Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ κάλεσμα- συμμετοχής στα πανελλαδικά συλλαλητήρια των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνδικάτων στην Αθήνα


Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και τα Συνδικάτα εργαζομένων οργανώνουν συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 14 και 16 Δεκέμβρη αντίστοιχα, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία και ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

Οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και απαιτούν να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση και διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί με τη βία.

Η κυβέρνηση συστηματικά καλλιεργεί την «ατομική ευθύνη», ρίχνοντας το φταίξιμο για την έξαρση των κρουσμάτων πότε στη νεολαία και πότε σε όσους αγωνίζονται και διαδηλώνουν. Στο ίδιο τέμπο ανακοίνωσε πρόσφατα πως οι άνω των 60 (στη μεγάλη πλειοψηφία συνταξιούχοι) που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα.

Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για το  χαράτσι αυτό, και απαιτούμε να την αποσύρει άμεσα.

Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια να εμπεδωθεί η λογική της ατομικής ανταπόδοσης για την Υγεία. Κι αυτό όταν οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία μειώθηκαν κατά 572 εκατομμύρια ευρώ το 2021 (σε σχέση με το 2020), μεσούσης της πανδημίας, ενώ για το 2022 προβλέπεται νέα μείωση κατά 250 εκατομμύρια σε σχέση με τις δαπάνες του 2021.

Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το νέο έτος φέρνει καινούργια μέτρα στήριξης και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, νέες περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών. Ακόμη προβλέπει νέους υψηλότερους άμεσους και έμμεσους φόρους που θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Χιλιάδες οικογένειες και μικροί επαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν το βιός τους και την κατοικία τους από τους τραπεζίτες, γιατί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων «κατατρώει» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί, αλλά και αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Οι δαπάνες του 2022 για τα εξοπλιστικά προγράμματα που εξυπηρετούν ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αυξάνονται κατά 530 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 3,5 δισ. Σε αυτές προστίθενται τα 4 δισ. ευρώ που δίνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις ΝΑΤΟϊκές συμφωνίες, στις οποίες η χώρα μας, με όλες τις κυβερνήσεις, είναι πρωταθλήτρια. Έτσι το σύνολο φθάνει στα 7,5 δισ. ευρώ.

Συνάδελφοι

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) καλεί τους απόστρατους για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους άλλους συνταξιούχους, ενάντια  στην αντιλαϊκή πολιτική και τους αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τις ζωές, τις δικές μας και των παιδιών μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που οργανώνονται:     

την Τρίτη  14 Δεκέμβρη ώρα 10:30 π.μ.

στην Συγκέντρωση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην πλατεία  Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και

την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στις 6μ.μ.

στην Συγκέντρωση των   Συνδικάτων στο Σύνταγμα.

Διεκδικούμε:

Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.

Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.

Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή ασφαλιστική νομοθεσία.

Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.

Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

Να αποδοθεί στις συνταξιουχικές οργανώσεις το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 - 2021.

Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

 

 .                                                                                            12/12/21

                                                                      Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα

 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια