Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Όχι στην καταστολή των εργατών στην Καβάλα


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής παράταξης, Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταδικάζουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της 21 Δεκεμβρίου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της ‘’Kavala Oil’’ και τασσόμαστε υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε εργαζόμενου να παλεύει για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Πόσο μάλλον σε μια εποχή που βιώνουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα με μια διαρκή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα όλων μας να είναι σε εξέλιξη. Αυτή η επίθεση βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο κόκκινο χαλί που έχει στρώσει η κυβέρνηση, διαλύοντας κάθε κεκτημένο στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Αποδοκιμάζουμε την αναλγησία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας που για ακόμη μία φορά μας εργαλειοποιεί και μας ωθεί να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές σκοπιμότητες και τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ας αναλογιστούν οι συνάδελφοι, ειδικά των Υ.Α.Τ./Υ.ΜΕ.Τ. αλλά και γενικότερα, τι δουλειά είχαμε εμείς ως αστυνομικοί μέσα σε έναν χώρο εργασίας; Οι συνάδελφοι που διατάχθηκαν να μεταβούν στη Καβάλα, για να κάνουν έφοδο μέσα στο διυλιστήριο, τι εξυπηρετούσαν; Και ειδικότερα, ποιους; Είναι η δουλειά μας ως αστυνομικοί να επεμβαίνουμε σε απεργίες και να μας κομίζουν έναν ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού; Στο πεδίο της προσωπικής ηθικής κάθε συναδέλφου ως εργαζόμενου, αφήνοντας έξω από τον συλλογισμό του την ιεραρχία, τις εντολές και τον κανονισμό, θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου ήταν εγκληματίες ή είχαν άδικο να διεκδικούν δεδουλευμένα και καλύτερες συνθήκες εργασίας;

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει συνάδελφος, που να θεωρεί τον απεργό εργαζόμενο εγκληματία. Ακόμα, δεν υπάρχει συνάδελφος που να ένιωσε περήφανος αναλογιζόμενος τις εικόνες στη Καβάλα, όπου συνάδελφοι διατάχθηκαν να χτυπήσουν και να συλλάβουν εργάτες λες και ήταν εγκληματίες ή χούλιγκανς. Και όλοι μας καταλαβαίνουμε τον ρόλο που δυστυχώς έπαιξαν οι συνάδελφοι μα εκεί, που ήταν αυτός της απεργοσπασίας και της τρομοκράτησης των εργαζομένων βιοπαλαιστών. Οι αστυνομικοί ζούμε καθημερινά τα ίδια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Γι’ αυτό κι έχουμε κοινά συμφέροντα μαζί τους. χρειάζονται τη συμπαράσταση των απλών αστυνομικών κι όχι την έχθρα μας, όπως αντίστοιχα κι εμείς έχουμε ανάγκη τη στήριξή τους όταν αναζητάμε το δίκιο μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε μαζέψτε αυτά τα αριστερά σουργελα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπή σας. Εσείς δεν είστε συνάδερφοι. Κομματόσκυλα του χείριστου είδους είστε. Ντροπή σας. Βία ασκήθηκε μόνο στους αστυνομικούς. Με σφενδόνες χτυπήθηκαν μόνο οι αστυνομικοί. Νερό με μάνικες έριξαν μόνο στους Αστυνομικούς. Υδρόθειο με σκοπό τον θάνατο αστυνομικού έριξαν οι εργάτες αν δεν το γνωρίζεται. Ντροπή σε αυτό το κομματικό κατασκεύασμα που υποτίθεται συμμετέχουν αστυνομικοί.