Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eξέγερση: Ομόφωνα «όχι» στην αποφυλάκιση δύο νεοναζιστών, 4-1 «όχι» στον Πανταζή


Με ομόφωνη απόφασή του (5-0), το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τις αιτήσεις αποφυλάκισης των νεοναζιστών Χρυσαφίτη και Αναδιώτη.

 

Η αίτηση αποφυλάκισης του Πανταζή, του «Τασάρα» όπως τον αποκαλούσε ο Λαγός, αρχηγού του τάγματος εφόδου του Περάματος, συζητήθηκε με καθυστέρηση, όμως δεν νομίζουμε ότι θα έχει καμιά τύχη.

 

Η εισαγγελέας της έδρας, Νίκη-Αναστασία Μουζάκη, υπήρξε καταπέλτης στην πρότασή της. Καταρχάς, είπε πως δεν προέκυψε ανεπανόρθωτη βλάβη από τη φυλάκιση του Πανταζή. Δεύτερο, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων, διότι δεν λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. Η οργάνωση αυτή συνεχίζει υπόγεια τη δράση της, αυτά διαβάζω εγώ, είπε η εισαγγελέας. Επομένως, από τη θέση που είχε στην εγκληματική οργάνωση ο Πανταζής και από τη μακρόχρονη δράση του, προκύπτει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων απ’ αυτόν, γι’ αυτό και πρέπει να απορριφθεί η αίτησή του για απόλυση υπό όρον.

 

Η σύνθεση του δικαστηρίου είναι: Αικατερίνη Χονδρορίζου πρόεδρος, Δήμητρα Μπάτρη, Δημήτριος Ανέστης, Χρυσούλα Μανέτα, Ελένη Κοτίτσα, μέλη. Σημειώνουμε ότι ο εφέτης Δ. Ανέστης ήταν αναπληρωματικό μέλος του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εκδίκασε την υπόθεση της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας. Ως αναπληρωματικό μέλος δεν ψήφισε στη λήψη της απόφασης, επομένως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής του, παρακολούθησε όμως την πολύχρονη δίκη και ξέρει πολύ καλά το ποιόν όλων των νεοναζιστών.

 


Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του και για τον Πανταζή: το αίτημά του για αποφυλάκιση απορρίφθηκε με πλειοψηφία 4-1. Ποιος ήταν ο δικαστής που μειοψήφισε; Ο εφέτης Δ. Ανέστης! Αυτός που ως αναπληρωματικό μέλος του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παρακολούθησε ολόκληρη τη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας. Που επί πεντέμισι χρόνια έβλεπε να παρελαύνει μπροστά στα μάτια του το νεοναζιστικό έγκλημα. Που ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο Πανταζής και τι ρόλο έπαιξε, ως αρχηγός του τάγματος εφόδου του Περάματος, στη δολοφονική επίθεση στο σπίτι των αιγύπτιων ψαράδων και στη δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι χρυσαυγίτες στα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

 

Ο συγκεκριμένος δικαστής ψήφισε κατά της αποφυλάκισης των Χρυσαφίτη και Αναδιώτη, που έχουν καταδικαστεί (και οι δύο) σε κάθειρξη 7 χρόνων για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, και υπέρ της αποφυλάκισης του Πανταζή, που έχει καταδικάστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στην απόπειρα δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων! Τα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη στάση του είναι τεράστια. Αφήνουμε την αξιολόγηση στους αναγνώστες μας…

 

Θυμίζουμε ότι μεθαύριο (Τετάρτη 3 Νοέμβρη) θα εκδικαστούν οι αιτήσεις αποφυλάκισης δύο ακόμα νεοναζιστών:

 

Του Τσιόρβα που έχει καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Του Κορκοβίλη που έχει επίσης καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

eksegersi.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια