Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικων: Ένωση Αστυνομικών Αθήνας: “Έγιναν βήματα όπως το τέλος των τοξικών παρατάξεων στο συνδικαλιστικό κίνημα”


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Απόσπασμα από άρθρο του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας στην εφημερίδα της Ένωσης: “Σύγχρονη Αστυνομία”, με τίτλο: “Ώρα για έργα και όχι για λόγια”.

 

Πράγματι η κυβέρνηση έκανε βήμα, μετά την παλινωδία της, να φέρει την τροπολογία δύο φορές. Να την αποσύρει την πρώτη φορά και να την ψηφίσει τη δεύτερη φορά.

 

Ο πρόεδρος της ένωσης, μπορεί να επαίρεται για το τέλος των «τοξικών παρατάξεων» όπως λέει, δεν προσδιορίζει όμως σε πια κατεύθυνση έγινε αυτό το βήμα.

 

Πρόκειται για βήμα οπισθοχώρησης, βήμα σε αντιδραστική κατεύθυνση, που δεν ανέχεται την ύπαρξη πολιτικών διαφορών στη λειτουργία των ενώσεων.

 

Τοξική είναι η πολιτική της κυβέρνησης την οποία στηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης.

 

Ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν μπορεί να ανεχτεί ότι υπάρχουν φωνές στη αστυνομία, που αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική, αντιτάσσονται στον κατασταλτικό ρόλο της αστυνομίας, απέναντι στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του, όπως έγινε πρόσφατα στα “Ελληνικά Πετρέλαια” στην Καβάλα.

 

Με την θέση αυτή ο πρόεδρος της ένωσης, επιβεβαιώνει το ρόλο του ως γνήσιος εκπρόσωπος του κυβερνητικού συνδικαλισμού και μάλιστα με το πιο αντιδραστικό περιεχόμενο.

 

Η ύπαρξη και λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος καταχτήθηκε με αγώνες, με συγκρούσεις και ρήξεις με τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

 

Όλες αυτές οι αντιδραστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης τις οποίες υποστηρίζει η πλειοψηφία της ΠΟΑΣΥ και ο συντάκτης του άρθρου ένα στόχο έχουν: να ποδηγετήσουν και να χειραγωγήσουν τη λειτουργία των συνδικαλιστικών ενώσεων, πολύ δε περισσότερο την ιδεολογική διαπάλη, την διαφορετικότητα των απόψεων, που εκφράζονται μέσα από συσπειρώσεις, παρατάξεις.

 

Ωστόσο τη λειτουργία αυτή του συνδικαλιστικού κινήματος, κανείς δεν μπορεί να χειραγωγήσει και να φιμώσει. Θα αποτύχουν.

 

Όπως και άλλοι πολλοί αντεργατικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από αντιλαϊκές κυβερνήσεις, μέσα από τους αγώνες των εργαζόμενων έμειναν στα χαρτιά, έτσι και αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

protast.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια