Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τ.Δ. Καρδίτσας: Κάθε δημοτικό σχολείο αξίζει μια ωραία βιβλιοθήκη


Διαβάστε την ανακοίνωση:  

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στους μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Σοφάδων, λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

         Συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου, το οποίο βρίσκεται μέσα στον οικισμό Ρομά των Σοφάδων και φοιτούν σ’ αυτό μαθητές μόνο της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, αποφασίστηκε η δωρεά μεγάλου αριθμού παιδικών βιβλίων για τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου, βιβλίων που θα είναι στη διάθεση αυτών των μικρών μαθητών και επιπλέον όπλα στη φαρέτρα των δασκάλων τους για να πετύχουν το στόχο της βασικής τους μόρφωσης.



         Οι εκπρόσωποι της ΙΡΑ Καρδίτσας, συνοδευόμενοι από τον Αναπλ. Διοικητή του Α.Τ. Σοφάδων, Α/Β’ Ιωάννη Καψάλη, έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι τους ευχαρίστησαν άπειρες φορές μέχρι την αποχώρηση τους για το γεγονός ότι βρέθηκαν κοντά τους και τους πρόσφεραν αυτά τα βιβλία ως δώρο. Με τη σειρά τους οι μικροί μαθητές δώρισαν μια χριστουγεννιάτικη αυτοσχέδια κάρτα με τις ευχές τους. Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Τασιάς και οι λοιποί εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν με πολύ θερμά λόγια τους αστυνομικούς για την πρωτοβουλία τους και εξέθεσαν στην κουβέντα που ακολούθησε τα ιδιαίτερα προβλήματα που ανακύπτουν διαρκώς στο συγκεκριμένο σχολείο, με κορυφαίο τη μεγάλη διαρροή μαθητών από τα μαθήματα, ενώ ζήτησαν την στήριξη όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο τους. Παράλληλα, συμφωνήθηκε με την επανέναρξη των μαθημάτων να οργανωθούν κοινές δράσεις, όπως μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.



         Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή των Σοφάδων στην Καρδίτσα είναι μία από τις πέντε σε όλη τη χώρα, όπου υφίσταται μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση Ρομά και βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης αστυνομικού προσωπικού σε θέματα κοινωνικής  διαμεσολάβησης και προληπτικής ασφάλειας από το ΚΕ.ΜΕ.Α. και η  ΙΡΑ Καρδίτσας πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της Ένωσης, όπως φιλία, ανθρωπισμός και αλληλεγγύη είναι ένας φορέας που, μέσα από τη δράση του, συμβάλει εξαιρετικά στο χτίσιμο συμμαχιών ανάμεσα στην Αστυνομία και την υπόλοιπη κοινωνία συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επίτευξη κοινωνικής ειρήνης και αμοιβαίας αλληλοκατανόησης.

‘Servo per amikeco’

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια