Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη την Πέμπτη για την πανδημία ενόψει εορτών


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά αύριο Πέμπτη σε έκτακτη παρέμβαση για την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα για την πανδημία που ήδη βρίσκονται σε ισχύ καλώντας τους πολίτες να τα τηρήσουν απαρέγκλιτα ενόψει και των Χριστουγέννων.

Επίσης θα μιλήσει για την ευρύτερη κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού και τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

Περιορισμοί για ανεμβολίαστους στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εξαγγείλει νέα μέτρα, αλλά θα επισημάνει απευθυνόμενος στους πολίτες ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν.

Στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα έχουν πρόσβαση στους σε εσωτερικούς χώρους, οπότε θα περάσουν τις μέρες των γιορτών στο σπίτι τους και όχι σε καταστήματα εστίασης και χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, θα επισημάνει ότι δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός για τους εμβολιαμσένους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει- και να κάνουν την τρίτη δόση όσοι έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αυξάνονται σημαντικά και έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια, ενώ αυξάνονται και τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Πάντως, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο, καθιστώντας υποχρεωτική την τρίτη δόση σε ανθρώπους άνω των 65 ετών και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένται για μια ακόμη φορά να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιβληθεί οριζόντιο lockdown.

Νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε ότι περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και κοντά στα 5,6 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις. Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση.

 





https://www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια