Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη ψευτογιατρού: «Απατεώνας με ευρύ φάσμα δράσης» - Συγκλονίζουν οι νέοι μάρτυρες


Ως «απατεώνα με ευρύ φάσμα δράσης», περιέγραψαν τον «ψευτογιατρό» μάρτυρες που καταθέτουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης με τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών.

Σύμφωνα με την κατάθεση γυναικάς, η οποία νόσησε από καρκίνο του μαστού ο «ψευτογιατρός» αφού της έκανε υπέρηχο σε κεντρική κλινική των Αθηνών της είπε:

«Λήξη συναγερμού φιλενάδα. Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Στο λέω για να μην σε βάλουν κάτω και σε χειρουργήσουν».

 

Της ζήτησε δε συνολικά 12.000 ευρώ όμως τα οποία όμως δεν του τα έδωσε γιατί δεν τα είχε. «Αν τα είχα θα του έδινε και τα διπλά, ήταν τέτοια η πειθώ του που δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας, δεν μπορούσες να τον αμφισβητήσεις ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις», τόνισε η μάρτυρας για να συμπληρώσει πως όταν ένας καρκινοπαθής ακούει «λήξη συναγερμού» είναι τεράστια η χαρά του καθώς «ο καρκίνος είναι συνώνυμο της απελπισίας».

Η μάρτυρας η οποία υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, όπως της είχαν συστήσει αρχικά οι γιατροί της, όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο της είπε πως καλά έκανε και δεν έκανε χημειοθεραπείες «γιατί σε κάθε σχήμα χημειοθεραπείας ο κάθε γιατρός βάζει 25.000 ευρώ στο παντελόνι».

Μετά την επέμβαση μαστεκτομής οι γιατροί συνέστησαν στην ασθενή να βρει έναν ογκολόγο και εκείνη, βρήκε τον «καλύτερο», όπως είπε. Τον κύριο Κόντο.

«Με έβαζε να κάνω εξειδικευμένες εξετάσεις ούρων και αίματος σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο κα μου έλεγε όταν κλείνω το ραντεβού να λέω ότι είμαι από αυτόν. Τους τις έστελνα με mail. Δεν μου απαντούσε ποτέ. Ενημερωνόμουν από αυτά που έλεγε ο μικροβιολόγος» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Δε θα σας προβλημάτισε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι. Οι ενδείξεις υπήρχαν εγώ όμως δεν τις έβλεπα. Είχε τρομερή πειθώ σου μίλαγε και τον λάτρευες, ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις….

Σύμφωνα με την κατάθεσή της ο «ψευτογιατρός» το Δεκέμβριο του 2019 της έφερε κάτι σκευάσματα. «Μου είπε ότι είναι κάνναβη, κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι. Μου είπε για μια θεραπεία συντήρησης που θα μου έδινε, αν και εγώ ένιωθα καλά, το κόστος ήταν 5.000 ευρώ. Μου είχε μιλήσει για τις ενέσεις αρτεμισήνης που στοίχιζαν 16. 000 ευρώ. Μου είχε κάνει μια στον ώμο».

Κατά τη μάρτυρα ο κατηγορούμενος ήταν «απατεώνας με ευρύ φάσμα δράσης», καθώς μεταξύ άλλων είχε πει σε μια φίλη της ότι μπορεί να εξαφανίσει τη μυωπία με ενέσεις, ενώ είχε ζητήσει από την ίδια να της ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία.

«Είχα τις ενδείξεις αλλά δεν της αξιολόγησα. Εκ των υστέρων συνέθεσα τα κομμάτια του πάζλ όταν έσκασε η φούσκα», είπε η μάρτυρας.

Στη δίκη κατέθεσε σήμερα και πατέρας ανήλικου αγοριού, το οποίο διαγνώστηκε στα 8 του χρόνια με μυϊκή δυστροφία.

«Κάποια φίλη της γυναίκας μου είχε γνωρίσει Κοντοστάθη και μας τον σύστησε. Μίλησε η σύζυγος μου στο τηλέφωνο και τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι. Το 2015. Μας παρουσιάστηκε σαν Δόκτορ. Δε θυμάμαι τι ειδικότητα μας είπε ότι έχει» ανέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας για τον κατηγορούμενο και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Ερχόταν και έβλεπε το παιδί. Την πρώτη φορά ζήτησε 8.000 ευρώ. Μετά όταν έφερε βότανα, πήρε και άλλα χρήματα διαδοχικά. Συνολικά μας πήρε πάνω από 50.000 ευρώ. Μας έδινε τσάγια, χυμούς κλπ. και επέμενε να κόψουμε θεραπεία με κορτιζόνη. Ευτυχώς, η σύζυγος μου μίλησε με κάποια άλλη γνωστή που είχε διακόψει τη θεραπεία το παιδί της και της είπε πως είχε χειροτερέψει. Έτσι δεν την κόψαμε τη θεραπεία. Μας έλεγε «σε έξι μήνες θα ανεβαίνει τα σκαλιά» και ότι η κορτιζόνη εμποδίζει τη θεραπεία να λειτουργήσει. Πηγαίναμε σε νοσοκομείο, όπου το παιδί έκανε εξετάσεις. Ξαφνικά σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Η σύζυγος του κατηγορούμενου μας έλεγε ότι «λείπει έξω». Εγώ ήμουν σίγουρος από πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε περίπτωση να δω βελτίωση. Απλά το παιδί το ταλαιπωρήσαμε, κάθε μία ώρα βότανο, κάθε πρωί στις έξι αλοιφές. Δε ξέρω τι είχαν μέσα τα βότανα, πάντως το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση».

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ακόμη μια συγγενής θύματος, η οποία ανέφερε ότι ο γαμπρός της νόσησε με καρκίνο στο πάγκρεας το 2012 και περίπου μέσα σε ένα έτος κατέληξε.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο γαμπρός της γνώρισε τον «ψευτογιατρό» από τον πνευματικό του στο Άγιον Όρος.

«Τον γνωρίσαμε ως βοταναλόγο. Η αδελφή μου και ο γαμπρός μου τον συνάντησαν και τους είπε ότι είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που ασχολείται με τη βοτανολογία. Του έδωσε πολλά βότανα και διάφορα μπουκαλάκια, τα οποία δεν ξέρω τί είχαν μέσα, έπινε 13 με 14 την ημέρα. Τον έπεισε να μην κάνει χημειοθεραπείες αν και είχε ξεκινήσει. Τις τελευταίες όμως δεν τις έκανε γιατί από αυτά που έπινε είχε καταπέσει πάρα πολύ. Είχε κάνει 5 -6 χημειοθεραπείες. Τις σταμάτησε όμως λόγω της γνωριμίας με τον βοτονολόγο. Ήρθανε στο σπίτι ο Κοντοστάθης και ένας άλλος, ο οποίος ήθελε να του κάνει επέμβαση για να του ξεράνει τον καρκίνο. Δεν τον αφήσαμε να τη κάνει. Συνέχισε τη θεραπεία του Κοντοστάθη. Τα χρήματα τα έπαιρνε λέγοντας ότι θα βοηθήσει κάποιον με αυτά που έχει παιδιά αλλά δεν είχε ρεύμα. Από όσο γνωρίζω έδωσαν ποσό πάνω από 100.000 ευρώ. Συνέχισε τη θεραπεία του Κοντοστάθη και έφυγε στις 7 Ιουλίου του 2013 στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Ο Κοντοστάθης έρχονταν και στο νοσοκομείο για να μιλήσει με το γιατρό και εκεί του έβαζε ενέσεις μέσα στον ορό».

Πρόεδρος: Τι σας είπαν οι γιατροί; Ότι μπορούσε να τα καταφέρει;

Μάρτυρας: Σίγουρα θα είχε πάρει μια παράταση δυο τουλάχιστον χρόνια. Γιατί όχι; Για τα παιδιά του ήταν σημαντικό. Μετά το θάνατό του ο κατηγορούμενος δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο. Την ημέρα του θανάτου του, του έκανε ενέσεις.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια