Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτά είναι τα θετικά της προαγωγής με το βαθμολόγιο


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr: Μόνο οφέλη έχει σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό κλπ η κάθε προαγωγή των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και ειδικά στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ ειδικότερα η προαγωγή των Αρχιφυλάκων Μ.Α.Υ. (μη ανακριτικών υπαλλήλων) στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, κάτι που πέτυχε το συνδικαλιστικό κίνημα και ειδικότερα η ΠΟΑΣΥ με το νέο Βαθμολόγιο.

Συγκεκριμένα η προαγωγή επιφέρει τα ακόλουθα θετικά στοιχεία:
- Γίνεται με ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο.
- Έχει οικονομικό όφελος αρκετό, ανάλογα τα έτη υπηρεσίας, ειδικά για τις σειρές 1990 - 91 και 92' συμφέρει αρκετά λόγω της αντίστοιχης μισθολογικής προαγωγής.
- Λαμβάνοντας έναν βαθμό περισσότερο θα έχει καλύτερο εφάπαξ βοήθημα.
- Έχοντας πιο πολλές εισφορές θα υπάρχει αντίστοιχα, σχετικά μικρή έστω, καλύτερη ανταποδοτική συντακη, λόγω της αύξησης των εισφορών.
- Λόγω αλλαγής νομοθεσίας υπάρχουν κιόλας πολύ μικρές κράτησης προαγωγής (κλιμακίων) για όλους τους Αστυνομικούς και για ασφαλισμένους της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακης.
- Υπάρχει καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε κάθε περίπτωση και ανάλογα την Υπηρεσία που υπηρετεί ο κάθε Αστυνομικός (περισσότερα δικαιώματα και καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και αντίστοιχα βέβαια και παραπάνω υποχρεώσεις).
- Στην εφεδρεία φέροντας έναν βαθμό παραπάνω υπαρχει καλύτερη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική ασφάλεια, αφού ενδεχομένως στο μέλλον να μετράει αλλιώς ο βαθμός αποστρατείας.

Οδηγούμαστε έτσι στο ασφαλές συμπέρασμα πως όταν η Πολιτεία χορηγεί έναν παραπάνω βαθμό οι υπάλληλοι θα πρέπει να το δέχονται άνευ αμφιβολιών και κοιτώντας την πραγματική ουσία και όχι μικροπράγματα.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά τα λες κύριε Συνάδελφε, ΑΛΛΑ:

Αυτά είναι τα ΑΤΟΜΙΚΑ οφέλη, καποια απο τα οποία είναι αντικρουόμενα με τα συμφέροντα του ΣΩΜΑΤΟΣ.

Ας μας απαριθμίσεις λοιπόν ποιά τα οφέλη για την λειτουργία του ΣΩΜΑΤΟΣ, συνολικά ως οργανισμού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστος. Ατομικα οχι συλλογικα και οπως λετε για τις σειρες 91-93 οι οποιοι ειναι εν δυναμει συνταξιουχοι.......