Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Η οικογένεια του θύματος ζητάει να αλλάξει το επίθετο του παιδιού της


Ο εκκωφαντικός θόρυβος και οι αποτρόπαιες εικόνες από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα, που θύμισε «ψυχώ» του Χίτσκοκ, ειναι δύσκολο να διαγραφούν. Το πανελλήνιο πάγωσε, τον περασμένο Απρίλιο, όταν μέσα σε λίγα λεπτά 32χρονος διέπραξε διπλή δολοφονία αφαιρώντας, με μαχαίρι, τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του και του αδερφού της.

Το έγκλημα, που τελέστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας των δύο άτυχων νεαρών ανθρώπων, της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα, άφησε ορφανό ένα αγοράκι μόλις δυόμισι ετών.Η επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, στην οικογένεια των θυμάτων, δηλαδή στα πρώην πεθερικά του δράστη, ο οποίος εδώ και έξω μήνες κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι γονείς της μητέρας του μικρού, Αθανασία Μαργαριτέλη και Απόστολος Τσάπας, ζητούν, με επιστολή στη δημοτική αρχή Βόλου, να αλλάξει το επίθετο του αγοριού, σε ένδειξη σεβασμού τόσο προς το παιδί όσο και προς την αποθανούσα.


«Επειδή είναι εντελώς προσβλητικό απέναντι στη μνήμη της μητέρας του, αλλά και ονειδιστικό και απεχθές στην κοινωνική ζωή, το ανήλικο τέκνο να φέρει το επώνυμο του ανθρώπου που φόνευσε με τέτοιο ειδεχθή τρόπο την μητέρα του, τον θείο του και αποπειράθηκε να φονεύσει τη γιαγιά του, που το μεγάλωναν, ενώ η υπόθεση έχει προσλάβει μεγάλη δημοσιότητα και έχει το επίθετο Ραυτόπουλος καταστεί συνώνυμο του δράστη των πλέον αποτρόπαιων δολοφονιών. Επειδή έχουμε ως ασκούντες αποκλειστικώς τη γονική μέριμνα του ανήλικου σπουδαίο και άμεσο έννομο συμφέρον προς τούτο. Την αλλαγή του επωνύμου του ανήλικου ως άνω εγγονού μας, γεννηθέντα στο Βόλο στις 24-7-2018, από Ραυτόπουλος σε Τσάπας», σημειώνουν οι άτυχοι γονείς των θυμάτων στο αίτημα τους,

προσπαθώντας όσο το δυνατόν περισσότερο να εντάξουν τη ζωή του εγγονού τους σε ράγες ομαλότητας.

Στην προ ολίγων μηνών δικαστική απόφαση είχε αναφερθεί ότι η επιμέλεια ανατίθεται στους γονείς της μητέρας του παιδιού καθώς παρέχουν «όλα τα εχέγγυα ότι θα ασκήσουν το λειτούργημα με συνέπεια και υπευθυνότητα και θα μεριμνήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα για τη διαφύλαξη της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανηλίκου».

Είχε επισημανθεί, επίσης, στην ίδια απόφαση, ότι ο δράστης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, πάσχει από «παραληρηματική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα, δέχθηκε να έχει τακτική παρακολούθηση, αλλά αρνείται επιμόνως να λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και δεν παρουσίασε καμία βελτίωση ή ύφεση των συμπτωμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση».

Ο δράστης υπενθυμίζεται ότι είχε προβεί σε πράξεις βιαιότητας μέσα στην οικία των γονιών της εν διαστάσει συζύγου του.

Η άτυχη γυναίκα είχε δεχτεί μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο. Ο αδερφός της είχε τραυματιστεί στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία τον θάνατο.

Ποινική δικογραφία είχε σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σε βάρος του δράστη για τέλεση του κακουργήματος ανθρωποκτονίας και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.


Η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Ανθούλα Ανάσογλου«Οι εντολείς μου, έχοντας πλέον την οριστική επιμέλεια του μικρού που άφησε ορφανό το ίδιο το χέρι του πατέρα του, προχώρησαν στην αίτηση για αλλαγή επιθέτου του μικρούλη.
Με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού και την ψυχική ηρεμία αυτού οι εντολείς μου πιστεύουν ότι είναι προσβλητικό για το ίδιο το παιδί να φέρει το επίθετο από την πλευρά του πατέρα του, όταν ο ίδιος δε δίστασε να σκοτώσει μπροστά στα μάτια του μικρού, την αγαπημένη του μητέρα και να του στερήσει με δύο τρόπο την αγκαλιά, την αγάπη και την τρυφερότητα που τόσο χρειάζεται. Επίσης ο μικρούλης χρειάζεται να αφήσει πίσω του τις άσχημες στιγμές καθώς και ένα επίθετο που δυστυχώς τον βαραίνει ταυτιζόμενο με το όνομα του φονιά της μητέρας του. Αναμένουμε όλη την απόφαση», δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Ανθούλα Ανάσογλου.

 






Φρίξος Δρακοντίδης,Ελισάβετ Σταμοπούλου

https://www.protothema.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια