Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Φωτόπουλος για ενιαίο ψηφοδέλτιο: Απαξίωση, προσβολή και οπισθοδρόμηση


Παραθέτουμε κείμενο του Χρήστου Φωτόπουλου: Ω! Μέγεθος απαξίωσης!
Ω! Μέγεθος προσβολής!
Ω! Μέγεθος οπισθοδρόμησης!!!
ΜΠΡΑΒΟ κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη!
Τα καταφέρατε! Χωρίς ίχνος ντροπής πείσατε τους αστυνομικούς και πρωτίστως τους "συνδικαλιστές τους" ότι δεν είναι ικανοί και άξιοι να διαχειρίζονται μόνοι τους τις ελευθερίες τους, το εκλέγειν και εκλέγεσθαι, όπως οι άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και οι συνάδελφοί τους των άλλων Σ.Α.
Η τροπολογία σας με την οποία καταργούνται διατάξεις της Συνδικαλιστικής τους λειτουργίας (Ν.2265/1994 και Ν.3938/2011) και περιορίζονται οι συνδικαλιστικές τους ελευθερίες είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και ντροπιαστική για τους Αστυνομικούς. Είναι ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Η συνοδευτική αιτιολογική σας έκθεση στην τροπολογία και η επιχειρηματολογία στη Βουλή, ότι με τη ρύθμιση αυτή διευκολύνετε τους αστυνομικούς στην εκλογική διαδικασία είναι απίστευτα προσβλητική. Το επιχείρημά σας ότι " Η εκλογική διαδικασία καθίσταται ταχύτερη, είναι απλούστερη η ψήφος, ελεύθερη και πιο αντιπροσωπευτική και συνάδει με την ιδιαιτερότητα του ένστολου προσωπικού", είναι το απαύγασμα της απαξίωσης και της προσβολής των Αστυνομικών και της ισοπέδωσης προς τα κάτω έναντι των πυροσβεστών και λιμενικών που έχουν την κυρίαρχη επιλογή των διαφορετικών ψηφοδελτίων. Αλλά και της έκθεσης αυτών κυρίως στα μάτια της κοινωνίας που βλέπει πόσο απαξιώνετε το ρόλο τους.
Αλήθεια κ. Υπουργέ από όλους τους ενστόλους των Σ.Α. μόνο οι Αστυνομικοί δεν γνωρίζουν τι συνάδει για το ένστολο προσωπικό;
Μ' αυτά τα κατάπτυστα επιχειρήματα τους απομονώνετε σε συντεχνία και τους προσβάλετε ακόμη περισσότερο. Τους " φτύνετε" κατάμουτρα και παρακαλάτε να μην αφυπνιστούν και να μην αντιληφθούν ότι δεν ψιχαλίζει. Είναι φανερό ότι τους πείσατε δια της παρασκηνιακής οδού. Το καταμαρτυρεί και η ένοχη άκρα του τάφου σιωπή των ηγεσιών τους. Ρυθμίσατε το πως θα ψηφίζουν, προφανώς αναμένουν πλέον από εσάς και το επόμενο βήμα. Να τους κατευθύνετε και να τους υπαγορεύετε και το τι θα ψηφίζουν!
Κύριε Υπουργέ οι παλαιότεροι, αφυπηρετήσαντες, γνωρίσαμε πολύ καλά και το νιώσαμε στο πετσί μας ότι πρόσωπα κυρίως της «δεξιάς πτέρυγας» επί εποχής ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ήθελαν τους Αστυνομικούς δεμένους.
Γι' αυτό ξεσηκωθήκαμε, στήσαμε το Σ.Κ., ιδρύσαμε τα Σωματεία, την Ομοσπονδία, κατακτήσαμε το δικαίωμα στην ελευθερία και μέσα από τους σκληρούς αγώνες, ο Αστυνομικός και η Αστυνομία πήγαν μπροστά. Ο Αστυνομικός από άβουλο όργανο που τον ήθελαν οι μέχρι τότε κυβερνώντες, αναδείχθηκε ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Με πλούσια προσφορά, παρουσία και δράσεις πέραν της υπηρεσιακής. Κοινωφελείς οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπική αυτοδιοίκηση, Αντινομάρχες, νομαρχιακοί, περιφερειακοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.
Αλήθεια κ. Υπουργέ, πόθεν διαπιστώσατε με την ολιγόμηνη παρουσία σας στο Υπουργείο, ότι οι Αστυνομικοί δεν είναι ικανοί και άξιοι να διαχειρίζονται τα του οίκου τους, ιδίως στο ζήτημα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και τους απαξιώνετε και τους προσβάλετε τόσο βάναυσα; Ποιά συγκεκριμένα περιστατικά έχετε επ' αυτού; Απολύτως κανένα!
Δυστυχώς η ενέργειά σας καταδεικνύει περίτρανα ότι σας ενοχλεί η πολυφωνία, η διαφορετική άποψη και η παρουσία της μειοψηφίας στα συνδικαλιστικά όργανα των Αστυνομικών.
Αυτό όμως μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας και είναι ό,τι χειρότερο για τον ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας .Γιατί όταν σ' αυτόν τον ευαίσθητο χώρο, υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας και με τη σφραγίδα του Κράτους, τότε πλέον είναι ζήτημα χρόνου η εμφάνιση και η έξαρση εκφυλιστικών φαινομένων, κρουσμάτων βίας και αυθαιρεσίας.
Κύριε Υπουργέ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ξεπεράσατε κατά πολύ την παλαιά νοοτροπία που κάποιοι ήθελαν τους Αστυνομικούς δεμένους. Τους καθιστάτε πλέον αλυσοδεμένους.
Κύριε Υπουργέ, οι Αστυνομικοί και οι πολίτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τους πολιτικούς να δημιουργούν και όχι να καταστρέφουν, να ανασταίνουν και όχι να πεθαίνουν τη δημοκρατία και τις αρχές της.
Εσείς μ' αυτή τη ρύθμιση βιάσατε και καταστρέψατε ένα δημιούργημα, μια κατάκτηση σκληρών αγώνων και επίπονων θυσιών των αγνών απλών Αστυνομικών που δόθηκαν σε δύσκολους καιρούς.
ΚΡΙΜΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ!
Τα Πολιτικά Κόμματα οφείλουν να σταθούν σθεναρά ενάντια σ' αυτή τη ρύθμιση, να πρωταγωνιστήσουν για να παραμείνει ανενεργή και με δημόσιες τοποθετήσεις τους να δεσμευθούν ότι με την πρώτη εναλλαγή του κυβερνητικού σκηνικού της χώρας θα αναλάβουν πρωτοβουλίες να επαναφέρουν τα πράγματα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των Αστυνομικών στην πρότερη κατάσταση, προσδίδοντας το κύρος και την αξιοπρέπεια που αρμόζει στους Αστυνομικούς μας.
Χρήστος Φωτόπουλος
Πρώην Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εν ενέργεια , κάθε Συνδικαλιστης θεωρούσε την Χαριλάου Τρικουπη , την Ρηγίλλης , Κλπ σπιτι …. Τώρα θυμηθήκατε για το τι κάνει ο Υπουργός …;;; Εμείς τουλάχιστον οι παλιοί θυμόμαστε για όλους σας και από όποιο χώρο πολιτικο και αν ανήκετε ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν σε βόλευε το σύστημα αυτό δεν ήσουν τόσο λαλιστατος.Οταν μέναμε απέξω εμείς, δεν είχες τις ίδιες απόψεις.Τωρα που είσαι συνταξιούχος σε πνίγει η ""δημοκρατία "".Όταν πήγαινες έξω από την Ρηγίλλης και έλεγες πηγες στο σπίτι σου,δεν σε πειράζει η ΝΔ τώρα το γυρισες στην "δημοκρατία "".Χρήστο κάτσε να χαρείς την σύνταξη σου και άσε εμάς να μαζέψουμε τα συντρίμμια που άφησες με την παρέα σου