως ετοιμάζουν και άλλο τραγούδι για εμένα ακόμη πιο σκληρό. Μάλιστα μία συμφοιτήτριά μου, μου είχε στείλει μήνυμα τον Αύγουστο στο οποίο έγραφε “να καείς στις φωτιές”. Τότε ήταν που αποφάσισα να αλλάξω σχολή. Πράγματι στη νέα σχολή όλα κυλάνε πολύ καλά και δεν έχω κανένα πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με την φράση «όλοι σε θέλουν νεκρό» που είδε γραμμένη στον τοίχο του σπιτιού την περασμένη Παρασκευή, ο Βασίλης τόνισε πως δεν μπορεί να γνωρίζει αν πίσω από το περιστατικό βρίσκεται κάποιο από τα παιδιά που του κάνουν bullying ή αν πρόκειται απλά για κάποιον που έτυχε να γνωρίζει την ιστορία του. 

«Σίγουρα προκαλεί σοκ να ξυπνάς και να βλέπεις κάτι τέτοιο στο τοίχο του σπιτιού σου» τόνισε. 

 

 

«Σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις»

Η «Κ» επικοινώνησε με τον δικηγόρο του 23χρονου, κ. Ουίλιαμ Χαμπίμπ, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η υπόθεση με το βίντεο έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και οι καταγγελίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

«Είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση. Σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ο εντολέας μου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο από το πρόσφατο συμβάν στο σπίτι του δέχθηκε μεγάλο κύμα συμπαράστασης που τον έκανε πολύ χαρούμενο» υπογράμμισε. 

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια