Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΝΑ Αττικής: Άμεση απαλλαγή των αστυνομικών του Αερολιμένα από τον έλεγχο των P.L.F.


Ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Οι Δόκιμοι Αστυφύλακες που είχαν τοποθετηθεί στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.Α.), μετακινήθηκαν με Διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) σε άλλες Υπηρεσίες του λεκανοπεδίου της Αττικής, με το αιτιολογικό του τέλους της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο έλεγχος όμως των Passenger Locator Form (P.L.F.), συνεχίζεται κανονικά από το αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών του Αερολιμένα. Από τις Υπηρεσίες δηλαδή, που έχουν αποψιλωθεί και αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να διακυβεύεται η ασφάλεια του αεροδρομίου και να δημιουργούνται δυσαναπλήρωτα κενά στους ελέγχους του μεγαλύτερου συνόρου της Χώρας μας.

Κενά που δημιουργούν δυσχέρειες με αντίκτυπο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, διότι το αεροδρόμιο είναι το μεγαλύτερο εξωτερικό σύνορο της Χώρας και σημείο εξόδου των παράνομων μεταναστών προς τις άλλες Χώρες που η αποτροπή, συμβάλει αποτελεσματικά στην μείωση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης και των μεταναστευτικών ροών.

Εφόσον λοιπόν η Ηγεσία αποφάσισε την απομάκρυνση των Δοκιμών από το Ελευθέριος Βενιζέλος, θα πρέπει ο έλεγχος των P.L.F. να περάσει αποκλειστικά και μόνο στα χέρια της πολιτικής προστασίας, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα.

Αλίμονο αν εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό και με το εναπομείναν να απασχολείται στην ουσία με πάρεργα, να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πτήσεων, η αστυνόμευση της αεροδρομιακής κοινότητας, καθώς και η αξιοπιστία μας ως Ευρωπαϊκό Κράτος, όσον αφορά την αποτελεσματική διενέργεια των ελέγχων σε διεθνές επίπεδο.

Το φιλότιμο των αστυνομικών που έχουν απομείνει και υπηρετούν εκεί, καθώς και η απέλπιδα και αξιέπαινη προσπάθεια όλου του προσωπικού, αλλά και της Διοίκησης των Υπηρεσιών του Αεροδρομίου, δεν είναι αρκετή όταν η Πολιτεία δεν συνδράμει με τα αυτονόητα.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια